pixabay.com

Od stare ljubavi do zaboravljenog računa – Merkur će sve donijeti na naš prag ….
Od 17. rujna do 9. listopada 2015. godine, retrogradni Merkur će biti upravo planeta važna za komunikaciju, učenje, dogovaranje, kupnju i prodaju, donošenje odluka. Vaganja će biti više je Merkur ide retrogradno u znaku u kojem ima više neodlučnosti, i to baš vezanom za odnose s drugima, partnerstvo i brak, u Vagi. Ovo ipak ne treba da vas oneraspoloži i navede na brigu, jer je povoljno vrijeme za introspekciju i preispitivanje i da bi se donijela neka dobra odluka, nije dobro žuriti!

Doći će i do ponavljanja nekih situacija, kao i mogućnosti susreta s osobama koje dugo niste vidjeli ili se čuli s njima. Povoljno je vrijeme da se vratite na nešto što ste već radili.

Merkur s razlogom sada ide tako: donosi nam priliku da uradimo nešto što smo ranije propustili ili nismo do kraja završili, a u Vagi sve to treba utjecati da bismo poboljšali i popravili odnose sa drugima. Vratit ćemo se na nerazriješene situacije i ovoga puta tražiti rješenje koje možda ranije nismo pronašli, ili ćemo više koristiti takt i diplomaciju da bismo došli do dogovora i sporazuma. Zato je sada povoljno vrijeme da popravimo, poboljšamo ili promijenimo totalno nešto što smo ranije započeli, pa odustali, ili odgodili za neki drugi put. Sada je vrijeme za taj drugi put!

Kada je Merkur retrogradan može doći do nekih informacija ili obavijesti, vijesti, ili potvrda o nečemu što čekate već neko vrijeme. Nerijetko se događa da se u ovom razdoblju završi neki natječaj, u kojem smo sudjelovali mi sami ili netko nama blizak i saznamo za njegov rezultat. Merkur je taj zbog kojeg se čekanje oduži mada je nastupio period žalbi, pa opet čekamo neko vrijeme da bismo došli do konačnog rezultata. Čekanja na nešto u ovom razdoblju ima više nego uobičajeno.
Vrijeme je za staru ljubav

Ukoliko sudjelujete u nekim dogovorima, oni se mogu odužiti, jer ima ažuriranja, dodatnih dogovaranja, kao i prikupljanja još nekih podataka, da bi to moglo da se dovede do kraja. Ima i više kolebljivosti, posebno kada se bude Merkur se vratio u Vagu. Tada ćemo sporije donositi odluke, više odmjeravati svaku riječ, ili stavku nečega i bit ćemo skloni da se nećkamo. Ukoliko nije neophodno, nemojte donositi važne odluke i davati obećanja, jer je velika šansa da ih promijenite. Ovo se odnosi i na sudske odluke koje se donose u ovom razdoblju.

Sa retrogradnim Merkurom velika je mogućnost da se vratite na nešto od ranije, bilo vezano sa kontakt i suradnju u poslu, ako tranzitira vašem šestom, ili u ljubavi, ako je u natalnoj petoj, ili vladar pete kuće.

Sada je povoljno vrijeme da utvrdimo nedovoljno naučeno gradivo, da se pozabavimo i poboljšamo nešto što smo pisali, da doradimo i završimo prije svega nešto od ranije.

Merkur je došao da nam ponovo dovede neke ljude u život, s kojima nismo neko duže vrijeme bili u kontaktu, a upravo u ovom periodu veze i odnosi mogu se ponovo uspostaviti. Zato budite otvoreni i za one koji su provjereni, koje od davno znate, bez obzira na to je li riječ o poslovnim suradnicima, ili nekoj prijateljskoj, ili ljubavnoj vezi.

U periodu koji je pred nama bit će i puno pozitivnih rješavanja neriješenih stvari od ranije. Posebno povoljni dani za ponovno uspostavljanje neke suradnje su oko 17. rujna kada će Merkur biti u konjukciji sa Venerom u Vagi.

To je povoljno vrijeme i za ljubavne sastanke, ili razgovore s osobom s kojom se niste dugo vidjeli, ili s kojom ste nekada imali vrlo blisku vezu, posebno partnerstvo ili ljubavnu vezu, jer se ovaj susret događa u Vagi. Možete i neke stare nerazriješene partnerske probleme sada riješiti diplomacijom, taktičnošću i usklađivanjem različitosti.

Dani 18,19. i 20. rujna kada će retrogradni Merkur biti u sekstilu sa Venerom u Lavu dobri su za finalizaciju starih dogovora, rješavanje nerazriješenih pravnih stvari od ranije, ili nastavak neke suradnje. Samo je važno biti strpljiv tih dana, ako ne ide sve brzo, a neće ići i ako ima ponavljanja, čekanja i prekida u dogovaranju, ili suradnji ili druženju ili komunikaciji.

Treba da to spremno dočekamo i polako radimo, jer nam to omogućuje da izbjegnemo pogreške. Možda ćete nešto morati iz više navrata uraditi, pa će se dogovori ili poslovi odužiti, ali zato treba biti pažljiviji i da se dublje koncentrirate i da ispravljate, korigirati ono što nije bilo dobro da bi bilo još bolje, jer ćete na taj način najbolje iskoristiti utjecaj retrogradnog Merkura.

Doći će i do povećanje introspekcije. Sada se može ili treba nešto preispitati i preurediti, ili istražiti i potom završiti s tim.

Kako dobro iskoristiti vrijeme retrogradnog Merkura

Dobro ćete iskoristiti retrogradni Merkur ako obnovite neke kontakte i veze od ranije: kako ljubavne veze, koje možda nije trebalo da se završe, tako i prijateljstva koja treba obnoviti. Merkur u Vagi će omogućiti da budete taktični, vodite računa o mišljenju drugih i pomoći vam da izgladite nesporazume.

Povoljno je vrijeme i za završiti nešto nedovršeno od ranije, bilo što da ste pisali ili računali, ili ranije se dogovarali pa sada da to završite. Obnovite nešto što ste već učili i utvrdite to. Povoljno je vrijeme za ispite koji ste pripremali, a niste položili.

Nemojte se iznenaditi ako vam stigne neki neplaćeni račun od ranije, ili neka obavijest koje je vezana za prošla događanja. Došlo je vrijeme za naplatu nepodmirenog. To se mora završiti i osloboditi se toga.

Ako putujete, gledajte da to bude tamo gdje ste već i bili. Pripremite se da može doći do nekog kašnjenja, čekanja, duljeg nego uobičajenog, nekog pomicanja vremena polaska. Dok čekate, ponesite baš onu knjigu koju ste ranije počeli čitati, a niste završili, jer ćete tako divno ispuniti vrijeme i na pravi način. Dobro bi bilo da češće provjeravate obavijesti, budite nešto oprezniji i strpljiviji, pa ćete izbjeći nepotrebno nerviranje.

Pričekajte, ne kupujte sada tehničke stvari, jer bi moglo biti problema. Više ćete se i nećkati da li nešto kupiti, ili ne, što točno. Venera je u Lavu, fiksnom znaku i oko 17. i 18. rujna još uvijek u sekstilu s Merkurom, pa gledajte da to bude nešto što je kvalitetno, možda i skuplje ili luksuznije, vrjednije.

Iskoristite retrogradni Merkur tako što ćete čitati nešto što ste čitali ranije. Možete i posjetiti neke javne, ili kulturne manifestacije na kojima ste već bili.

Suština retrogradnog Merkura je da sada treba razmišljati i raditi drugačije nego obično, posebno u vezi s komunikacijom u partnerstvu, braku, ili poslovnom suradnjom s drugima, da ne treba žuriti i da bolje odmjerite i postavite na mjesto nešto što je lebdjelo u zraku. Prvo promislite i konzultirajte se ako ste u nedoumici s nekim pa tek onda kažite, napišite, ili donesite odluku. Možda je tako duže, ali i bolje je. I ne zaboravite lijepe riječi i geste otvaraju zatvorena vrata. Samo sada treba više puta da se ponove zbog retrogradnog Merkura. Učinite to i tada ćete željeno moći ostvariti!

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

lovesensa.rs

Prethodna objavaJoga ujedinjuje tijelo, um i duh
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 19.09.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.