Foto: pixabay.com

Još ovaj tjedan dobro razmislimo gdje smo bili zločesti, bilo da smo nekom napakostili, lagali, varali, zavodili i manipulirali, bilo da smo ubijali druge svojom žrtvom kriveći ljude događaje, okolnosti i čitav svemir za vlastite neuspjehe. Jer Saturn traži preuzimanje odgovornosti za svoj život. Nitko nam nije za ništa kriv osim nas samih. Kad preuzmemo odgovornost i priznamo greške, suočimo se s njima pa potom oprostimo sebi i drugima, te uzmemo život u svoje ruke, tad je Saturn sretan pa će biti milostiv kad treba naplatiti karmu.

atma.hr – 78
Nakon što je u petak Pluton krenuo direktno, sada je krenuo i Saturn nakon pet mjeseci. Retrogradni nam još ostaju Uran i Neptun, te Jupiter i Merkur, ali ova potonja dva kreću direktno uskoro, 19. listopada/oktobra.

Postoji jedno astrološko tumačenje koje kaže da je Saturn jedini planet koji se bolje izražava retrogradno nego direktno. Jer on je vladar karme, kretanje mu je unazad prirodno pa nas vraća u vrijeme kad smo nešto krivo napravili, ne bi li nam ukazao na pogrešno postupanje.

S druge strane kad je direktan postaje glavni malefik, najstroži učitelj, koji donosi nevolje ako radi izazovne aspekte s planetima u natalnoj karti.

Kad je direktan u nepovoljnim aspektima naplaćuje sve ono što smo loše napravili u prošlosti.

Zato još ovaj tjedan dobro razmislimo gdje smo bili zločesti, bilo da smo nekom napakostili, lagali, varali, zavodili i manipulirali, bilo da smo ubijali druge svojom žrtvom kriveći ljude događaje, okolnosti i čitav svemir za vlastite neuspjehe.

Jer Saturn traži preuzimanje odgovornosti za svoj život.

atma.hr – 52
Nitko nam nije za ništa kriv osim nas samih.

Osim kada smo nevini povrijeđeni (ne svojom krivnjom). Ali ovo je u domeni Hirona, a ovdje o njemu nije riječ.

Zato ove dane trebamo shvatiti da smo za sve nedaće uglavnom sami krivi, takve su lekcije Saturna.

Kad preuzmemo odgovornost i priznamo greške, suočimo se s njima pa potom oprostimo sebi i drugima, te uzmemo život u svoje ruke, tad je Saturn sretan pa će biti milostiv kad treba naplatiti karmu.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

I još jedna stvar – ako nas je netko napao, a mi nismo vratili ili smo izbjegavali konfrontiranje, jer smo kao dobri (a zapravo nismo dobri, već smo slabi i u žrtvi), to Saturn isto naplaćuje.

Jer i to je izbjegavanje odgovornosti i suočavanja.

Zato svakom treba vratiti prema zaslugama, kako se netko ponaša i vibrira prema nama, tako i mi prema njemu.

I Saturn zadovoljan.

Irena Dumančić Baranja