Foto: pixabay.com

Neptun neće praviti aspekte niti s Plutonom niti s Uranom, a ni Saturnom tijekom svog retrogradnog razdoblja, ali će se zato družiti s Venerom i Marsom. Donosi li to mirno more ili olujnu noć?

Mjesto gdje se Neptun nađe u natalnoj karti, pokazat će nam gdje smo skloni zavaravanju i gdje bi trebali više koristiti razum, a ne osjećaje. Loše integriran Neptun (i natalno i tranzitno) traži da ga se stalno tješe, a te osobe često osjećaju kao da je s njima lako manipulirati, što je posebno često kod onih s podznakom u Ribama, zbog upijanja tuđe energije koju kasnije ne znaju kako osloboditi, ali najviše zbog slabo postavljenih granica.

Bilo koja vrsta straha od budućnosti može tijekom ovog tranzita zato voditi do kriza (naročito kod znaka Riba rođenih u prvom tjednu ožujka). Nije dobro previše se poistovjetiti s emocijom bola, jer time ne pomažemo nikome, ali je dobro dati si vremena da se odboluje i da se bude tužan, jer ignoriranje problema samo stvara dodatni pritisak i teret.

Ljubav će se vratiti na velika vrata, a ovo smo poslije dugog retrogradnog tranzita Venere u Ovnu i čekali pa od 21. lipnja trigon s Venerom u Biku poručuje da odaberete riječ koja će biti vaša mantra za ljubav i da je ponavljate tiho i nježno. Budite dosljedni – i kada je odaberete, nemojte je mijenjati.

Neki će se zaljubiti, a neki će uživati ​​u čulnosti, dodirima i onom osjećaju da je sve na svom mjestu kada su s voljenom osobom. Neptun će sada podsjećati da se ljubav ne mjeri uvijek fizičkim opipljivim stvarima i da “ima neka tajna veza”, nešto što se ne da objasniti.

Nekoliko dana kasnije, točnije 25. lipnja, Mars u Raku formira trigon s Neptunom koji će utjecati na pojačanu intuiciju, ali i alkoholizam. Muškarci će djelovati zbunjeno emocijama koje ih preplavljuju, a koje ne mogu prikriti niti znaju što s njima raditi. Svaki vid neiskrenosti sada će se lako prepoznati. Imajte strpljenja, jer možda druga strana neće moći sve razumjeti kao vi. I zaboravite na ego.

Nakon toga, Venera u Blizancima u kvadratu s Neptunom može 18. srpnja donijeti razočaranja u ljubavi i to zbog neke poruke koju ste pročitali, a koja je pogrešno protumačena ili koja je bila namijenjena nekome drugom. Sada sitnice, ali i neke krupnije stvari, kvare ljubavne odnose. Također, dodatno obratite pažnju na snove i koju emociju oni bude u vama. Moguće je da baš zbog nekog sna koji vas je uznemirio, a u kome ste partnera sanjali s drugom ženom, odlučivši da mu to ispričate, narušite vrlo kvalitetnu i stabilnu vezu, zato oprez.

Sada je vrlo važno vidjeti u svemu i neku šalu, jer ne treba sve uzimati kao totalnu katastrofu i kraj svijeta. Ipak, neke veze mogu biti prekinute, jer partneri nisu na istoj spiritualnoj razini i jedan od njih treba još učiti, ali s nekim drugim učiteljem … To znači da ste vi svoj dio tu odradili.

Podznak Blizanac može osjetiti tugu i bezvoljnost u narednom razdoblju zbog problema na poslu ili u vezi s karijerom, kao i osjećaj usamljenosti i nevoljenosti. Ako osoba nema jasnu sliku u kojem pravcu ide poslovno, vrlo je važno voditi računa o tome što govori, kako postupa i kakvu sliku o sebi stvara pred drugima.

Ono što je super jest da trigon 12. kolovoza s Venerom u Raku ponovno obećava bolje dane u ljubavi. Sada će biti važno da se s parterom osjećate sigurno i zaštićeno. Uzbuđenja i strast vam ništa neće značiti ako nema uvjerenja da je on samo vaš i vi njegovi. Ako u to vrijeme idete na more, velika je vjerojatnost da će vas opčiniti neko nov ili da ćete shvatiti koliko vam je u stvari u postojećoj vezi lijepo. Jedan broj parova razmišljat će i o djeci i izgovoriti sudbonosno da.

Pred kraj rujna, točnije 25., oporba s Marsom u Djevici neće biti baš laka. Postoji mišljenje da se protiv bolesti ne treba boriti već je treba zavoljeti i da se tada ona povlači i nestaje, jer time volite i taj dio tijela. Zato pozitivna slika o sebi utječe na zdravlje i poboljšava ga. Ipak, sada strah, depresija, krivnja i loše mišljenje o sebi mogu biti naglašeni i onemogućavati vam da se pokrenete.

Kod podznaka Djevice, Neptun zato može dovesti do niskog samopouzdanja i velikog straha od kritike, pogreške i neuspjeha. Trovanje hranom i problemi s probavom znak su da je loše kanalizirana energija ove planete i da se odražava na tijelo, ali i na partnerske odnose. Rješenje je posvetiti se poslu, ali pazite da se ne izgubite u detaljima.

Ne mora sve biti savršeno, a i tada ne znači da je svakome idealno. Učinite najbolje što možete. Svakako nemojte odustati. Kako Neptun govori o iscjeljivanju, uklonite sve barijere i izbrišite granice.

Nemojte ni sebi niti nekom drugom biti najveća barijera. Pet dana kasnije, 30. rujna oporba s Venerom u Djevici donosi još jedan test. Neki će zbog poslovnih ciljeva i karijere odustati od ljubavi, a neki će je jedino u poslu moći naći. Ipak, to će ih učiniti čangrizavima i mrzovoljnima pa ako i jesu u nekoj vezi, partner će teško trpjeti takvo ponašanje. Venera je u ovom znaku u padu i oporbom sve loše osobine mogu biti dodatno izražene.

Međutim, to što vam se ne bude svidjelo u ponašanju vašeg partnera samo je ogledalo vaših osobina koje još uvijek nisu integrirane. U suštini svi se mi stalno susrećemo sa svakojakim energijama i svaka od njih ima za cilj da nam nešto o nama samima približi.

Podznaci Strijelac i Ribe mogu tijekom ovog tranzita imati osjećaj nejasnih obiteljskih korijena, a time posljedično i stav kao da nigdje u potpunosti nisu kod kuće i da ne mogu naći svoje mjesto. Sve to dovodi do patnje i sputanosti koja, naročito ekspanziji Strijelca, nikako ne odgovara i odvlači ga od ostvarenja ciljeva.

Tada se savjetuje manje boravka u kući kako bi se smanjilo crpljenje energije. Rješenje je naravno reći ne kada nam nešto ne odgovara.

Srećom, 17. studenog sekstil s Venerom u Škorpionu nudi potpunu transformaciju. Bar na nekoliko dana zamislite da imate tu čaroliju veze iz snova, da živite taj san. I nemojte čekati da se netko promijeni već vi budite idealan partner.

Ova Venera sada zrači i lako vas može zavesti pa ipak treba pripaziti da se ne pređu neke granice i da se ne upetljate u nešto iz čega nećete poslije znati kako se izvući, a vjerujte mi ni željeti. Oni koji su sami neka usmjere ovu energiju u potpunu promjenu imidža. Ako ste inače stidljivi, bar sada budite vamp i pronađite koketu u sebi.

Ostali podznaci će mnogo lakše proći kroz retrogradni tranzit Neptuna (naročito Bikovi rođeni u prvom tjednu svibnja), ali je potrebno da povedu računa o tome što je stvarnost, a što iluzija i da ne okrivljuju druge za loše situacije ili greške iz prošlosti.

Činjenica je da se energija uvijek vrati na isti način na koji smo je poslali, ali u nekom drugom vremenu pa taj “vremenski diskontinuitet” djeluje tako da ne možemo povezati zašto se nešto događa. A u stvari, to što nam se događa su samo posljedice nas i naše energije.

Zaista, u narednom razdoblju se mnogo više postiže na suptilan način pa se energetski tretmani višestruko preporučuju kao oblik iscjeljivanja ili ublažavanja postojećih nelagoda. Preporučeno je i što više hodati bos, prepustiti se masaži stopala, kao i plivanju. Dobro je u ovom periodu početi s meditacijama ili bilo kojim drugim vidom spiritualne prakse ili umjetničkog izražavanja.

Ono što svi mogu raditi u momentu tuge ili bespomoćnosti je blago tapkati predio između grudi iznad prsne kosti, koje je vrlo osjetljivo na bol i gdje se skuplja tuga. Ipak, ovo može pokrenuti vrlo bolne uspomene pa to treba raditi oprezno i ​​odgovorno.

Neptun koji živi u oblacima ništa neće postići, zato je potrebno biti s obje noge čvrsto na zemlji. A ako već maštate, maštajte o nečemu lijepom i umirujućem. Nemojte zamišljati katastrofe i sve moguće loše ishode situacija. Zaboravite i na krivnju i oprostite sebi. I točno je, svaki tranzit vodi do istog odredišta. Da budemo bolji. Iskoristite ga zato najbolje što možete.

Maja Lazić / astroportal

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

 

Prethodna objavaŽivi danas, jer je “jučer” prošlo, a “sutra” može i ne biti – 20 pravila sretnog života
Slijedeća objavaPoruka za lipanj od Bruce Liptona: Ako želite preživjeti, razmislite gdje dajete energiju!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.