Rudraksha je čudesan dar prirode čije je pozitivno djelovanje poznato još od davnina. Zrno rudrakshe je sjemenka koja raste u plodu prekrasne plave boje koje je slično borovnici.

Rudraksha kuglice s pet lica u ovoj brojanici predstavljaju Gospodina Šivu.  Drevna legenda kaže da je Šiva, vrhovno biće stvaranja i razaranja i zaštitnik svih živih bića (po hinduističkoj mitologiji), sjedio u dubokoj meditaciji nekoliko tisuća godina, u blaženstvu i potpunom miru.

Kada je napokon otvorio oči, ugledao je ljudski rod kako živi u patnji, izgubljen i nesposoban za dublje spoznaje i izlazak iz problema i nesreće. Iz suosjećanja su mu potekle suze koje su pale na zemlju i pretvorile se u sjeme iz kojeg je izraslo drvo rudrakshe.

Tako je rudraksha nastala kao dar prirode svim ljudima, dar koji donosi pozitivnost, povećava mir i ravnotežu te nam pomaže da bistrog i pozitivnog uma živimo u sadašnjem trenutku. Riječ rudraksha na sanskrtu znači Šivine suze, a potječe od riječi  – Rudra, koje je jedno od imena boga Šive i riječi Aksham, što znači suza.

Jogiji u Indiji i Himalajama iste ovakve brojanice koriste već tisućama godina. Vjeruje se da rudraksha brojanica donosi unutarnji mir, znanje, snagu i prosvjetljenje. Ona održava zdravlje, osnažuje i pruža neustrašiv život na putu do prosvjetljenja i oslobođenja.

Postoji dvadeset i jedna vrsta rudrakshe koje se spominju u različitim vjerskim tekstovima. Međutim, samo četrnaest od njih je moguće nabaviti. Stabla rudrakše uglavnom rastu na Javi, Sumatri, Borneu, Baliju, ali isto tako u Nepalu i Indiji.

Rudraksha koja se može pronaći u Indiji i Nepalu je veća od onih koje je moguće pronaći na ostalim otocima Južne Azije. Vrsta rudrakše se određuje prema broju lica (mukh) koje ima. Svako zrno je brazdama podijeljeno na polja ili lica, a može ih biti od 1 do 21.

Svaki mukhi ima specifično djelovanje (za sreću, ljubav, uspjeh, zaštitu…) te je povezan s određenim planetom i božanstvom. Upravo zato se zrna rudrakshe koriste i u astrologiji.

 •     Jedno lice: Donosi svjetovni uspjeh, moć i slavu.
 •     Dva lica: Povećava koncentraciju i ispunjava romantične želje.
 •     Tri lica: Poboljšava zdravlje i inteligenciju.
 •     Četiri lica: Poboljšava zdravlje, intelekt i privlači sreću.
 •     Pet lica: Pridonosi ispunjenju želja i dovodi do prosvjetljenja.
 •     Šest lica: Povećava fizičku snagu, junaštvo i uspjeh.
 •     Sedam lica: Povećava intuitivno znanje i donosi čast.
 •     Osam lica: Uklanja sve prepreke i donosi sreću.
 •     Devet lica: Donosi bogatstvo, sreću i zadovoljstvo u obitelji.
 •     Deset lica: Štiti od crne magije i pruža dobro zdravlje.
 •     Jedanaest lica: Daruje sreću u braku i osigurava dugovječnost.
 •     Dvanaest lica: Povećava prosperitet, blaženstvo i duhovno znanje.

Danas se najčešće koriste zrna s 5 mukhi – ja, a povezana su s planetom Jupiter i božanstvom Rudra Kalagni. Ova rudraksha daje mir, snažan intelekt i moć govora te jača svjesnost. Kaže se da ispunjava sve želje te da je prikladna za sve one koji teže za duhovnim spoznajama.
Prema puranama, rudraksha ima različita dobra djelovanja, od kojih su najpoznatija:

 •     pobjeđuje smrt
 •     pobuđuje kundalini
 •     osigurava dugovječnost
 •     uništava zle duhove
 •     pomaže u postizanju mokshe (oslobođenja od kruga rađanja i umiranja)
 •     povećava plodnost
 •     božica Lakshmi (božica bogatstva) stoluje tamo gdje se štuje rudraksha

Djelovanje rudrakshe se očituje nakon četrdeset dana nošenja.

Poznato je da nošenje rudrakshe pomaže u liječenju bolesti kao što su krvni tlak, stres, tjeskoba, depresija, lupanje srca, nedostatak koncentracije i tome slično. Zrnca potiču sposobnost koncentracije, usmjeravaju um na ostvarenje napretka, jača povjerenje i razinu energije. Drevni su mudraci držali da rudrakša osigurava mir i staloženost.

Zrna rudrakshe emitiraju elektromagnetsko zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh nosioca.

Naši osjetilni organi odgovaraju na podražaje kao što su dodir, miris, buka, vid i okus kao posljedica bioelektriciteta. Bioelektricitet prenosi informacije iz mozga u različite dijelove tijela i obratno.

Bioelektrična struja se stvara zbog različitih razina energije koje postoje na različitim razinama tijela. Tako dugo dok bioelektricitet teče između tijela, uma i mozga nesmetano, tjelesne su funkcije ‘normalne’. U trenutku kada dođe do stresa u tom protoku energije, tijelo se prestaje normalno funkcionirati.

U tom trenutku sjemenke rudrakshe počinju igrati presudnu ulogu – ulogu stabilizatora. Pojedine sjemenke rudrakshe pružaju otpor tijeku bio električnih impulsa koji su prekoračili poželjnu jačinu (što dovodi do nesklada u krugu kojeg čine mozak-tijelo-um). Zrnca djeluju zajedno sa srcem, usklađujući ga i šaljući određene poticaje mozgu.

Ti poticaji stvaraju pozitivne kemijske elemente u mozgu koji nas ispunjavaju osjećajem povjerenja i energijom. Električna energija se može pohraniti u zrncima rudrakshe i tako ih pretvara u sigurni činitelj stabiliziranja. Ta sposobnost rudrakshe čini ju korisnom za nadziranje pretjerane aktivnosti, lupanja srca i slično.

Prekomjerna energija se pohranjuje u sjemenki i na taj se način normalizira bioelektrični tijek. Sjemenke rudrakše imaju magnetske sposobnosti i zbog toga mogu slati induktivne vibracije. To je razlog zbog kojeg ljudi kažu da se osjećaju bolje nakon što nose sjemenke (čak iako ih sjemenke ne dotiču).

Sjemenke rudrakše imaju dinamički polaritet (što znači sposobnost da promijene polaritet). Optok krvi koji je zapriječen ili smanjen ima za posljedicu različite bolesti i oboljenja. Stanice u krvi, kao i arterije i vene imaju pozitivne i negativne polove. Kada se magnet stavi u djelovanje kako bi uskladio neravnotežu, suprotni polovi magneta i stanica se privlače kako bi otvorili sužene kanale.

Jednom kada je krvni tok uspostavljen, većina bolesti je automatski izliječena.  Međutim, magneti imaju ograničeno korištenje, u smislu da imaju određeni pol. Sjemenke rudrakshe, s druge strane imaju dinamički polaritet i osiguravaju potpuno izlječenje i rješavanje problema.

Ne samo da rudraksha posjeduje dinamični polaritet, već je isto tako obdarena sposobnošću koja se naziva diamagnetizam, što znači sposobnošću da stvara magnetsko polje u prisutnosti vanjskog magnetskog polja. Ovisno o polaritetu induciranog magnetskog polja, sjemenka rudrakshe stvara polaritet suprotan onom koji je induciran. Posljedica toga je otvaranje arterija i vena, što dovodi do boljeg zdravlja.

Svaka od ovih brojanica odiše visokom pozitivnom vibracijom, zbog toga što su duhovno aktivirane od strane autentičnih indijskih svećenika upotrebom svetih mantri i puje (Rudrabhishekam Pooja).

Prilikom aktivacije koristi se isključivo sveta voda iz rijeke Ganga Maa, koja protječe kroz Haridwar.

 • Dužina brojanice(prirodna svila): 86 cm
 • Veličina kuglice: 8 mm
 • Broj lica: 5
 • Broj kuglica: 108 + 1 (SHIVA)

Rudraksha brojanica/ogrlica

100 % ORIGINAL RUČNI RAD

Podrijetlo: svetište Haridwar, Indija

Cijena: 149 kn

Prethodna objavaOsho: Odbacite dogme i prihvatite duhovni mir koji vodi do zdravlja
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 12.12.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.