Dinamična radionica joge

Tokom ove radionice Ron van der Post će Vas povesti na istraživanje kroz Vaše tijelo i um. Vježbe koje ćemo raditi pomoći će Vam da otkrijete svoja ograničenja, naučite kako se nositi s njima i kako ih prevladati. Naše je tijelo samo instrument pod kontrolom našeg uma – odvojit ćemo vrijeme da shvatimo što to zapravo znači. Meditacijom ćemo započeti putovanje prema svojoj biti; prema sebi samima. Fizičkim vježbama, meditacijom i razgovorom napravit ćemo uvod prema tome kako možemo postati ljudsko biće koje smo stvoreni da budemo; kako da ostvarimo puninu svog života.

atma.hr – 45

Vježbe će biti dinamične i izazovne: istraživati ćemo mogućnosti našega tijela i poigrati se s granicama svojih fizičkih mogućnosti. Uvijek pažljivo i s poštovanjem prema tijelu. Izazov je u tome da se igramo, a ne da postignemo neku završnu pozu. Razgovarat ćemo o logici, efektu i svrsi vježbanja ashtanga joge, uzrocima koji stoje iza naših ograničenja, kako prevladati te prepreke i o razlozima koji stoje iza načina na koji vježbamo: postoji savršena teorija temeljena na praksi velikih jogija. Tokom cijele radionice bit će vremena i prilike za pitanja. Ron voli interakciju!

Ova će radionica biti izazovna i za one koji već dulje prakticiraju jogu i traže nešto više. Za one koje zanima kakva znanja stoje iza vježbi, što je to zapravo joga.

U slučaju ozbiljnih zdravstvenih problema konzultirajte se s doktorom za savjet.

 Raspored radionica:

28.9. 18.30-21.30 Ljubljana: Nataraja Studio – www.natarajastudio.com / [email protected]
30.9. 09.00-12.00 Zadar: Yoga studio Tara – www.centartara.com / [email protected]
4.10. 18.00-21.00 Karlovac: Moonwalk yoga – [email protected]
6.10. 09.00-12.00 Zagreb: Nuvens Yoga – www.nuvens.hr / [email protected]
6.10. 16.00-19.00 Varazdin: Šareni slon – [email protected]
7.10. 10.00-13.00 Cakovec: Nilaya yoga – [email protected]

atma.hr – 45

O Ronu

Ron je svoj život posvetio jogi. Blagoslovljen je velikim guruem Brahmrishi Vishvatma Bawrajijem i učiteljem swami Yoganandom. Bavi se jogom, kako sam kaže 24 sata svih 7 dana u tjednu. Joga je za njega način života.

1996 godine, po naputku svog Gurua, osnovao je edukacijski sustav joge i započeo s obukom učitelja joge. Od samih početaka njegova se škola pokazalo vrlo uspješnom i do danas je već više stotina učitelja izašlo iz nje i šire tradiciju dalje. Danas, osim u 2 grada u Nizozemskoj ima podružnice i u Francuskoj i Surinamu, a nadamo se uskoro i na našim prostorima.

Svake godine Ron odlazi na meditaciju u Himalaje sa svojim učiteljem swami Joganandom. Kada su zajedno, žive u maloj sobici visoko u planinama i kontinuirano meditiraju dva tjedna barem 18 sati svaki dan.

Prilikom jednog posjeta Indiji posjetio je Shadol (MP). Tamo je osnovao školu i ašram i stvorio uvjete da se tisućama djece omogući besplatno školovanje i medicinska skrb. Njegov Guru je uvijek isticao važnost edukacije i govorio da edukacija oslobađa. Moto mu je: Wisdom, Love and Service.

Kao urednik časopisa ‘Yoga’ (u Nizozemskoj) koristi i taj način za širenje ovog dubokog i starog znanja. Njegovi članci inspiriraju i pomažu učiteljima joge u Nizozemskoj i Belgiji.

Ron njeguje individualni pristup i u grupi (koliko je to moguće) i izvan nje.
Održava predavanja i radionice po Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Surinamu i Indiji. Ovo je prvi put da se radionice organiziraju na području Slovenije i Hrvatske.

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here