Foto: pixabay.com

Mars kreće retrogradno od 30.10.2022. i njegov retrogradni hod traje do 12.1.2023. godine. Stvari usporavaju i možemo izgubiti zamah ili motivaciju da idemo naprijed. Ovo je dobro vrijeme za revidiranje naših ciljeva.

atma.hr – 52
Mars kreće retrogradno u Blizancima od 30. listopada/oktobra 2022. i njegov retrogradni hod traje do 12. siječnja/januara 2023. Mars će se nastaviti kretati kroz Blizance do 26. ožujka/marta 2023., provodeći neobično dugo razdoblje u ovom kutu Zodijaka.

Merkur će također biti retrogradan tijekom ovog razdoblja retrogradnog Marsa od 29. prosinca/decembra do 18. siječnja/januara 2023. Ovo će biti posebno tromo vrijeme vrlo jake retrogradne energije! Ali pomaže da se prisjetimo se da je to način na koji nas Svemir usporava i navodi na preispitivanje.

Mars je planet akcije i motivacije pa kada krene retrogradno, snažno osjećamo efekte. Čini se da stvari usporavaju i možemo izgubiti zamah ili motivaciju da idemo naprijed. Iako se ovo može činiti kao prepreka, to je zapravo dar. Zbog toga je retrogradni Mars dobro vrijeme za revidiranje naših ciljeva, procjenu motivacije, upravljanje našim razinama energije.

Budući da Mars putuje “unatrag”, to je gotovo kao da i mi moramo napraviti nekoliko koraka unatrag i ponovno procijeniti prije nego što krenemo naprijed. Pod retrogradnim Marsom svi ćemo biti pozvani da obratimo pozornost na smjer svojih života i da procijenimo posljedice naših postupaka.

Sve radnje imaju posljedice, a te posljedice su ili podržavanje života koji želimo ili podržavanje života koji ne želimo. Naši nas postupci ili uzdižu da budemo najbolji ili nas vuku prema dolje i tjeraju nas da ponavljamo iste cikluse iznova i iznova.

Pod energijom retrogradnog Marsa, svima nam je dano vrijeme koje nam je potrebno da provjerimo sami sebe i da se uskladimo sa svojom najvišom istinom i najvišim ja. Kada smo usklađeni sa svojim najvišim sebstvom, uvijek znamo koje korake treba poduzeti i možemo vjerovati i slušati mudrost svog srca s mnogo više lakoće.

atma.hr – 52
Usklađivanje s našim najvišim ja zahtijeva disciplinu i praksu. Često nam alati poput meditacije ili vođenja dnevnika pomažu da to postignemo. Ali ponekad, čak i najjednostavnija radnja poput stavljanja ruke na srce, nekoliko dubokih udaha i pitanja kako se osjećate može biti dovoljna da se uskladite i dovedete u stanje usklađenosti.

Biti usklađen znači biti svjestan svog tijela, svog uma, svog srca i svoje duše. Radi se o pronalaženju svoje tišine iznutra, tako da možete jasno vidjeti stvari i jasno ih osjetiti.

Retrogradni Mars je vrijeme u kojem preispitujemo svoj životni put i smjer. To je vrijeme u kojem smo ohrabreni da razmislimo o svojim postupcima i jesu li oni usklađeni sa životom i svijetom koji želimo stvoriti. Dobro je vrijeme da ponovno napišemo scenarij o našim snovima i ciljevima, te da razmislimo o tome što je zaista vrijedno našeg vremena i energije.

Mogli bismo također otkriti da nam je motivacija poremećena ili da moramo shvatiti odakle naše motivacije doista dolaze i jesu li usklađene s onim gdje želimo biti.

Retrogradni Mars u Blizancima također može istaknuti motive koji stoje iza načina na koji se odlučujemo izraziti i komunicirati s drugima. Činimo li stvari zato što osjećamo da bismo trebali ili zato što dolaze iz mjesta istinske usklađenosti?

banner za knjige VORTEX

Odnos s našim egom također može doći na reviziju pod ovom energijom. Potreban nam je naš ego, um jer je on glas opstanka i omogućuje nam da se snalazimo u ovom fizičkom svijetu, ali možda ćemo morati dublje sagledati sve nezdrave navike ili kako naš ego, um, manipulira nama ili nas pogrešno vodi.

Kako Blizanci mogu aktivirati naš unutarnji glas, mogli bismo otkriti da trebamo progovoriti i izraziti kako se stvarno osjećamo. Možemo osjetiti poriv da uđemo unutra i budemo iskreni sami sa sobom, prije nego što to možemo podijeliti s drugima. Ova snažna energija može nas potaknuti te vatrene emocije pa bi ovo moglo biti nešto čega moramo biti svjesni.

Ako primijetite da ste dodatno razdražljivi, vratite se u svoj centar, pogledajte što se krije ispod svega i poslušajte što vaš unutarnji glas možda pokušava komunicirati s vama.

Mars vlada vatrenim emocijama poput ljutnje, sukoba i frustracije. Ako je bilo koja od ovih emocija bujala ispod površine, ovo retrogradno razdoblje može uzrokovati njihovo oslobađanje i možda ćemo otkriti da ih trebamo raščistiti i pozabaviti se njima jednom zauvijek.

atma.hr – 52
Općenito, retrogradni Mars je vrijeme odmora i razmišljanja. Vrijeme je da se osvrnemo na djela iz naše prošlosti i da procijenimo koliko su nam ona služila. Preispitivanjem prošlosti i analizom služe li nam naši postupci ili ne, možemo se osnažiti i napraviti pozitivne promjene za budućnost.

Komunikacija s vašim unutarnjim svijetom bit će snažan protuotrov za sve što ova energija retrogradnog Marsa u Blizancima pokreće u vašem životu!

Retrogradni Mars može dovesti do toga da pogledamo prije nego što skočimo, stoga budite posebno oprezni i uzmite si vremena, zastanite i izbjegavajte žuriti naprijed.

Uravnotežite svoje razine energije, zaštitite svoje granice i budite strpljivi.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić