Rudraksha je čudesan dar prirode čije je pozitivno djelovanje poznato još od davnina.

Zrno rudrakshe je sjemenka koja raste u plodu prekrasne plave boje koje je slično borovnici. Rudraksha kuglice predstavljaju Gospodina Šivu.

Rudraksha donosi pozitivnost, povećava mir i ravnotežu te nam pomaže da bistrog i pozitivnog uma živimo u sadašnjem trenutku. Riječ rudraksha na sanskrtu znači Šivine suze, a potječe od riječi  – Rudra, koje je jedno od imena boga Šive i riječi Aksham, što znači suza.

Vjeruje se da rudraksha donosi unutarnji mir, znanje, snagu i prosvjetljenje. Ona održava zdravlje, osnažuje i pruža neustrašiv život na putu do prosvjetljenja i oslobođenja.

Rudraksha  je povezana s planetom Jupiter i božanstvom Rudra Kalagni. Daje mir, snažan intelekt i moć govora te jača svjesnost. Kaže se da ispunjava sve želje te da je prikladna za sve one koji teže za duhovnim spoznajama.

Djelovanje rudrakshe se očituje nakon četrdeset dana nošenja.

Poznato je da nošenje rudrakshe pomaže u liječenju bolesti kao što su krvni tlak, stres, tjeskoba, depresija, lupanje srca, nedostatak koncentracije i tome slično. Zrnca potiču sposobnost koncentracije, usmjeravaju um na ostvarenje napretka, jača povjerenje i razinu energije. Drevni su mudraci držali da rudrakša osigurava mir i staloženost.

Zrna rudrakshe emitiraju elektromagnetsko zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh nosioca.

Naši osjetilni organi odgovaraju na podražaje kao što su dodir, miris, buka, vid i okus kao posljedica bioelektriciteta. Bioelektricitet prenosi informacije iz mozga u različite dijelove tijela i obratno.

Bioelektrična struja se stvara zbog različitih razina energije koje postoje na različitim razinama tijela. Tako dugo dok bioelektricitet teče između tijela, uma i mozga nesmetano, tjelesne su funkcije ‘normalne’. U trenutku kada dođe do stresa u tom protoku energije, tijelo se prestaje normalno funkcionirati.

U tom trenutku sjemenke rudrakshe počinju igrati presudnu ulogu – ulogu stabilizatora. Pojedine sjemenke rudrakshe pružaju otpor tijeku bio električnih impulsa koji su prekoračili poželjnu jačinu (što dovodi do nesklada u krugu kojeg čine mozak-tijelo-um). Zrnca djeluju zajedno sa srcem, usklađujući ga i šaljući određene poticaje mozgu.

Ti poticaji stvaraju pozitivne kemijske elemente u mozgu koji nas ispunjavaju osjećajem povjerenja i energijom. Električna energija se može pohraniti u zrncima rudrakshe i tako ih pretvara u sigurni činitelj stabiliziranja. Ta sposobnost rudrakshe čini ju korisnom za nadziranje pretjerane aktivnosti, lupanja srca i slično.

Prekomjerna energija se pohranjuje u sjemenki i na taj se način normalizira bioelektrični tijek. Sjemenke rudrakše imaju magnetske sposobnosti i zbog toga mogu slati induktivne vibracije. To je razlog zbog kojeg ljudi kažu da se osjećaju bolje nakon što nose sjemenke (čak iako ih sjemenke ne dotiču).

Prehnit donosi radost Vašem srcu i mir umu. Potiče osjećaj duhovne mirnoće, donosi duhovni mir i pojačava protok vitalne energije u tijelu.

Podsjeća vas da imate svoju osobnu i kreativnu snagu te razvija mudrost. Čisti emocionalne ostatke iz vaše aure. Smatra se da je vrlo moćan zaštitnički kristal i štiti vas na svim tjelesnim i duhovnim razinama.

Pojačava vitalnost, stimulira energiju, dok u isto vrijeme donosi moćnu umirujuću energiju. Pomaže razvijati duhovnu komunikaciju kroz meditaciju, vizualizaciju ili izvan tjelesno (astralno) putovanje. Stimulira unutarnje znanje, poznat je kao kamen proricanja i vidovitosti,  pojačava sposobnost predviđanja (intuicije) pa ste uz njega uvijek spremni na ono što vas očekuje.

Koristili su ga šamani tradicionalnih afričkih plemena kao kamen proricanja. Olakšava brige i nespokoj. Oslobađa od klaustrofobije, smanjuje strahove i pretjerane emocije, relaksira, pomaže kod nesanice jer umiruje snove. Kod djece ublažava hiperaktivnost i privlači anđeosku energiju arkanđela Rafaela. Idealna je amajlija za bezuvjetnu ljubav i jačanje osjećaja ljubavi. Iscjelitelji ga obožavaju ovoj mineral, jer on svojim vibracijama iscjeljuje njih.

Rudraksha narukvica s Prehnitom

Elastična i prilagodljiva svakoj ruci. Osnažuje volju, donosi mir i radost.

Cijena: 250 kn

Prethodna objavaOni su ubojice snova: 5 načina na koje vas negativne osobe sprječavaju da živite život punim plućima
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 10.06.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.