Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Zaista, nije suština u tome što će nam zvijezde donijeti u budućnosti, jer one ionako donose ono što je već u nama, nego upravo razumijevanje vlastite psihologije i razloga zašto nam se nešto događa, kao i to kako da se uzdignemo iznad toga ili izbjegnemo ono što nam smeta i što stvara zastoj na našem životnom putu, čime se bavi spiritualno-karmička astrologija.

Baš ništa u životu ne ide bez Saturna koji će nas ponovo sve potaknuti na razmišljanje o tome koja je to bol manja.

Do 25. kolovoza ova planeta je retrogradna, što znači da nam sada pruža još jednu šansu da integriramo naučeno, još od kada je ušla u Strijelca krajem prosinca 2014. godine, jer znanje koje ne primjenjujemo nema koristi ni za nas ni za druge.

Retrogradnost neke planete može se promatrati i na ovaj način. Ako idete na posao i shvatite da ste zaboravili ključeve od auta, vratit ćete se kući po njih, jer ćete u ured brže stići autom nego hodajući, zar ne?

Zato retrogradno kretanje neke planete  i naše vraćanje unazad, u daleku ili blisku prošlost, a za pojedine i u neke druge reinkarnacije, jer Saturn ipak vlada karmom, daje mogućnost da brže napredujemo u ovom životu, rušeći prepreke uma koje smo sami sebi nametnuli.

Sigurno vam se dogodilo da dobro funkcionirate sve dok se ne susretnete s ljudima koji vam energetski ne odgovaraju (ili koji predstavljaju Saturna u našoj natalnoj karti) i koji vam sažimaju energiju i “uzimaju” je za sebe, a sada toga može biti više.

Ako u periodu retrogradnog Saturna osjetite i pad imuniteta i razbolite se (pogotovo Strijelci, Blizanci i Vage), sjetite se da se sada tijelo bori sa novom energijom (opire se promjenama i stvara granice putem fizičkih smetnji) ili sa njenim manjkom, a da se sve to može prevladati fokusiranjem na ciljeve i vjerom u sebe.

Zato će 17. travnja Saturn i Sunce u Ovnu za pojedine biti trenutak kada će shvatiti da je um vjerovao da je spreman, ali tijelo nije pa ono uz bolest može odlagati započinjanje nečeg bitnog, naravno iz straha. Za neke druge bit će ovo ipak lijep trenutak kada će vidjeti konkretne plodove uloženog truda. Nesigurnost se može javiti ako nastavite ponavljati sebi nešto od čega nemate koristi, a baš to vas onda i koči.

Međutim, 24. travanj donosi trigon sa Merkurom u Ovnu koji je u tom momentu retrogradan. Merkur u Ovnu jako žuri da kaže što misli, ali sada može stvoriti fatalnu grešku. Slična priča će se ponoviti 11. i 12. svibnja, kada Merkur krene direktno. Zato dobro razmislite o situaciji u kojoj se trenutno nalazite, posvetite joj punu pažnju i ne zavaravajte se da će ona proći sama od sebe okretanjem glave. Saturn će nam svima dati smirenost i koncentriranost na zadatke pa ugovore i dokumentaciju s pažnjom iščitajte i po potrebi potražite pravni savjet od kvalificiranog stručnjaka s iskustvom i jakom reputacijom.

Ako sve u nama nije spremno za promjenu, onda se ona ni neće dogoditi. Zbog toga je dobro u periodu retrogradnog Saturna izgovarati ili pisati afirmacije, te prisustvovati nekom motivacijskom govoru u cilju da osnažite sebe. Svakako, fizičke su vježbe uvijek od koristi! Ako vam sada neka ideja djeluje zanimljivo, zapitajte se kako ćete se osjećati sljedeće godine, povodom te iste stvari i stavite je u širi vremenski kontekst.

Strijelac se lako ponese idejom, ali Saturn kaže: “Stani! Koliko je to zaista moguće?” Kao što možete napraviti “Vision board” – tablu na kojoj ćete lijepiti fotografije i isječke iz novina koji vas asociraju na vaše želje, isto tako možete napraviti “Decision board” (decision – odluka) na kome ćete napisati odluku koju ste donijeli, a koja vas vodi ka ostvarenju ciljeva, te postaviti ovu tablu na neko vidno mjesto.

Nakon toga, imamo priliku da do 25. svibnja, kada se događa trigon sa Uranom u Ovnu (iako će se utjecaj osjećati i prije i poslije ovog perioda), razmislimo koja nas to negativna iskustva i dalje zadržavaju u prošlosti i odlučimo ih izbaciti iz glave (kojom vlada Ovan). Ako vas odjednom preplave bolna osjećanja, znajte da ona potiču od vaše nezdrave vezanosti za nekog ili nešto, a tada je jedno rešenje u puštanju, jer Uran je ipak sloboda!

160×600 text-47 lijevo

Sve će nas uzdrmati i rasplinuti na više strana 29. svibanj. Tada opozicija sa Marsom u Blizancima ukazuje da sve loše što nam se dogodilo ili što smo uradili, sada ili nekoć davno, na razini duše je imalo samo jednu jedinu smisao, a to je da postanemo najbolja verzija sebe, iako nam još uvijek to tako ne djeluje. Ako niste sigurni u krajnji cilj, život (ali i natalni ili tranzitni Saturn) sada će vam nametati situacije da biste se opredijelili i usmjerili svoju energiju u nešto od čega ćete imati koristi.

Osim toga, spoznaja i onog, zbog čega se osjećamo pomalo nelagodno, istovremeno nas oslobađa i daje priliku da to što nije dobro transformiramo u ono što volimo. Razmislite što je dobro u onome kroz što prolazite, i nemojte bijes i frustraciju iskazivati prema ukućanima i ulaziti u nepotrebne svađe, jer se može dogoditi da kasnije promijenite mišljenje.

Trigonom sa Venerom u Ovnu, 2. lipnja će nas sve podsjetiti da čuvamo svoje želje za sebe, te da je bolje da ih ne otkrivamo prije nego što budemo blizu njihove realizacije. Također, ovo će biti trenutak kristalizacije ljubavnih odnosa koji su u periodu retrogradne Venere prolazili kroz krizu, preispitivanja i probleme. Ni raskidanje ni ostajanje u vezi, koja nas povređuje, nije bezbolno i nosi sa sobom posljedice, zar ne? Sjetite se da Saturn nikad neće prekinuti vezu koja je na jakim osnovama, već samo onu koje se dugoročno ne bi pokazala kao dobra po vas.

Pojedinima može još uvijek djelovati čudno da ih nesretnim ne čine događaji već  njihove misli o tom događaju, što će i osjetiti 15. lipnja, koji donosi opoziciju sa Suncem u Blizancima. Nitko vam ne može uzeti niti dati energiju, ako ne postoji obostrani dogovor. Zato, ako osjećate da neko vrši negativan utjecajna vas putem verbalne manipulacije ili, još gore, prijetnji, uzrok tome je što ste nesvjesno dali pristanak na to.

Znak da se opirete Saturnu bit će pojava depresivnih misli, preveliki umor i potreba za stalnim spavanjem kao i noćne more. Ako sada osjećate povišenu temperaturu, iscrpljenost, malaksalost, pad imuniteta, jaku glavobolju, gubitak apetita ili pak jaku glad, ponovo je to znak da niste da dobrom putu.

Prema tome, patnja je uvijek posljedica naših misli pa 19. lipanj ponovo prodrmava stvari, uz opoziciju sa Merkurom u Blizancima. Ipak, to sada može stvarno biti zbunjujuće! Sve ima svoju suprotnost pa je zato samo djelimična istina. Vaša istina i istina nekog drugog o istom događaju podjednako su validne, zar ne, ali ipak zvuče različito. Zato se ponovo sjetite da ni najgora situacija nikad nije u potpunosti negativna, jer je sve sadržano od dvojnosti i da nikad ne znamo cijelu priču iz svih kutova. Zato morate uzeti sve u obzir.

Uz opoziciju sa Venerom u Blizancima, 29. lipanj govori o tome da smo se za nekoga u tolikoj mjeri vezali da i ne znamo više gdje su granice, a tada nastaju problemi. Venera sada želi slobodu kretanja i prilike da istražuje svoje interese,  te da se viđa s raznim ljudima koji obogaćuju njenu svakodnevicu. Saturn će tražiti da zna na čemu je i zato se u priču može umiješati i neko treći. Tada će Saturn eliminirati jednu od te tri osobe, a možda čak i dvije. Pazite kakve ljubavne odluke donosite.

Srećom, 20. srpanj donosi  trigon sa Merkurom u Lavu, stoga tada dajte svoj maksimum u svemu što radite, jer koliko date toliko će vam biti i vraćeno. Možete i prije odlaska na spavanje reći sebi što je to što želite učiniti, a odlažete, i “programirati se”, jer smo u alfa stanju prijemčiviji za primanje poruka – pa neka to budu one od kojih ćete napredovati. Fokusirajte se na svoje planove i nemojte pretjerati u olakom shvaćanju posla – i radite sve s mjerom.

Trigon Saturna sa Suncem u Lavu će vam 14. kolovoza dati snagu da se ne vraćate  na staro i da ne zadržavate status quo, nego napravite veliku promjenu u shvaćanju vas samih, jer sve ide iz unutra. Trigon s Marsom u Lavu stiže 23. kolovoza i za mnoge će ovo biti nalet kreativnosti i rušenja blokada koje su ometale samopouzdanje, zato sada budite spremni za sve. Neka vam ne bude izgovor to što vas drugi ne podržavaju u dovoljnoj mjeri, jer i bez toga možete uspjeti.

160×600 text-47 lijevo

Također, nemojte raditi za druge ono što oni mogu sami da odrade, jer time nikome ne pomažete. Dva dana kasnije, Saturn kreće direktno, što će pokazati točno koliko ste uspješno iskoristili prethodne mjesece da odredite jasne ciljeve ka kojim krećete.

Sada je posljednja prilika da uzmemo darove mudrosti koje nam Saturn u Strijelcu nudi, jer će krajem godine ova planeta promijeniti znak i zagospodariti Jarcem, a tada će na red doći nova učenja i nove lekcije.

Odbijanje onoga što nam planete, a pogotovo Saturn, savjetuju je uvijek teži način usvajanja životnih lekcija, a iste lekcije će nam onda stalno slati Svemir, dok ih ne naučimo.

Zaista, nije suština u tome što će nam zvijezde donijeti u budućnosti, jer one ionako donose ono što je već u nama, nego upravo razumijevanje vlastite psihologije i razloga zašto nam se nešto događa, kao i to kako da se uzdignemo iznad toga ili izbjegnemo ono što nam smeta i što stvara zastoj na našem životnom putu, čime se bavi spiritualno-karmička astrologija.

I znate, samo vi možete ostvariti svoje ciljeve i želje, i nitko drugi do vas ne može živjeti vaš život.

Zato budite mudri i ponašajte se odgovorno i zrelo, te usvajajte Saturnove lekcije u hodu, kako ne biste jednog dana u starosti, rekli tužnim glasom i pognutih leđa, koliko ste dobrih prilika propustili, a one su vam cijelo vrijeme bile nadohvat ruke, uz samo malo više truda.

A bez obzira vjerujete li  u karmu ili ne, ona se svakako događa. Zato, najbolji savjet koji vam mogu dati za ovaj planet je – da ga zavolite, najviše!

Maja Lazić

astroportal

AKCIJA!!! Polaris – polarizacijski disk

POLARIS – doživotni kućni terapeut: Energija koja iscjeljuje i pomlađuje!

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez ijednog dana obuke.

POLARIS disk pojačava priliv prirodne životne energije, tzv bioenergije.

On jednostavno višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u naš organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.

POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (tzv. čakre) koji su, po područjima, zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom – ili izravno na bolna mjesta ili tamo gdje imate problem.

Na polaris disk također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak. Umjesto mrtve i beskorisne vode, piti ćete živu i energiziranu vodu vrlo ugodnog okusa – piti ćete čistu energiju neophodnu vašem organizmu.

POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn

Prethodna objavaČuvajte se energetskog uništenja: Kako “braniti” dušu i gledati “svoja posla” – svaki dan
Slijedeća objavaZen priča o pranju posuđa: Kaos u sudoperu, kaos u glavi
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here