Foto: apic/pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

U egzotičnom filmu “Lion” glavni lik traga za izgubljenim dijelom sebe. Kroz dodir s drugom kulturom, kreće u potragu za svojim korijenima kako bi nastavio život sa smislom. Istinite priče nalik ovoj svuda su oko nas, kao i drveće.

Korijenje drži stablo, i ono se može razgranati i plijeniti svojom ljepotom. No, ako je korijen slab, stablo neće preživjeti. Što god činili, potrebno je imati stabilnu osnovu. Održavanje ravnoteže je uvijek lakše kada nam je podloga čvrsta, kada smo sigurni da će nas netko uhvatiti ako padnemo, te ukoliko smo uvježbani i koncentrirani, ako vjerujemo da možemo. Kada svega toga nemamo, tada stabilnost tražimo u partneru, poslu, hrani, raznim porocima, no tada to ne završava dobro …

Jupiteru u Vagi je potrebna lakoća da bi ostvario ravnotežu, jer Vaga je zračni znak. Znamo da se klackalica ne pokreće ako nema nikog s druge strane ili ako se odbijamo opustiti i dozvolimo razmjenu, kretnju, igru. Retrogradni Jupiter nas sada podsjeća da ako želimo imati više ljubavi, moramo prvo biti centrirani u sebi.

Zbog toga ovaj višemjesečni tranzit može donijeti i pretjerivanje u hrani, a s time i višak kilograma (pogotovo kod Vaga i Vodenjaka), i to u slučajevima kada nemamo ljubavi, ako se ne osjećamo zaštićeno u vezi, ako se plašimo budućnosti. Metafizički se za debljanje kaže da je zamjena za sigurnost i da su kilogrami štit od emotivnog povrjeđivanja. Ali, prava istina je da nas ne povrjeđuje nitko drugi do mi sami sebe. Prekomjerna težina je samo jedan od nezdravih načina da održimo ravnotežu i zaštitimo se od prevelike otvorenosti.

Kada se 12. veljače bude događao lijep aspekt Jupitera sa Suncem u Vodenjaku, kao i deset dana kasnije s Merkurom u istom znaku, iskoristite priliku početi dan jutarnjim ritualom vježbe stajanja na jednoj nozi (Vodenjak vlada listovima i potkoljenicama, pa ih je dobro jačati ), ili pak vikendom radite joga položaj drveta nakon buđenja. Uživajte u ovom razdoblju s prijateljima, dajite i primajte, pričajte i slušajte, zabavljajte se, ali i skupljajte snagu za burne dane koji će uslijediti kao test.

Jupiterova opozicija s Marsom, koja će biti aktualna 26. veljače, a dan kasnije i s Uranom u Ovnu, osjećat će se i tijekom prvog tjedna ožujka. Prisjetite se što se događalo pred kraj godine, jer će ta tema još jednom biti tada pokrenuta. Sloboda u vezi može postati ključna oblast užarenih rasprava, pa i ozbiljnih svađa, koje mogu voditi do konačnog kraja. Potrebno je popustiti u inzistiranju da smo u pravu, kako bismo se uspjeli spojiti s drugima, naravno, ako to želimo. Sada nas krutost u uvjerenjima neće dovesti do ravnoteže, već prepuštanje i povjerenje da je sve što se događa najbolje za nas.

160×600 text-47 lijevo

Oko 24. ožujka napeti aspekti s Merkurom u Ovnu, a dan kasnije još burniji s Plutonom, koji će se zadržati do početka travnja, neće biti ni laki ni jednostavni. Ipak, takve teme već su bile pokrenute u studenom, a sada se samo nastavljaju i vode do transformacije odnosa i konačne odluke. A ako se osjećate kao da gubite tlo pod nogama, probajte pritiskati mekani dio između palca i kažiprsta, koji će potaknuti osjećaj uzemljenja u tijelu. Kada ste vi dobro, onda je i sve oko vas dobro, zar ne?

Nakon toga, 8. travnja oporba sa Suncem može intenzivirati sukobe s bitnim muškarcima, kao i nesuglasice sa šefovima. Obratite pozornost na položaj tijela i moguće bolove u leđima. Forsiranje stvara grč, a potiskivanjem emocija, koje nismo slobodno ispoljili, ograničavamo prirodne pokrete tijela i svoju suštinu, bivajući sve više pod pritiskom. S vremenom, taj bol koji osjećamo počinjemo zanemarivati ili se naviknemo na njega, ignorirajući ga, uvjereni da ga ipak možemo izdržati. Neispoljena emocija ostaje zaleđena u tijelu i time remeti tok energije, a Jupiter sve povećava, sjećate se?

Što više ovakvih mjesta (energetskih čvorova) postoji, time nam je teže da imamo volje i snage za važne stvari u životu, jer energiju koji imamo trošimo na mjesta gdje je protok slab, odlažući manifestiranje željenog, čak i uz veliki uložen trud. Tijelo sve pamti, pa zašto onda i dalje mislimo da ne pamti emocije i misli?

Opozicija Jupitera, 19. svibnja, s tada već direktnom Venerom navest će nas na razmišljanje o tome da li očajnički tražimo ljubav, pristajući na manje od onog što želimo, ili se plašimo intimnosti, gurajući druge od sebe. Je li nam potrebna 24-satna pažnja ili se biramo otuđiti i većinu vremena provodimo izolirani od drugih, misleći da nismo dovoljno vrijedni?

Prvo je potrebno sada odustati od ega i saslušati što će nam unutarnja mudrost reći, kako bi pobijedili u ljubavnoj utrci. Ako je došlo do raskida u prethodnom razdoblju, u slučaju da su obje strane spremne učiti, prihvatiti odgovornost i mijenjati se, nova šansa će biti pružena staroj ljubavi. Ovaj tranzit nas zato sada podsjeća da moramo primati isto koliko i davati, a to se odnosi na sve aspekte života. Neumjerenost nije na cijeni, pa se nemojte preopteretiti obvezama i previše toga sebi natovariti na vrat. Iz nekih situacija bit će se potrebno potpuno povući. Nemojte raditi tuđi posao. Mislite prije svega na sebe.

Srećom, 4. lipnja sekstil sa Suncem u Blizancima bit će osvježenje i donijeti dugo čekanu lakoću življenja. Kada osjetite da vas neka situacija guši, zamislite da pušete u problem i da on s vašim dahom odlazi sve dalje, i konačno nestaje. Sada je važno da smo otvoreni i da imamo povjerenje u Univerzum kako bismo primali energiju, asimilirali je, te nakon toga je usmjerili u ono što želimo ostvariti. Dobra vježba je i naizmjenično disanje kroz svaku nosnicu, gdje se uravnotežuju lijeva i desna strana mozga, oslobađajući tako na vibracijskoj razini pohranjene emocije.

Jupiter je obilje bez ograničenja i mogućnost da ostvarimo sve svoje želje, a ovaj sada retrogradni period je samo vrijeme u kojem možemo provjeriti idemo li u dobrom smjeru. Umjetnost ravnoteže uči se cijeli život, ali daje rezultate odmah.

Pronađite u nastavku teksta svoj podznak i razmislite o predloženom pitanju, kao i tome što želite postići u razdoblju retrogradnog Jupitera u Vagi:

160×600 text-47 lijevo

PROGNOZA PO PODZNAKU

Podznak Ovan – Kako ostvariti odnos kakav želim, a da svojim očekivanjima ne vršim veliki pritisak na partnera?

Podznak Bik – Na koji način mogu svoju prehranu učiniti zdravijom i optimalnijom za moje tijelo, tako da i dalje uživam u hrani?

Podznak Blizanac – Kako da svakodnevno budem produktivniji, ali i da nađem vrijeme za zabavu i razonodu?

Podznak Rak – Kako mogu svoj dom učinim ugodnijim mjestom u kome ću se moći napuniti pozitivnom energijom?

Podznak Lav – Što to želim naučiti, a što mi može osigurati bolje poslovne mogućnosti?

Podznak Djevica – U što bi bilo mudro investirati tako da zaradim, a izbjegnem gubitke?

Podznak Vaga – Što je to što želim već godinama ostvariti, a što će mi promijeniti život na bolje?

Podznak Škorpion – Što u meni traži integriraciju, kako bih mogao osjećati mir i povezanost sa svojim višim Ja?

Podznak Strijelac – Na koji se način mogu udružiti s prijateljima, te kroz to ostvariti neku od svojih mnogobrojnih ideja?

Podznak Jarac – Kako ću napredovati u poslovnom smislu, a da i dalje ostanem dosljedan sebi i svojim vrijednostima?

Podznak Vodenjak – Koje zemlje želim posjetiti, te kako to iskustvo mogu praktično iskoristiti za poboljšanje svog života?

Podznak Ribe – Što je potrebno da naučim iz područja financija, kako bih u poslovnoj sferi mogao imati sigurne temelje?

Maja Lazić

astroportal.in

Prethodna objava“Radim teško, ali ništa ne napredujem – samo vidim probleme!”: 9 pokazatelja da tonete SVE DUBLJE!
Slijedeća objavaHOROSKOP NAJAVLJUJE neočekivanu SREĆU: Ove 3 prelijepe stvari vam donosi retrogradni Jupiter!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here