ritual maternice

“Postoji linija žena koje su se oslobodile boli i patnje te zakoračile u ljepotu, moć i otmjenost. Žele da se sjetimo da maternica nije prostor za čuvanje straha i boli, maternica je prostor stvaranja i rađanja života.” 

Ritual Maternice je radionica i krug žena (i muškaraca) u kojemu držimo prostor jedni za druge kako bi kroz ceremoniju stale u liniju žena koje su se oslobodile boli i patnje, i zakoračile u ljepotu, moć i otmjenost.

Ova je inicijacija sjeme koje sadimo u svoju maternicu kako bismo se:

  • oslobodile boli i patnje;
  • zakoračile u ljepotu, moć i otmjenost;
  • otkrile svoje unutarnje divlje, senzualno i erotsko biće;
  • povezale s Univerzalnom i vlastitom kreativnom silom;
  • povezale s arhetipom Divlje žene koja živi život ostvarujući svoje kreativne potencijale;
  • izgradile zajednicu Čuvarica Mudrosti Maternice.

Ceremonija jednako služi za svaku sudionicu pojedinačno, kao i za sve žene u našim životima – majke, sestre, kćeri, prijateljice, kolegice, i za Majku Zemlju.

Dovoljno je prisustvovati na jednoj ceremoniji, nakon čega je preporučljivo njegovati sjeme inicijacije nadolazećih 13 mjeseci za vrijeme punog mjeseca, uz kratke upute voditeljice radionice. Također je moguće prisustvovati na više ceremonija i primiti inicijaciju više puta, dokle god postoji unutarnja potreba. Svatko odabire svoj tempo na temelju unutarnjeg osjećaja. Svaka radionica traje dva sata, no konačno trajanje ovisi o broju sudionika.

Inicijaciju mogu primiti sve žene – s ciklusom, bez ciklusa, u menopauzi, bez maternice i djevojčice koje još nisu dobile mjesečnicu.

Muškarci su također dobro došli u krug iako ne mogu primiti inicijaciju niti ju proslijediti dalje, no jednako su važni u ceremoniji kao i žene. Muškarci također dolaze iz Maternice svoje majke. Sa svojom prisutnošću svjedoče procesu i drže prostor za zacjeljivanje boli i patnje koju žene nose kako bi bile sposobne proslijediti dalje novi i drugačiji život. Muškarci se svojom prisutnošću stavljaju u službu žena, u službu života.

Moguće je sudjelovati i u online ceremoniji, što naznačite u prijavi.

Kada?
19.11.2021. (petak), 19:00-21:00 sati – online
20.11.2021. (subota), 19:00 -21:00 sati – Zagreb, Rudeška cesta 142

Što obući?
Idealna bi bila kombinacija crvenog i bijelog, no nije nužno. Ako želite, možete obući i nešto što ne nosite svaki dan, da i kroz odjeću simbolički napravimo prijelaz između svakodnevnog života i ceremonije.

CIjena radionice: 400 kn, plaćanje po ponudi prije radionice. U slučaju otkazivanja, novac će biti vraćen u cijelosti.

Ponesite zatvorenu bocu vode / termosicu / nešto s tekućinom.

Link za online radionicu primit ćete link dan ranije kao i informacije o tome kako se pripremiti.

Link za prijavu: https://forms.gle/GyZn5Dp8EE1QyiUM6

Mail za dodatna pitanja: [email protected]

Ceremoniju vodi Marcela Velfl uz poticaj i blagoslov svoje učiteljice Marcele Lobos koja je inicijaciju primila od linije žena same amazonske džungle koje su je vodile u svakom koraku rađanja ove inicijacije i njenom širenju diljem svijeta.

Marcela Velfl je praktičarka sistemskih konstelacija i Munay-Kija, voditeljica rituala i ceremonija koja je po formalnom zvanju magistra edukacije engleskog jezika i književnosti i pedagogije. Nakon sedam godina rada u sektoru formalnih i neformalnih edukacija, međunarodnim projektima iskustvenog učenja, razvijanja i upravljanja projektima odlučila je odgovoriti na zov svoje duše i pokrenula BEYOND. Kroz BEYOND drži prostor za pojedince i grupe da uče kroz iskustvo, da transformiraju sebe i svoje odnose, da budu uspješniji, zdraviji i održiviji, da budu u harmoničnim odnosima sa svima oko sebe, da žive svoju svrhu i da se usklade s prirodnim i sistemskim zakonitostima života. Rad temelji na sistemskim i prirodnim principima te drevnim zakonitostima života, iskustvenom učenju, učenju kroz ceremonije i rituale, holističkom pristupu – učenju na razini tijela, uma, duše i duha te učenju kroz povezivanje s elementima prirode.

Što znači postati dio linije žena koje su se oslobodile boli i patnje?
Ritual Maternice je sjeme koje primamo u maternicu od linije žena koje su se oslobodile boli i patnje. Kada tu inicijaciju njegujemo, iz svoje maternice postepeno otpuštamo bol i patnju – i fizičku i emocionalnu, sve dokle naša maternica ne postane čisti kanal za stvaranje i rađanja novog života.
Ova inicijacija nas ne čini posebnima, niti nas čini boljima od drugih. Upravo suprotno, postajemo jedinstveno nevažni. Postajemo dio linije žena koje su se pozdravile s ulogom patnice i žrtve, s potrebnom da se žalimo i sažalijevamo ili da drugim ženama govorimo iza leđa i da umanjujemo njihovu vrijednost. Postajemo dio linije žena koje poštuju sebe i sve ostale žene oko sebe jednako kao i muškarce čija nam snaga pomaže da zajednički utabamo put za stvaranje i rađanje novog svijeta.
Inicijacijom Maternice preuzimamo odgovornost za ono što mi nosimo u svojim mislima, u svom srcu i u svojoj maternici, za sva uvjerenja, misli, priče i životne odluke koje nam izazivaju bol, tugu, ljutnju i strah. Otpuštamo sve ono što nam više nije potrebno za rađanje novog života  kako bi napravile mjesta za prigrliti slobodu, radost, suosjećanje i mir.

Više informacija na FB stranici dok je web u izradi: https://www.facebook.com/ritualmaternice