Foto: pexels.com

atma.hr – 52
Poslije energije gorućeg Lava došlo je vrijeme da se okrenemo prema detaljima u našim životima.

Došlo je vrijeme da se dobro organiziramo, jer Sunce je ušlo u zemljani znak, vrijednu i pedantnu Djevicu. Ova slagalica potrajat će sve do 22. rujna.

Pod utjecajem energije vrijedne i pedantne Djevice, davat ćemo sada prednost logici u odnosu na emocije. Također, njena nam energija daje volju da organiziramo život do detalja kroz pedantnost i preciznost u radu, te pouzdanost u odnosu sa drugima.

Njena suština je da analizira i bude praktična pa mnogima u ovom periodu um tako vrti njihove misli.

atma.hr – 39

Djevica je marljiva i praktična, te sklona logici i preciznosti u detaljima. Nosi energiju suzdržanosti, trezvenosti i kontroliranja emocija. Sve čini bez nametanja, uz puno uslužnosti i skromnosti.

Međutim, ukoliko prevagnu negativni aspekti u njihovom natalu, tada su ove osobe sklone kritičnosti, sitničavosti, mrzovolji i sebičnosti, kao i skeptičnosti, zajedljivosti i hipohondriji.

Djevica je promjenjiv znak, kojim vlada planet Merkur, a šesta kuća horoskopa njena je prirodna kuća. Kada osoba ima podznak u Djevici, tada je i njen vladajući planet Merkur.

Osobnost Djevice najbolje se slaže s onima rođenima u znaku Bika i Jarca, ali i s Rakovima i Škorpionima, dok se s Ribama zna nadopunjavati.

atma.hr – 39

Savjeti za tjedne dok Sunce prolazi kroz sazviježđe Djevice:

– Fizički očistite svoj životni prostor. Bacite sve nepotrebne stvari kako biste oslobodili prostor za neke nove. Obnovite garderobu i sve ostalo što možete.

– Očistite i psihički sve što treba očistiti. Maknite se od negativnih ljudi iz svog okruženja, te budite otvoreni za nove koji će tek doći u vaš život.

– Pazite više na prehranu. Zapravo, provjerite koliko se dobro hranite. Obratite pažnju na svoje fizičko zdravlje. Nije na odmet napraviti rutinsku kontrolu kod liječnika.

Dobrodošli u mjesečnu vladavinu Djevice!

Nena Janković/astroportal

30 MUDRE

MUDRE

Mudre

Yoga položaji ruku za zdravlje, sreću i blagostanje

Mudra je pojam s mnogo značenja, a kad je u pitanju iscjeljenje, mudra je učinkovit utjecaj na tijelo i um pomoću prstiju obje ruke koje se savijaju, križaju i međusobno dodiruju. Svaka mudra stvara posebnu vezu s kozmičkom sviješću. U knjizi se pojašnjava što su mudre, njihovo podrijetlo, dobrobiti te kako ih prakticirati.

Knjiga sadrži opis 40-tak najčešće korištenih mudri + 25 dodatnih mudri koje se primjenjuju u Ayurvedi. Knjiga obiluje brojnim ilustracijama i primjerima iz prakse.

Cijena: 97,20 kn - Kupi ovdje

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa