Mars u Blizancima kvadriran od Neptuna simbolika je bunila koji nastaje u glavi svaki puta kada poželiš dešifrirati nečije ponašanje. Riječi ti nisu jasne. Razgovori koje vodiš ne vode nikuda. Sumnjaš u namjere, ali i sebe. Gotovo na rubu zdravog razuma, pitaš se: Tko to ovdje laže? I jako će teško ovih tjedana biti zadržati jasni um. Fokus. Realne poglede na sve. Bit ćemo zbunjeni. U dilemi. U raskoraku s onim što nam se priča i onim što nam se čini. Imat ćemo izbor donijeti odluku, ali činit će se kao da izbora ni nema. Osjećat ćemo se prevareno. U odnosima. Prijateljima. Poslovima. Ali i u sebi.

atma.hr – 52
Retrogradni Mars iz znaka Blizanaca ulazi u nešto duže druženje s Neptunom. I trajat će ta igra u tvojim mislima. I borbe s istinom i laži. I kopat ćeš dublje u želji da otkriješ razloge kojih možda ni nema. Jer ovo je vrijeme u kojem svatko u svakoga sumnja. I gdje misli roje scenarije. I gdje istina ima dvije strane, baš kao i laž. Dobrodošli na putovanje mistike koja te vodi na početak.

Mars u Blizancima kvadriran od Neptuna simbolika je bunila koji nastaje u glavi svaki puta kada poželiš dešifrirati nečije ponašanje. Riječi ti nisu jasne. Razgovori koje vodiš ne vode nikuda. Sumnjaš u namjere, ali i sebe. Gotovo na rubu zdravog razuma, pitaš se: Tko to ovdje laže? I jako će teško ovih tjedana biti zadržati jasni um. Fokus. Realne poglede na sve.

Bit ćemo zbunjeni. U dilemi. U raskoraku s onime što nam se priča i onime što nam se čini. Imat ćemo izbor donijeti odluku, ali činit će se kao da izbora ni nema. Osjećat ćemo se prevareno. U odnosima. Prijateljima. Poslovima. Ali i u sebi.

Ovo je vrijeme koje nije pogodno za donošanje odluka. Nikakvih. Ako ih baš morate donijeti, pitajte nekoga za objektivan savjet. Ako sumnjate u partnera, možda sumnjate s pravom, a možda i ne. Ako vam se ukazala neka odlična poslovna prilika, šanse da nije tako odlična, su velike. Ako vam nešto netko obeća, moguće je da obećanje ne ispuni.

Retrogradni Mars u Blizancima plodno je tlo za povratke bivših aktera u vaš život. Neki će imati prilike razriješiti neke nejasne stvari iz prošlosti, ali vjerujte, još će mnogo toga ostati nejasno. Zbunjujući signali su mogući. Taman kad ste pomislili kako s nekim imate odličnu konekciju, ona će prestati.  Govorit ćete i govorit će vam se, često, samo ono što želite čuti.

atma.hr – 52
Mars u Blizancima su riječi koje mogu biti pogrešno istumačene. A neke i prešućene. Od svake priče postoji više verzija, a ona koju čujete, možda neće biti ona koja rezonira sa stvarnosti.

Mars u Blizancima kvadriran od Neptuna je osjećaj frustracije. Kada želite nešto riješiti, a osjećate da se vrtite u začaranom krugu. Ako baš ne morate, ne započinjite nove poslove, projekte i odnose. Stvari nisu jasne, a šanse da postanu još nejasnije, su ogromne. Tko god se pojavi u ovom periodu, ili “uskrsne”, budite oprezni. Šanse da ljudi nemaju iskrene namjere, sada su velike.

U emotivnim odnosima ovaj će aspekt potencirati već ionako težak mjesec. To vam je ono kada pronađete osobu za koju mislite da je savršena i sve ide u dobrom smjeru, a onda se smjer izgubi. Muškarac naglo prekine kontakte. Nestane. Ili ga ima, ali kao da ga i nema. I vi se pitate što se dogodilo i hoće li ikada prestati to stanje nedoumice. Pa vrtite scenarije u glavi. Smišljate izgovore i razloge.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Povjerujete u priče koje su servirane pa čak i “pregazite” svoj zdravi razum koji vrišti sve moguće “red alerte”. Pa mislite kako je on samo malo izgubljen. Nesređen, ali će se ipak zbog vas srediti. Pa ga “psihološki” obrađujete tražeći uzroke i razloge. Pa mučite sebe pitanjima na koje, iskreno, već znate sve odgovore.

Pa da vam kažem nešto što će možda u ovim trenutcima  zvučati i najrealnije: Nije on samozatajan, nedokučiv, nejasan i nesmotren. Nije se on samo “malo” povukao da razmisli. Nije se zaboravio javiti, nego je izbjegavao. I moguće da ni nema namjere. Dakle, važno je da u ovom periodu shvatite: Nije on mističan, on bukvalno nema što za ponuditi. I bolje ne očekujte.

“Čak ni živi pijesak neće zadržati leptire od letenja u otvoreno nebo…”

 Sanja Paraminski

Prethodna objavaAnimuse, o Animuse, reci mi – razgovor s Animusom
Slijedeća objavaNajvažniji astrološki događaji u 2023.: Saznajte koji aspekti planeta vam mogu promijeniti život!
Avatar photo
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.