Zastani i razmisli prije nego što odlučiš, budi strpljiv i dvaput provjeri informacije prije nego što im povjeruješ,  samo su neki od savjeta kojih se dobro pridržavati u iduća tri tjedna.

160×600 text-59 podudarni okomiti desnoPoznato je da retrogradno kretanje Merkura komplicira život donoseći zastoje u ispunjenju planova, nesporazume u komunikaciji, probleme u prometu i transportu, gubitke sitnih predmeta, kvarove raznih uređaja te odgode planiranih aktivnosti.

Gubit ćete živce pokušavajući uspostaviti kontakt s osobom od koje vam je  potrebno neko odobrenje ili informacija, a to vam neće polaziti za rukom. Možda će vam jedna osoba izaći iz života, bez objašnjenja, no imajte na umu da će se možda već u svibnju vratiti s odgovorima koje tražite. Budite strpljivi i ne doživljavajte takve situacije osobno.

Nije dobro potpisivati ugovore niti započinjati nove poslovne projekte. Preporučuje se i suzdržavanje od kupovine kućanskih aparata, računala i prijevoznog sredstva. Kad je Merkur posljednji put bio retrogradan u siječnju, moja susjeda je kupila novu perilicu rublja. Tek nakon što ju je uključila i pokušala staviti u pogon, uređaj se nije htio pokrenuti. Ustanovljen je kvar, a perilica je vraćena. To je bio pravi retrogradni Merkur na djelu.

Dogovarate li u idućih par tjedana neki poslovni aranžman, budite oprezni. Lako je moguće da nećete imati cjelokupnu sliku stanja. Mogu vam promaći važne činjenice koje će baciti novo svjetlo na cijelu priču. Zato pričekajte do 3. svibnja i tek potom donesite odluku.

Izbjegavajte kupovinu nakita, naočala, pa i odjeće. Redovito se dogodi da ćete naići na robu s greškom ili će vam se kupljeni predmet brzo oštetiti ili zagubiti.

Uglavnom se retrogradnom kretanju pripisuju negativne osobine, no ono ima i mnogo svojih prednosti.  U prilici smo riješiti neke poslovne zaostatke, pomnije isplanirati ispunjenje poslovnih planova, čak i unaprijed obaviti neke zadatke kako bismo oslobodili vrijeme za neke druge stvari. Budući da retrogradno kretanje Merkura može utjecati i na našu percepciju vremena, pa ponekad imamo osjećaj da ga imamo premalo ili previše, pazite da vam takvi doživljaji ne izazivaju osjećaj nervoze, stresa ili tjeskobe.

160×600 text-45 desno

Imate li neki problem koji vas muči, u predstojećem razdoblju možete doći do korisnih uvida koji će vam pomoći u njegovom rješavanju.

Možda ćete i doživjeti neke susrete s ljudima koje niste dugo vidjeli ili obnoviti zapostavljene kontakte iz prošlosti. Neki će doznati novu pojedinost o jednoj situaciji ili osobi koja će im pomoći da bolje shvate uzrok nekim događajima iz neposredne prošlosti. No u svakom slučaju imajte u vidu da nam je percepcija stvarnosti pomalo zamagljena i možda nećemo biti u stanju realno i objektivno sagledati ono što se događa. Zato nije pametno žuriti s odlukama.

Ovo je i vrijeme kada se prave informacije skrivaju od javnosti, a istina se pokušava zataškati ili drukčije prezentirati. Mnogo toga događa se iza zavjese i ispod stola. Mutne i ilegalne radnje su u porastu.

Na dan njegovog retrogradnog kretanja bit će na 4 stupnju Bika, a tamo će se ponovno vratiti 21. svibnja, pa oko tog datuma možete očekivati neke značajnije promjene i događaje koji će na neki način biti povezani s onim o čemu ste razmišljali ili s čim ste se bavili u vrijeme njegovog retrogradnog kretanja.

20. travnja ponovno će zakoračiti u prostore Ovna, pa ne dajte da vam ego naruši razumijevanje u bliskim odnosima, osobito ako ste rođeni u znaku Raka, Jarca ili Vage. Kad je posrijedi zdravlje više pripazite na oči, uši, glavu. Čuvajte se gubitka naočala, ključeva od stana i osobnih dokumenata.

Na dan njegovog direktnog kretanja 3. svibnja Merkur će se naći u blizini Urana. Stimulirat će nas mentalno, izbaciti iz rutine, a kreativne i originalne ideje potaknut će nas na djelovanje. Ponovno smo u igri!

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.julijanaoremovic.com
www.facebook.com/julijanaoremovic/

Responsive text-61
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.