Foto: pixabay.com

Neptun kreće retrogradno 28. lipnja/juna, neposredno prije mladog Mjeseca. Retrogradni Neptun može otkriti stvari koje su se skrivale ili koje možda nismo htjeli vidjeti. Sada se suočavamo s istinom. Iluzije se mogu srušiti, a prijevare se mogu razotkriti.

atma.hr – 52
Ova energija može aktivirati našu prirodnu intuiciju i psihičke sposobnosti te pojačati našu percepciju nevidljivog svijeta. Možemo je usmjeriti da potakne naše kreativne projekte, da se osjećamo nadahnuto i povezano sa životom oko nas, te da primamo poruke od naših duhovnih vodiča.

Uz svu ovu snažnu energiju vode aktiviranu s Neptunom koji je retrogradan u vodenom znaku Riba i mladim Mjesecom u vodenom znaku Raka, morat ćemo biti svjesni gdje držimo svoju ravnotežu.

Jedan od najboljih načina da se suprotstavite snažnoj vodenoj energiji je oslobađanje kontrole, kretanje i povjerenje u proces. Uzemljenje također može pomoći.

Retrogradni Neptun je jedna od onih suptilnih energija koju ne osjećamo tako snažno. Kako dani budu napredovali, vodena energija će se smirivati i retrogradni Neptun će nestati u pozadini naših života sve dok ponovno ne krene direktno 9.12. 2022. godine.

Planet je uvijek najjači onog dana kada krene retrogradno i dana kada ponovno krene izravno, stoga su to datumi na koje želimo obratiti pažnju.

Neptun je vladar vode, duhovnosti, intuicije, kreativnosti, iluzija, obmana, snova, umjetnosti, fantazije, zabave, droge i alkohola. Kad god je Neptunova energija jaka, ona baca veo, što ponekad može stvoriti maglu ili zbrku.

atma.hr – 52
Neptun to čini jer želi da pogledamo izvan našeg vanjskog svijeta i zavirimo u svoj unutarnji svijet kako bi dobili vodstvo. Kada je vanjski svijet maglovit, Neptun nas podsjeća da je jedino mjesto za gledanje unutra.

Međutim, kada Neptun uđe u retrogradno stanje, veo se podiže i suočavamo se s istinom. Iluzije se mogu srušiti, a prijevare se mogu razotkriti. Retrogradni Neptun može otkriti stvari koje su se skrivale ili koje možda nismo htjeli vidjeti.

Ovaj određeni ciklus retrogradnog Neptuna također će nam pomoći da se osvrnemo na događaje od kraja lipnja/juna do početka prosinca/decembra 2021., da vidimo trebamo li na stvari gledati sa zdravom dozom stvarnosti. Možda ćemo morati skinuti ružičaste naočale ako smo ih nosili i suočiti se s istinom.

Kako Neptun vlada duhovnošću, njegovo retrogradno razdoblje također je dobro vrijeme za razmišljanje o svom duhovnom putovanju i o tome jeste li u skladu sa svojom dušom.

Bez vela iluzije koji nas okružuje, retrogradni Neptun nam omogućuje da vidimo kamo smo možda bili lažno vođeni na našem duhovnom putu ili gdje smo se vodili svojim egom, a ne ljubavlju.

ASTRO NATALNA KARTA BANNER

Neptun je također planet bezuvjetne ljubavi, bezuvjetne ljubavi koja je izvan naših odnosa i povezana je s zauvijek dijelom naše duše.

Pod retrogradnim Neptunom razmislite o tome kako možete aktivirati više ove bezuvjetne ljubavne energije u svoj život. Što vas sprječava da osjetite ljubav kakva jest? Što vas sprječava da se povežete s tom velikom ljubavnom energijom?

Ovisno o tome gdje se nalazite na svom putovanju, retrogradni Neptun vas može voditi da pristupite i osjetite više ove ljubavi ili podijelite više te ljubavi s onima oko vas.

atma.hr – 52
Retrogradni Neptun također će nas vratiti nekoliko mjeseci unatrag u travanj/april. 12. travnja/aprila 2022. Neptun se poravnao s Jupiterom. Ovo je bilo rijetko i posebno poravnanje i sada kada je Neptun u retrogradnom stanju, ponovno će se približiti Jupiteru.

Iako se opet neće izravno uskladiti s Jupiterom, mogli bismo vidjeti da se teme ili problemi iz tog vremena ponovno pojavljuju.

Retrogradni Neptun može vam pomoći da shvatite stvari i steknete dublju perspektivu i jasnoću i krenete prema višoj i usklađenijoj istini.

Prepustite se toku, povežite se s emocijama i dopustite mekšoj, osjetljivijoj strani da zasja.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić