U indijskoj astrologiji jyotish postoji zahtjevno razdoblje koje se nepopularno naziva sedam godina tuge ili istine – sade sati. Naša je zemlja usred tog razdoblja, a što nakon njega možemo postati i kako nam ženska energija u tome pomaže otkriva stručnjak za jyotish Nikola Žuvela
Emocionalno sazrijevanje

Razdoblje sade satija (sanksrt. vrijeme istine ili vrijeme tuge), počinje kada Saturn uđe u znak neposredno prije znaka gdje se nalazi Mjesec u trenutku rođenja pojedinca. Taj prolazak kroz tri znaka traje sedam i pol godina, a Hrvatska se već tri godine nalazi u tom razdoblju koje je već donijelo određenu transformaciju.

Prva i svima vidljiva bila je ulazak u Europsku uniju 2013. godine. Svaka promjena nosi sa sobom i određene bolne trenutke bez kojih ne postoji ni jedno sazrijevanje. Momentalna sretna okolnost jest dolazak podrazdoblja Jupitera koji je donio nešto bolju financijsku situaciju i trajat će do kraja rujna 2017. godine.

Sade sati je razdoblje realnosti. To je razdoblje koje traži puno rada, mijenjanje zastarjelog načina razmišljanja i oslanjanje na vlastite snage. Svaka kriza nastaje kada izgubimo kontakt s pravim Ja u sebi. Carl Gustav Jung, švicarski psihoterapeut rekao je da smo mi civilizacija koja je na emocionalnoj razini petogodišnjeg djeteta. Zato sade sati donosi svakom čovjeku ili u ovom slučaju određenoj naciji, emocionalno sazrijevanje, a njegovo djelovanje prestaje kada se zauzmemo za sebe i oslonimo na vlastite snage.
Zauzeti se za sebe i osloniti na vlastite snage

Zauzmi se za sebe, geslo je sade satija, te zato čovjeka tjera na rad na sebi tehnikama poput meditacije i životne filozofije u kojoj učimo o svojoj biti i shvaćamo da smo ustvari jači od egzistencijalnih problema koji su ionako odraz naše unutarnje krize. Svaki narcis ne želi priznati da je on stvaralac nereda u svijetu.

Kako biste na temelju rečenog shvatili što je sade sati, recimo da većina očekuje da se država, obitelj ili okolina pobrine za njih, to bi nadalje značilo da ne vjerujete sebi, svojim potencijalima i mogućnostima. Sade sati na nacionalnoj razini donosi osvještavanje da institucije ne mogu zaštititi čovjeka i da se u ovom razdoblju čovjek treba osloniti na svoje snage kako bi razvio svoju individualnost.

Puno stvari može se riješiti ženskom energijom

Sretna okolnost sade satija u Hrvatskoj jest što je pod utjecajem velikog razdoblja Venere koje traje od 2004., pa se ne osjeti toliko loše djelovanje sade satija. Podrazdoblje Jupitera također neutralizira loše djelovanje. Ipak, zbog tranzita Saturna i Marsa od 20. veljače do početka rujna ove godine, možemo očekivati zategnutu situaciju koja može donijeti mnogo nestabilnih događaja koji će se odnositi na mogućnost pada Vlade kao i na nestabilno financijsko stanje.

Razdoblje Venere, koje je počelo 2004. i traje do 2024. godine, razdoblje je žene u kojem ona treba razviti svoje potencijale, odnosno ovo razdoblje podržava ženske aktivnosti. Unatoč sade satiju koji tvori Saturn, on podržava Veneru i nije toliko neprijateljski orijentiran prema tom planetu. Dakle, ako ovo razdoblje gledamo s pozitivnog stajališta, puno toga se može riješiti ženskom energijom, odnosno diplomacijom, strpljivošću i slušanjem.

Sade sati u Hrvatskoj završava 2020. godine. Do tada će trajati transformacija zemlje, nakon čega će stvari biti bolje jer sade sati tvori Saturn, a on je zemlja – on uzemljuje osobu u individualnom horoskopu, a na kolektivnoj razini zemlju. Ovo je ustvari vrijeme u kojem se sazrijeva kroz krizu.
Pravi temelji za ljubav

Pokušajte i otkrijte mogućnosti Saturna u sade satiju kroz disciplinu, predanost, rad, individualnost, a kroz kvalitete Venere razvijte najvažnije i najmoćnije osobine poput strpljenja i slušanja. Osvijestite koliko je ženski princip moćan i stvara prave temelje za ljubav.

Institucije su samo okoštale projekcije onih ljudi koji se boje svoje Sjene ili Saturna, zato sada sade sati djeluje najviše na one koji vide vlastitu Sjenu u svom obličju. Svoga Boga kojeg su sami stvorili. Meditacija ili rad na sebi nije moda već bit života koja utječe na naše materijalno stanje, odnose i posao.

Poboljšanje ili sreća prirodno je stanje čovjeka, samo onima koji to ne uviđaju i koji su se identificirali sa svojim strahom, život postaje identifikacija s promjenama koje donose planete ili neosviješteni dijelovi psihe koji svako malo postaju stvarnost.

Nikola Žuvela / www.vedski-jyotish.net

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 21.04.2016.
Slijedeća objavaPiling – maska s medom i aspirinom: Koža lica će čudesno zasijati!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.