Politička situacija će se zahuktati i koliko god teško bilo, negativnu energiju treba transformirati u pozitivnu i obaviti se međusobnom podrškom i razumijevanjem. Mogli bi osjećati da se temelji, koje smo gradili i u koje smo ulagali trud, ruše. Potrebno je dozvoliti da se rušenje dogodi kako bi jasno mogli vidjeti što je ono u što trebamo ulagati i što ćemo iduće graditi.

atma.hr – 78
Stigao nam je i prvi retrogradni Merkur u 2022. godini, a s njime i mnogo promjena koje utječu na globalnoj i individualnoj razini.

Ovaj će retrogradni Merkur imati utjecaj na sve što ima veze s tehnologijom, internetom i socijalnim mrežama, pa tu možemo očekivati velike zaokrete, raspade sustava i poteškoće s istim.

Merkur će se iz Vodenjaka premjestiti u Jarca 25.01., a do tada valja promisliti kakvi smo kao društvo i kakvo je naše djelovanje.

Do 16.01. također imamo kvadrat Merkura s Uranom, pa ovu vrtoglavu energiju kako bi bila konstruktivna treba usmjeriti u što više fizičke aktivnosti kako bi ostali uzemljeni, u suprotnom ćemo odlaziti u neurotično stanje i emotivni i mentalni vulkan.

Savjetujem da se u ovom periodu izbjegavaju rasprave o društveno polarizirajućim temama jer one mogu automatski dovesti do nepotrebnih svađa.

Poanta je u tome da će se politička situacija zahuktati i tražiti će od nas usmjeravanje energije prema negativnom obliku globalno kako bi se istom hranili i poduzimali ciljane korake. Pa koliko god teško bilo, ovu energiju treba transformirati u pozitivnu i obaviti se međusobnom podrškom i razumijevanjem.

Na individualnom planu, ovo bi trebalo biti vrijeme kad ćemo povezati sve labave konope iz prošlosti u čvrsti čvor kako bismo punom snagom mogli ići naprijed kad ovaj tranzit prođe.

atma.hr – 52
Nakon toga, 25.01. retrogradni Merkur prelazi u Jarca i 28.01. suočiti će se s transformativnim Plutonom, pa bi se moglo osjećati da se temelji koje smo gradili i u koje smo ulagali trud, ruše.

Potrebno je dozvoliti da se rušenje dogodi kako bi jasno mogli vidjeti što je ono u što trebamo ulagati i što ćemo iduće graditi.

Pod ovim tranzitima trebali bismo si postaviti sljedeća pitanja:

– Kako djeluje ovo društvo?
– Koju ja ulogu imam u društvu?
– Koja su moja društvena uvjerenja?
– Jesu li stavovi koje imam iskreni i u doticaju s mojim istinskim bićem?
– Što moram potpuno razrušiti u svome životu da dam prostor novim strukturama?
– U što vjerujem i koliko sam čvrst u vjeri?

Biti će zanimljivo u svakom slučaju.

Sretno svima! Budimo jedno u ovoj društvenoj introspekciji! 🙏💙

Roberta Prelčec, astrolog

https://www.facebook.com/strujauniverzuma/

Za astrološke konzultacije i tarot javiti se u inbox stranice ili na broj telefona 092/407-8486

atma.hr – 78