Saturn, planeta odgovornosti, 25. kolovoza ponovo kreće direktno, a to svoje putovanje kroz posljednje stupnjeve Strijelca, završit će 20. prosinca ove godine.

Direktnim kretanjem ove planete postaje jasno da se energija koju trošite na strahove ne može nadoknaditi. Ipak, bit će vam stavljeno do znanja koje korake u vezi toga trebate poduzeti.

U području u kojem postoji strah, a ono se vidi pozicijom natalnog i tranzitnog Saturna, postoji i potreba za sigurnošću. Zato, koliko god Saturn imao lošu reputaciju, on je upravo najvažniji da biste se osjećali sigurno u svojoj koži.

Ako se nastavljate oglušivati na promjene koje je potrebno izvršiti i imate nezreo pristup problemima, Saturn tada stvara bolne okolnosti ili vas suočava s omraženim situacijama. Ono što je prethodnih mjeseci bilo na mentalnoj ravni, sada će se početi prikazivati i na materijalnom planu.

Zato su energetski čvorovi u fizičkom tijelu, u emotivnim odnosima ili na vašem životnom putu, kao i karmički okovi, simbol neriješenih problema koje je donio tranzit Saturna ili natalni aspekt s ovom planetom. Ali vi ste ih prizvali sami.

Kako se Saturn povezuje sa manjkom životne volje i elana, tako se često manifestira u vidu iscrpljenosti i velikog umora. Saturn u Strijelcu sada vrši utjecaj na jetru, ali i pojačava sposobnost oslobađanja od onog što je za vas štetno, učeći vas da lakše razlikujete i procjenjujete što vam odgovara na duže staze, a što ne.

Saturn se vezuje i za bolove u kostima i zubima pa ako vas muči neki od ovih zdravstvenih problema, razmislite na koji način sprječavate sebe da doživite ono što je potrebno kako biste se razvili u osobu kakva želite biti. Čvrsto stanje ima nisku frekvenciju osciliranja, zato kada ste loše raspoloženi osjećate težinu života baš u kostima, jer ste u stvari teški sami sebi.

Ako ste tijekom retrogradnog perioda (od travnja ove godine) bili suočeni s gubitkom ili razočaranjem, prvo je potrebno pomiriti se s tim bolom na trezven i konstruktivan način, jer ako to ne učinite, Saturn može donijeti dodatne poteškoće smatrajući nezrelim vaše neodgovorno ponašanje prema sebi.

Saturn u Strijelcu formira sekstil s Jupiterom u Vagi, od 27. kolovoza do 1. rujna, podsjećajući vas da se jednoj osobi možete puno približiti, a mnogima teško. Izaberite s kojom osobom želite rasti i razvijati se dalje, a tko više nije dio vašeg društva. Odlučite tko je broj jedan u vašem životu, te se posvetite tom odnosu ozbiljno i mudro.

Također, trigon Venere u Lavu, oko 13. rujna, dodatno daje pozitivnu energiju vezama koje su na stabilnim osnovama. Kvalitetne veze sada cvjetaju i svi odnosi u kojima se trezveno pristupalo problemima dodatno utiru put lijepoj zajedničkoj budućnosti. Neke veze bit će okrunjene brakom, kao i velikim kraljevskim vjenčanjem za pamćenje, jer Lavovi jedino to prihvaćaju.

Ipak, ako problemi nisu sanirani na vrijeme, oni će se pojaviti na nekom drugom mjestu, kao simptom koji se pomiče. Kvadrat Saturna i Venere u Djevici, oko 8. listopada, opteretit će dodatnom brigom neke veze u kojima podnosite više nego što možete ili trebate.

Pretjerana želja za ekspanzijom odnosa koji nema ono pravo u sebi, nailazi na zid o koji ćete se vi ili ona druga strana slomiti. Ne treba se boriti protiv emocija, jer će se napraviti još gore, niti ulaziti u dubiozne analize. Istovremeno, Saturn vas uči da ako stvarate zidove oko sebe time se nećete spasiti od povrede. Biti sam za neke koji to nisu navikli, bit će još veća kazna, ali i vrijedna lekcija.

Ovaj period će neke natjerati da daju otkaz na poslu koji im ne doprinosi u širem smislu, a neki će se zaposliti, iako im se baš i ne radi. Ako vam postojeći posao ne odgovara, jer ste malo plaćeni, razmislite postoji li mogućnost nekog honorarnog zaposlenja.

Ako vam je tranzit Saturna donio posao koji vam ne odgovara, jako je važno da izdržite do kraja njegovog boravka u Strijelcu, jer je možda baš to test za nešto bolje što vas čeka nakon tog iskustva. Najvažnije, pogledajte čemu posvećujete najviše vremena i vuče li vas to ka cilju ili dalje od njega.

Svađe, oko 10. listopada, pod utjecajem kvadrata s Marsom u Djevici bit će znak da energija odlazi u pogrešnom pravcu. Ako se veza prekinula, nemojte partnera kriviti za to. Sada se svi karmički odnosi konačno raščišćavaju i to je dobra stvar, iako ne nužno laka. Dozvolite da Saturn uzme ono što i nije namijenjeno vama.

Srećom, Venera u Vagi formira, oko 3. studenog, dobar aspekt sa Saturnom pa je tada povoljno vrijeme za zaruke. Također, Vage mogu konačno ostvariti ono što već dugo čekaju ili se može pojaviti osoba koja baš o vama sanja. Smislite i neki ritual koji će biti vaš način da se umirite, napunite energijom i odate sebi priznanje koliko ste divni.

Trigon s retrogradnim Uranom u Ovnu, od 6. do 14. studenog, dobro je vrijeme za lansiranje novih projekata, naročito ako ste vrijedno radili u prethodnom periodu. Kupovina nekog neobičnog kućnog ljubimca potpuno neočekivano može biti moguća za neke od vas.

Netko će promijeniti svoju dnevnu rutinu i način prehrane i time postati odgovorniji prema sebi, a tako će korak po korak promijeniti i kompletan život. Neki od vas će konačno kupiti kuću ili renovirati stan, jer tu planiraju ostati duže.

Ako vam ipak fali inicijativa, naročito dok je Mars u Vagi, koji se ne zna baš odlučiti ili preuzeti odgovornost, onda će vas sekstil sa Saturnom, oko 7. prosinca, pokrenuti u neophodnom pravcu.

Imajte strpljenja, razmislite što želite ostvariti, provjerite što vam je za to potrebno, a nakon toga odlučite koji je vaš prvi korak. Ako postoji nešto čega se bojite, odlučite se suočiti s tim strahom. Razmislite koji su vaši prioriteti i potrudite se da svaki dan započnete s njima, a nakon toga obavite sve drugo.

Također, dobro je vrijeme da poradite na unutrašnjoj sigurnosti ili znanju iz područja kojim se bavite, tako što ćete krenuti na neku dodatnu edukaciju gdje ćete naučiti što raditi, ako vas uvjerenja koja imate o sebi još uvijek koče na životnom putu.

Sve u svemu, Saturn svojim direktnim hodom traži od vas da vodite računa o svom tijelu, umu, emocijama, financijama i duhovnosti, jer su to sve bitni dijelovi vas. Ako je potrebno da svakodnevno obavljate neke zadatke koje ne volite, potrudite se da to obavite bez kritike, nećkanja i žaljenja, jer inače za Saturna kao da to niste ni odradili i morat ćete ponovo, pod težim okolnostima.

Ako za neke od vas ovo bude period tuge ili bola, ne pokušavajte to ignorirati i praviti se nedodirljivi, jer time umanjujete svoju sposobnost i za vesele trenutke. Nemoguće je stalno biti jak.

Saturn traži da prebolite u potpunosti, ali ne da dodatno uništite sebe, već da budete odgovorni prema sebi. Nekima će ovaj tranzit donijeti mir i tišinu, manjak druženja i komunikacije pa onda to iskoristite za introspekciju i gomilanje mentalne snage za iduće periode.

Saturn vam pruža neprocjenjivu lekciju da sve može dovesti do rezultata ako ste tome predani i posvećeni. On se vezuje za kredibilitet, a ne na izvještačenost. Zato morate naučiti živjeti svoj život, a ne onaj koji vam govore drugi da trebate živjeti.

Ovo je posljednji poziv Saturna u Strijelcu da pokažete svima tko ste vi i da svoja uvjerenja potkrijepite i takvim ponašanjem.

A ako vam je netko pomogao i ako vam netko život čini makar malo lakšim, recite toj osobi hvala, makar u mislima, ako ne možete drugačije, jer i to se računa. Ako ste nešto započeli, a niste nikada završili, sada je vrijeme da obavite to do kraja.

Ne postoji univerzalno rješenje za sva vremena nego za ovaj trenutak, ali postoji nešto što možete učiniti da vam već ovog momenta život bude bolji, i da tako i ostane, u to sam sigurna.

Maja Lazić/astroportal

HIM LAMPA 2

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

27 VELIKI PAKET KUHAJMO ZDRAVO

VELIKI PAKET “KUHAJMO ZDRAVO”

Top kvaliteta, 6 hit proizvoda!

✓ BIO kokosovo ulje Green Planet Superfoods 1 l
✓ kurkuma prah Only Nature 100 g
✓ cejlonski cimet Only Nature 100 g
✓ goji bobice Only Nature 100 g
✓ Himalajska sol roza sitna Only Nature 1 kg
✓ + POKLON! BIO kakao prah Green Planet Superfoods 250 g

Težina: 2.500 kg

Cijena: 173,95 kn 159,99 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaNumerološka prognoza za vikend 25.-27.08.: Pripremite se za “nervozni” petak!
Slijedeća objavaKako komunicirati s drugima putem srca i iscijeliti odnose?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

 1. Mogla bi i gospođa Ljiljana uložiti truda i naučiti mjesece na hrvatskom, malo proguglati. Ja sam npr. za potrebe nekog srpskos sajta naučila neke pojmove.
  Ali evo: siječanj – januar, veljača – februar, ožujak – mart, travanj – april, svibanj- maj, lipanj- juni, srpanj- juli, kolovoz- august , rujan – septembar, listopad- oktombar, studeni – novembar, prosinac- decembar.

 2. Pozdrav svima,
  Jako mi se dopadaju vaši tekstovi, pogotovo astrološki koji mi pomažu da rastem na svom duhovnom putu i/ili vidim da je sve tako kako mora biti i da se ne sekiram, nego da naučim lekciju i idem dalje.
  Jedino me malo muče meseci na hrvatskom i to mi otežava čitanje. Dali biste mogli bar u zagradi da napišete broj meseca, kao na pr. u 5. 6. mesecu. Mislim da će vam mnogi biti zahvalni jer ste jaku popularni na području cele bivše nam države.
  Hvala za raztumevanje.
  Puno pozdrava,
  Liljana

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.