Ponekad je najljepše kada smo sami sa svojim mislima, kada smo jedini gost svoje mašte. Ili je to Mjesec u Ribama?

Od 4. do 6. travnja 2016. godine Mjesec u konjukciji s Neptunom i Venera su na posljednjem stupnju Riba.

Kako ste danas? Mjesec se protekle noći iz znaka Vodenjaka tiho ušuljao u znak Riba, pa niste ni primijetili da smo svi na kolektivnom planu od “ludog Vodenjakovog Mjeseca ”, glave u oblacima, potrebe za humanošću i interakcijom u većim socijalnim skupinama, potpali pod utjecaj pospanog, pomalo povučenog i preplašenog, “Ribljeg Mjeseca ”. Ali ne brinite … ponekad je najljepše kada ste sami sa svojim mislima, kada ste jedini gost i zarobljenik svoje mašte.

Mjesec se odvojio od Neptuna u znaku Riba i nastavlja svoj put prema Hironu i Ketuu. Neptun i Mjesec zajedno daju žive snove, “zaglavljenost” između jave i sna, lutanje, bijeg u prošlost. Deja vu? Također Mjesec i Neptun. Osjećate nečije prisustvo, nečiji energetski pečat, vidite tuđi odraz u ogledalu, iako je ta osoba daleko od Vas? To su Vas opet dotakli Mjesec i Neptun, uz dašak Ketua.

Pokušajte se sjetiti što ste sanjali protekle noći. Zatvorite oči na trenutak i udišite vjetar. Pokušajte ponovno osjetiti, vidjeti, čuti ili okusiti taj san. Proživite ga još jednom unutar svog uma i sigurno ćete ga proživjeti još jednom na javi, jer se s Neptunom sve mora dogoditi TRI puta.

Mjesec u Ribama također predstavlja sanjarenje o dalekim, nepoznatim krajevima, želju da posjetite Indoneziju ili Novi Zeland, da se okupati u rijeci Gangi ili posjetite neku usamljenu katedralu u brdima Portugala. Dok je Mjesec u Ribama jednostavno se želite opustiti, prepustiti i nestati u toj magiji, daleko od svih, samo vi i vaš odraz u kristalno čistoj vodi nekog tropskog mora.

Kada Venera ulazi u znak Ovna

Dok se mjesec približava Hironu – ranjenom iscjelitelju i Ketuu, Južnom Mjesečevom čvoru, Venera je već prošla konjunkciju s njima i ,,broji sitno” na posljednjim stupnjevima Riba. Ovakvu poziciju najbolje opisuje sljedeći citat:

“Postoji li prošlost, ili je sadašnjost zatrpava, kao korov? Ili postoji samo prošlost, jer sadašnjosti nema; spoznat ćemo je tek kad prođe. Ima li u životu išta jednostavno i rješivo, ili je sve čvor i tajna?” – Krug, Meša Selimović

Ovo je vrijeme kada se otvaraju nove emotivne rane (Mjesec ide ka Hironu), kako bi se zacijelile one stare (Venera se odvaja od Hirona). Ne možemo biti savršeni, nema kože bez ožiljaka.

Ali svaki ožiljak je jedna uspomena, jedna tajna i spomenik jedne životne pobjede.
Dok se Venera, Mjesec i Neptun motaju oko Ketua, njihov dispozitor je retrogradni Jupiter u Djevici, u istom znaku s Rahuom, Sjevernim Mjesečevim čvorom.

Astronomski gledano, Rahu i Ketu ne postoje. To nisu planete, već zamišljene, matematičke točke, točnije, točke presjeka Mjesečeve putanje oko Zemlje i Zemljine putanje oko Sunca (ekliptike). Kada se Mjesec kreće od juga ka sjeveru, točka presjeka njegove putanje i ekliptike predstavlja Sjeverni Mjesečev čvor (poznat kao i Rahu ili Zmajeva glava).

Kada se Mjesec kreće prema jugu, točka presjeka predstavlja Južni Mjesečev čvor (poznat kao Ketu ili Zmajev rep). Mjesečevi čvorovi su odraz naše karmičke misije u ovom životu, jer ukazuju na one segmente našeg života i osobnosti u kojima nismo kompletni – jer negdje nam fali “glava”, a negdje “rep”.
U tranzitnoj karti, aktivnost Mjesečevih čvorova donosi karmičke susrete, pojačana sjećanja i okrenutost ka prošlosti. Ovih dana srest ćete neke nove ljude … ili možda ne? Iako ćete nekom prvi put pružiti ruku i prvi put čuti ime, obris lica te tajanstvene osobe bit će tako poznat. Netko tko vas čita kao otvorenu knjigu, tko je s vama od djetinjstva, netko tko pomiče vaš temelje, a srećete ga prvi put. No, je li to stvarno prvi put ili smo svi samo dio jednog začaranog kruga, zarobljeni u beskonačnom broju ponovljenih ciklusa? Ma, nije ni bitno … ionako smo na početku rekli da je ovo sve samo san…

U jutarnjim satima 6. travnja 2016. godine Mjesec će stići do posljednjeg stupnja znaka Riba, ali će mu Venera za nekoliko minuta umaći u znak Ovna. Osjetit ćete kako vas netko želi poljubiti u obraz, trgnut ćete se i probuditi iz sna. Ustat ćete, skuhati kavu ili čaj i nastaviti živjeti san, dok se prve jutarnje zrake razlijevaju po sobi, spremne naslikati novi dan…

Astrolog: Miloš Tomić

Preuzeto s portala: lovesensa.rs

Prethodna objavaLako je voljeti neprijatelja; ali je vrlo teško voljeti samoga sebe
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 06.04.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.