Subota je dan pod najjačim utjecajem Saturnovih energija, a upravo na taj dan Saturn staje, stacionira se kako bi krenuo naprijed u danima koji su pred nama! U mitologiji je Kron bog vremena, u astronomiji posljednji planet u Sunčevom sustavu vidljiv golim okom sa Zemlje, okružen s tri prstena koji predstavljaju tri vremenska toka, prošlo, sadašnje i buduće vrijeme. Zato je Saturn planet uzroka i posljedice ili popularno zvan Karma, a samim time za mnoge veliki mučitelj, ali i veliki učitelj! Ali učitelj iz iskustva ograničenja, ograničenja, boli i patnje jer Jupiter simbolizira učitelja odgajatelja.

atma.hr – 52
Dana 17. prosinca 2020. godine, nakon trideset godina putovanja kroz Zodijak, planet koji izaziva strahopoštovanje, gospodar Karme i Vremena, preselio se u znak Vodenjaka! Saturn se tada preselio iz svog kardinalnog doma u znaku Jarca u svoj drugi, fiksni dom, gdje ostaje do 8. ožujka. 2023. i tom tranzicijom donio nam je kulminacije na svjetovnoj, ali i na osobnoj razini onoga što je započelo njegovim tranzitom kroz znak Jarca od kraja 2017. kada smo pozvani raditi na otpuštanju (od prošlosti) i sada naglasak je na otvaranju (prema budućnosti)!

Saturnov tranzit kroz prirodnu 11. kuću horoskopa, kroz znak Vodenjaka, donio je uzlet ljudske svijesti, a zbog dugogodišnjeg i vrlo napetog kvadratnog odnosa s Uranom, suvladarom Vodenjaka, koji tranzitira kroz znak njegovog pada u Biku i njegovom mitološkom ocu (koga je kastrirao i skinuo s prijestolja) svjedoci smo sve više veza slobodnog tipa (s puno komunikacije i manje strastvenih izljeva emocija), istospolnih veza i zajednica, mijenjanju valuta i društvenim uređenjima. Sve nas više povezuju ideje, grupe kojima pripadamo, kao i ono božansko u svakom od nas!

Unatrag pola godine, koliko je Saturn proveo u retrogradnom kretanju, vraćao nas je da introspekcijom ili stvarnim događajima doživljavamo i proživljavamo situacije iz prošlosti te iz njih se naučimo odgovornosti pa i disciplini a sve što nije bilo dobro za nas ponovno prođemo i ispravimo kako bi mogli s njegovim kretanjem u direktnom smjeru i mi krenuti direktno, naprijed, putem plana naše duše, karmičkih i darmičkih odrada. Jer u konačnici nijedna planeta (čak niti Jupiter) ne nagrađuje kao Saturn…

atma.hr – 52
Kada je planet stacioniran, odašilje ogromnu količinu energije, stoga iskoristite simboliku te ogromne energije kako biste dovršili nedovršene poslove, ali i stvorili dugoročne planove. Ne zaboravite postaviti jasne granice, kako u planovima, tako i u odnosima s drugima. Vodite računa da u danima koji su pred vama preferirate posnu prehranu jer osim stacionarnog Saturna i pomrčine nam kucaju na vrata…

Stacionirani Saturn prozvat će najviše one koji ga imaju u natalnoj postavci, a oni, kao i ostali koji ga osjete u svom iskustvu, imat će ovaj vikend potrebu povući se u sebe, a interakcija s drugima činit će im se hladna i ograničavajuća. Zato svi koji osjećaju ovaj tranzit neka provedu ove dane posvećeni sebi, svojim mislima i osjećajima. Također ispunite i drugu Saturnovu simboliku (kao i simboliku Sunca koje prelazi u znak Škorpiona, u znak rijeke predaka) a to je posjet grobljima, posljednjim počivalištima naših najmilijih koji više nisu s nama. Uredite im grobove, zapalite svijeće, pomolite se za njihove Duše. I to je način kojim radimo na podizanju svijesti o sebi jer kada poštujemo i cijenimo svoje pretke tada poštujemo i cijenimo sebe. A kada poštujemo sebe tek tada nas poštuju i cijene i drugi.

Tomislava Horvat, Astrologija Pallas

Prethodna objavaZnakovi da ste anđeo u procesu obuke
Slijedeća objavaDr. Branimir Nestorović: “Reinkarnacija se može dokazati!”
Avatar photo
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.