Foto: pixabay.com

Merkur kreće u svoj retrogradni hod 10.5. s 4* znaka Blizanca i završava ga 3.6. na 26* Bika. U sjeni će biti sve do 19.06. tako da najbolje da sve novitete i akcije odložite do tada. I bavite se svime što se ponavlja. Ispočetka. Iznova. Što vas vuče unazad. Merkur u retro hodu uvijek ima bitnu lekciju, ova je: blokiraj.

atma.hr – 52
Ponekad izbrojim do kraja, u sebi, sve ispočetka. Ponekad se vraćam unazad da shvatim. Ponekad nebo daje jedinstvene prilike za popravak. A ponekad taj “popravak” uključuje i tebe. Jer, tehnologija gubi na značenju, rijeci bivaju izmiješane, kašnjenja postaju dio svakodnevice.

Ti stojiš u čekanjima i gledaš kako ti se život odlaže. Ne ide. Stoji. Ili zapinje u mjestu. Djeluje ti kao vječnost vrijeme koje si prije trošio. Vraća ti stare ljude. Ideje. Misli. Ljubavi. Za još jednu grešku ili pokušaj. Kako kome.

Merkur kreće u svoj hod unatraške 10.5. s 4* znaka Blizanca i završava ga 3.6. na 26* Bika. U sjeni će biti sve do 19.06. tako da najbolje da sve novitete i akcije odložite do tada. I bavite se svime što se ponavlja. Ispočetka. Iznova. Što vas vuče unazad. Merkur u retro hodu uvijek ima bitnu lekciju, ova je: blokiraj.

Ovih tjedana brojiš sve neodgovorene pozive. U sebi. Na glas. U očima. Riječi ti se ispisuju po koži, gravirane, same od sebe, uče te da sve što doživljavaš iznutra, itekako ti se vidi izvana. Nema veće mogućnosti od one kada staviš branu na svoj krvotok i konačno shvatiš: blokade su ponekad jedine granice koje postavljaš drugima prema sebi.

Kad zvonjava telefona postane oblik iritacije. Kada te tuđe riječi uznemire. Kad osjetiš da sebe prisiljavaš na nešto što drugi žele. Kad se zasitiš tih “kava”. Priča. Primanja savjeta koje nisi tražio.

Kad gledaš na sat u društvu koje bi trebalo biti tvoje. Kad osjećaš na sebi poglede zavisti onih čiji pogledi ni ne sežu daleko.

atma.hr – 52
Kad se uhvatiš u panici, jer netko dolazi u goste. Kad provjeravaš na telefonu nikad dobivene poruke i odgovore na koje čekaš.  Kad se na glas smiješ, a u sebi grčiš svoje ruševine.

Kada se raspadaš, a kao praviš se da se slažeš. Kad ti kažu da moraš da ne bi ispao nekulturan. Asocijalan. Loš. Baš tada znaj jedno: blokade su nekad sasvim opravdan način da zaštitiš sebe.

I zato: blokiraj loše misli. Preispitivanje samopouzdanja. Sebe. I svega. Blokiraj kontakte koji to nisu. I one koji to ne žele biti.

Blokiraj pozive i poruke i imena svih onih čije glasove čuješ više od svojih. Zatvori vrata. Prozore. Odaje svoje sobe pred svakim tko misli da je normalno prošetati po tvojoj intimi. Izbriši sve neposlane poruke i one na koje čekaš.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Satima, tjednima, mjesecima. Blokiraj sva pitanja na koja nisi dobio odgovore, jer ih ni nećeš dobiti. Blokiraj sve tragove pokušaja iskorištavanja tebe. Tvog vremena. Ljubavi. Znanja. Talenata. Blokiraj svaki pokušaj nasilne intime, forsiranih prijateljstava i obitelji koja to i nije.

Jer Venera kao dispozitor retro Merkura, juri znakom Ovna. potpuno svjesna činjenice da ju nešto jede, guši, uništava i razdire. Dok u dubini sebe želi negdje pustiti korijenje, zna da nisu sva tla plodna. Ni njena. A nisu, možda, ni tvoja.

Dok uporno razbijaš glavu o nečemu ovih dana, znaš li da postoje ljudi, okolnosti, situacije koje su jasne, čiste i nepovredive? Jednostavne. Ogoljene. I da su sve igre zapravo znakovi da nešto nije u redu. A možda nije ni tvoje.

I zato: “Blokiraj. Jer tvoje je zdravlje puno bitnije od tuđih manipulacija.”

Sanja Paraminski

Prethodna objavaMuče vas bolovi u donjem dijelu leđa? Ovih 7 joga vježbi donose olakšanje
Slijedeća objavaTijelo “prespaja” na više frekvencije – pomozite mu!
Avatar photo
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.