52
Jedinstvena i uvijek glamurozna Sophia Loren jedna je od najljepših glumica na svijetu ikada. Godinama je bila standard lijepe talijanske žene.

Čak i danas, unatoč svojoj dobi od 83 godine i obilju mladih holivudskih zvijezda, ona je nenadmašan model za sve žene na svijetu.

Slijede njeni savjeti za ljepotu.

1. Samopouzdanje

Najočitiji savjet za ljepotu Sophie Loren je da jednostavno zračite samopouzdanjem.

Glumica je uvjerena da žena treba biti svjesna svoje ljepote i da će tek tada sjati iznutra.

Također, Sophia sama priznaje da je kao dijete i tinejdžerica mislila da je ona “ružni pačić”, a druga djeca su je nazivala “žirafom”.

2. Samodisciplina

Disciplina je ključ ljepote, kaže ona. Glumica vjeruje da ako je mlada žena lijepa, ali nije navikla održavati disciplinu kad je u pitanju briga o sebi, za nekoliko će godina izgubiti svoju osebujnu ljepotu.

39

Međutim, ako žena nije fizički posebno lijepa, ali je disciplinirana, sigurno će postati ljepšom tijekom vremena.

3. Zdrav način života

Tijekom godina Sophia Loren oduvijek se brinula o svom zdravlju, jedenju i zdravom načinu života, za razliku od mnogih današnjih slavnih osoba, koji često uzimaju droge i piju alkohol, piše Genius beauty.

4. Mediteranska prehrana

Glumica kaže da joj je ljubav prema tjestenini pomogla održati mladenački izgled dugi niz godina. Kao prava Talijanka, Sophia ne može živjeti bez tjestenine (ali integralne) i maslinovog ulja. U eri dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata, ona govori ljudima da jedu više tjestenine.

Gledajući njezine bokove i struk, ljudi su je mnogo puta pitali kako uspijeva biti u dobroj formi.

Sophia im uvijek kaže da voli integralnu tjesteninu i ostale složene ugljikohidrate, koji se također se mogu naći u grahu, riži i povrću, stoga ih treba jesti što je više moguće.

Sophia kaže da ako jedete složene ugljikohidrate, nećete osjećati glad. Istodobno ćete imati normalnu razinu šećera u krvi.

755. Nosite odjeću koja vam pristaje

Što se tiče stila, glumica savjetuje da uvijek preferirate jednostavnu frizuru, bez obzira kolika je svečanost događaja.

Isto tako, legenda ekrana voli nakit i potiče žene da ga nose, jer naglašava njihovu ljepotu.

Kaže da ništa ne čini ženu ljepšom od uvjerenja da je stvarno lijepa! I samo dragulji čine to stanje uma realnijim.

52
Osim toga, Sophia kaže da haljina žene treba biti poput “željezne ograde”, što znači da treba istaknuti figuru žene, ali ne smije sakriti tijelo ​​od pogleda u potpunosti.

Oni koji žele biti mladi i lijepi unatoč njihovoj dobi, trebaju se sjetiti savjeta za ljepotu Sophie Loren.

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak

Fotografije: YouTube

57 10 MINUTA POZORNOSTI

Goldie Hawn: 10 MINUTA POZORNOSTI

Podučite djecu – i sebe – socijalnim i emocionalnim vještinama za smanjivanje stresa i tjeskobe te zdraviji i sretniji život

Holivudska ikona Goldie Hawn je osoba koja predano radi na sreći drugih ljudi. To dokazuje u osobnom životu, ali i kroz Zakladu Hawn posvećenu razvoju programa koji pomaže djeci da postignu sreću i uspjeh u školi, ali i životu općenito.

Priručnik s vježbama 10 minuta pozornosti prilika je za sve – djecu, ali i roditelje, te sve odrasle osobe koje su u kontaktu s djecom – da ovaj program počnu primjenjivati u svakodnevnom životu i na taj način omoguće stjecanje vrijednih socijalnih i emocionalnih vještina, ali i izgradnju sretnijeg i zdravijeg života.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.