atma.hr – 61
Savjetnica.com ove godine puni 10. godinu i povodom toga svojim čitateljima daruje priče za djecu koje su upotpunili bojankama prilagođenim pričama. Razgovarali smo s Filipom Višićem, glavnim urednikom Savjetnice i otkrili sve novosti vezane za njihovu obljetnicu i projekt namijenjen njihovim čitateljima.

Prošlo je već 10 godina otkad je pokrenuta Savjetnica. U to vrijeme, bili smo jedan od rijetkih portala koji je namijenjen isključivo ženskoj populaciji. Od onda smo objavili više od 16.000 članaka, 2.500 tumačenja snova, 200 obrađenih lektira i ono na što smo najponosniji – objava 100 klasičnih priča za djecu“, započinje Filip Višić, glavni urednik Savjetnice.

atma.hr – 75Online besplatne priče za djecu

Radi se o projektu u koji je uloženo puno truda i rada, ali sve s ciljem kako bi se čitateljima pružio maksimalan doživljaj i kako bi se zadovoljile sve želje najmlađih korisnika.

Sve bajke koje su objavljene, sami smo preveli sa stranih jezika i dodatno skratili, kako bi roditeljima bilo što lakše čitati ih svojim klincima prije spavanja. S obzirom na to da klinci jako vole slike, odlučili smo da nećemo kupovati fotke koje djeci možda ne bi bile zanimljive, već ćemo sve ilustracije tih priča odraditi sami.

A da bi sve bilo savršeno, potrudili su se naći najbolju među najboljima:

Sve ilustracije napravila je vrhunska ilustratorica Sanja Rogošić. Moramo utvrditi da je napravila izvanredan posao. Htjeli smo da se te ilustracije razlikuju od klasičnih crteža koji se mogu vidjeti online, pa smo sve ilustracije napravili u obliku naivne umjetnosti.

Iako Savjetnica nudi teme iz svih sfera života te je kao takva, portal koji je namijenjen raznolikoj publici, priče za djecu postale su hit na Savjetnici i bilježe veliku posjećenost. Roditelji su prepoznali projekt jer na brz i jednostavan način, iz udobnosti svoga doma, mogu doći do priča za djecu, i to uz samo nekoliko klikova mišem. I Filip je najponosniji upravo na ovaj projekt:

Zašto kažem da smo na priče najponosniji? Priče za djecu jednostavno su se pokazale kao pun pogodak – roditelji obožavaju što na jednom mjestu mogu naći gotovo sve najpopularnije klasične bajke, prepričane Disney crtiće i moderne priče. Ovo je vrlo vjerojatno jedina kategorija portala koja nikad nije dobila niti jednu kritiku, već samo riječi hvale.

atma.hr – 75100 najpopularnijih dječjih priča kao bojanke

Ovih dana Savjetnica slavi 10. obljetnicu rada i to tako što daruje vjerne čitatelje. U znak zahvale na portalu možete preuzeti predivne bojanke za djecu uz koje će djetetovo odrastanje biti još ljepše.

Povodom naše 10 obljetnice, odlučili smo roditeljima i našim najmlađima pokloniti još jednu stvar – sve te prekrasne ilustracije, pretvorili smo u bojanke. Sada roditelji, nakon što djeci ispričaju priču prije spavanja, istu tu bojanku mogu i isprintati i dati im da ih oboje ujutro nakon buđenja. Mogu s njima komentirati bajke i uz igru ih naučiti najvažnijim ljudskim vrijednostima“, objašnjava Filip.

Danas je glavni problem gotovo svih roditelja maknuti dijete od računala i zaokupiti ga didaktičkim igračkama, a bojanke za djecu pripadaju upravo toj skupini.

Istraživanja su pokazala da ovakve igračke najbolje utječu na pravilan razvoj djeteta tako što potiču njihovu maštu i kreativnost (izvor). Stoga, nakon što djeci ispričate priču, isprintajte im bojanku i zajedno komentirajte priče. Tako ćete im pružiti nezaboravne doživljaje koje će pamtiti cijeli život.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here