Foto: pixabay.com

Mars kreće retrogradnim hodom 30.10. u 14:36h s 25* 35 Blizanaca. Sada dobivamo priliku da nakon dvije i pol godine jurišanja ipak malo zastanemo, da se malo zaustavimo i preispitamo. Marsov tranzit kroz Blizance aktivirat će nam segment života kroz koji prolazi tako da će upravo taj segment života dobiti na značaju, a najjače osjetit će ga upravo Blizanci, te Strijelci, Ribe i Djevice. Na mundanoj razini donosi nove ratne sukobe, a moguće su pobune i demonstracije na ulicama gradova, štrajkovi radnika, više prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači i slično.

atma.hr – 52
Iako je Saturn gospodar vremena ipak će mnogi u danima pred nama imati osjećaj da im vrijeme stoji i da nove akcije nemaju podršku. Ili da imaju podršku, ali uz veliki napor, kojeg moraju uložiti za realizaciju. A neki treći mogu „samo“ osjećati da im je pokretačka energija osujećena. Jer Mars, naša pokretačka i kundalini energija, ratnik Zodijaka, umjesto da juriša naprijed, u nove pobjede postaje prisiljen kretati se unatrag, povlačiti se, u sebe samog ili u situacije iz prošlosti. I to ga frustrira. I nas s njim.

Naime i na Marsa je došao red da nakon dvije i pol godine malo zastane i krene retrogradnim hodom 30.10. u 14:36h s 25* 35 Blizanaca. Da krene u natrag, u situacije, okolnosti i događaje u kojima je već bio. Zašto? Zato što je Univerzum sve tako savršeno posložio, jer s retrogradnošću planete akcije mi dobivamo priliku da nakon dvije i pol godine jurišanja ipak malo zastanemo, da se malo zaustavimo i preispitamo.

Jer Marsov retrogradan hod zapravo predstavlja “strateško“ povlačenje unazad! Naprimjer, često inzistiramo i ustrajavamo u nečemu što nije dobro za nas ili za cjelinu čiji smo dio pa kako ne bi nastavili dalje u tom pogrešnom smjeru i time trpjeli trajne i duboke posljedice eto Marsa koji staje i kreće unatrag navodeći i nas da usporimo pa i zastanemo u pogrešnim stremljenjima…

Mars je u promjenjivi i zračni znak Blizanaca ušao 20.8.ove godine i umjesto da za dva mjeseca ode dalje, on se ovaj put, zbog svog retrogradnog kretanja, ovdje zadržava vrlo dugo sve do 25.3.2023.g.

Marsov tranzit kroz Blizance aktivirat će nam segment života kroz koji prolazi tako da će upravo taj segment života dobiti na značaju, a najjače osjetit će ga upravo Blizanci kao i svi kojima je natalno položen u znaku Blizanaca, potom oni koji imaju osobne planete u Blizancima ili retrogradnog Marsa u natalu ili položenog u 12.kući horoskopa.

atma.hr – 52
Strijelci, Ribe i Djevice također će pojačano osjetiti Marsov upliv u predstojećem periodu pa bi savjet bio da se ne pretjeruje u aktivnostima fizičkog tipa (npr. vježbanje), a nervoza, bijes, brza vožnja i slično da se ostave za neka druga vremena kao i kontakti s bijesnim i nervoznim ljudima.

Retrogradni Mars na mundanoj razini donosi nove ratne sukobe, a budući da je retrogradan u Blizancima moguće su pobune i demonstracije na ulicama gradova, štrajkovi radnika, više prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači i slično. Na privatnom planu nemojte se iznenaditi ako vam neki Mars (momak) iz prošlosti pošalje sms, uputi poziv ili vas pozove u izlazak ili ako vas pozovu na bivše radno mjesto i slično.

Mars se 12.1. 2023.g zaustavlja na 8*Blizanaca i tek tada ponovno kreće direktnim hodom, a 25.3.2023. prijeći će u Raka. Sve dok je u Blizancima on poprima osobine toga znaka te maštovitost, radoznalost, obavljanje više stvari odjednom i potraga za novim postaju njegov spiritus movens.

Krase ga svestranost i obavljanje više poslova istovremeno, a stjecanjem novih znanja ovaj Mars krijepi svoju dušu. Vrlo je rječit i njegovo oružje predstavljaju riječi pa i argumenti, ali i gitara ili neki drugi glazbeni instrument! Puno glazbenika ima upravo Marsa u Blizancima za svoju energiju.

banner za knjige wayne dyer do uspjeha bez izgovora

Naravno da Mars, kao i ostali osobni planeti kada se nađu u promjenjivom i dvojnom znaku Blizanaca, uvijek ima makar dvije opcije u razmatranju. Iako u znaku Blizanaca ima snažne emocije, koje teško kontrolira, ujedno i brzo gubi interes (za drugu stranu) te se tretira kao površan u ljubavi, a zato ga i zovu vječiti dječak. Ili Petar Pan među „Marsevima“. Poznajete li kojeg takvog?!

Generalno s Marsom u Blizancima, a naročito dok je retrogradan, zbog užurbanosti i mentalne aktivnosti mnogi bi mogli osjećati pojačan stres, biti dodatno motivirani, ali i ekstravagantni u realizaciji svojih ideja i planova.

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas

Prethodna objavaNe zaboravi biti sretan: Živi danas, ne dozvoli lagano umiranje!
Slijedeća objavaZašto vam veze propadaju: 12 uzroka stalnih neuspjeha u ljubavi
Avatar photo
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.