Neptun u Ribama će biti retrogradan sve do sredine studenog 2016. godine, kada će se vratiti u direktan hod
Kao grčki bog Posejdon, spustit će nas u dubine podsvjesnog i u snovima nam nagovještavajući koji je to ideal kojem težimo. Glazba i poezija opijat će nas, bili mi na obali mora ili negdje usred grada, skriveni od drugih. Neki će postati neodlučni ili osjetiti posljedice izbjegavanja donošenja odluka.

Bit ćemo u oblacima i graditi kule od pijeska… Onda će nas skroz iznenada neko upitati što namjeravamo sa svojim životom, kao da i sami ne znamo da vrijeme prolazi.

Šutjet ćemo kao riba, možda zaista ne znajući odgovor, jer je tako lepršav i transparentan, da kada ga konačno uhvate naše misli, kao hvatači snova, za sekundu već je u zraku i mi posežemo rukom ka nebu da stignemo taj čarobni balon, koji će nas odvesti na put oko svijeta.

Ili ćemo odsutno reći da je “sve otišlo u vodu”, i preuzeti ulogu zanesenjaka koji je vjerovao u snove, ali ga je realnost naučila da se od njih ne živi.

Ipak, pitam se od čeka se to živi? Što nas to pokreće, i je li to razum ili onaj dio nas koji putuje dok spavamo udobno smješteni u svojim krevetima?

Ipak, biram vjerovati da najbolje tek slijedi, da imam ružičaste naočale i srce vječnog optimiste. Ako i ne uspije, bar mi je bilo zabavno na tom putu. Ali kako onda da ne krene tako kako smo zamislili?
Neki kažu, ako imamo namjeru da nam bude bolje, ako to svjesno odlučimo, onda se to mora manifestirati. Što ako vjerujemo da zaslužujemo to bolje? Pa možda je ovaj put u pitanju to nesvjesno, što Neptun u nama otkriva i traži od nas da utkamo u svoj život. Jer svako je vrhunski umjetnik svog svijeta, ako to poželi, ili samo osrednji imitator.

Do zime imamo vremena otkriti što to u nama ruši ili gradi našu bajku. Energija Neptuna su one čipkaste vibracije kojih nismo svjesni, ali koje daju boju našem životu, jer mi dobivamo ono o čemu maštamo, prije ili kasnije.

Kažu da Neptun u koje polje horoskopa uđe, taj dio našeg svijeta nestane, bude prekriven velom, tajnama, nečim irealnim, i mi o njemu nemamo pravu sliku. Tu se zavaravamo i potrebno nam je buđenje.

Ako je naša namjera da nam život bude simfonija, onda ćemo ovu neptunovsku energiju iskoristiti kao note za pisanje najljepše glazbe ili ćemo i dalje slušati tuđu pjesmu. Uvijek postoje dva puta. A koji je pravi, najčešće otkrijemo kad smo debelo zagazili na ovaj pogrešan, ali na greškama se uči.
Znate onu slobodu koju osjećate kada plivate morem? E, pa to ćete osjetiti kada ovladate nesvjesnim, makar onim vrhom ledenog brijega, koji imamo mogućnost vidjeti.

Znam da osjećaj depresije, zbunjenosti ili tuge uvijek dođe, ali tome je tako jer ne slušamo svoj glas, ali kada pratimo intuiciju to uvijek podrazumijeva visoke frekvencije radosti i sreće.

Jer Univerzum u nama ne rađa snove za koje nemamo potencijal da ih ostvarimo…

Maja Lazić 

astroportal.in

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 25.07.2016.
Slijedeća objavaPerspektiva postojanja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.