Sanskrit je najstariji svjetski jezik, zovu ga jezikom Bogova ili jezikom uzvišenih i visoko učenih ljudi koji su ga koristili za filozofske i religijske debate i predavanja. Vjeruje se da njegove riječi imaju vječno i duboko značenje te kad se pravilno izgovore, sadrže mističnu moć.

Indijska, odnosno vedska kultura i sanskrit su intelektualna, znanstvena i duhovna kolijevka civilizacije. Neka od najvrijednijih znanstvenih, filozofskih, duhovnih i književnih djela svijeta poput Veda, Purana, Mahabharate, Ramayane, Bhagavad-gite itd. su napisana na sanskritu.

Znanstvenici NASE tvrde da je upravo sanskrit najsavršeniji jezik na planeti po sofisticiranosti, točnosti opisa i primjeni, a zanimljivo je kako postoje neka istraživanja u kojima su otkrili da je to jedini jezik koji je najviše kompatibilan s računalima i umjetnom inteligencijom. Članak je 1985.-te objavljen u časopisu AI (Artificial Intelligence), a sastavio ga je NASA-in istraživač Rick Briggs.

Više možete pročitati ovdje.

Sanskrit je poput glazbe, ima moć dotaći srce. Uspješno spaja um i srce, analitično i intuitivno, znanstveno i duhovno što daje plodno tlo za nove percepcije.

Pojavljuje u poznatoj glazbenoj temi filma “Matrix”. 😉

Veliki filozof Arthur Schopenhauer je jednom rekao da je ponovno otkriće drevne indijske vedske tradicije i sanskrita jedno od najvažnijih događaja u povijesti Zapada.

Naučite čitati sanskrit

Prethodna objavaWatkinsova lista najutjecajnijih duhovnih osoba 2012 godine!
Slijedeća objavaNemoguće (2012) – Sasvim (ne)moguća istinita priča
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.