Pozivamo vas na poseban serijal radionica pod nazivom „Pet godišnjih doba u zrcalu“ . Za svako će godišnje doba biti organizirana jednotjedna radionica koja će uključivati tri tretmana: akupunkturu lica, yogu za lice i zvukoterapiju.

Vizija i misija radionica:
Današnji pojam ljepote i njegovanosti , naročito žene, uglavnom se odnosi na zategnuto lice, bez bora, na savršeno iscrtane obrve i guste trepavice, te zamrznuto lice bez jasne ekspresije. Različitim invazivnim tretmani na ovaj način u želji da se izbrišu godine, jer na zapadu je starenje sramotno i nepoželjno, ustvari briše se ženina prošlost, njezin karakter i iskustva. Postavlja se pitanje „Tko je zapravo ta žena?“ i možda još bitnije „Zna li ta žena tko je ona?“

Život svake žene prožet je različitim situacijama, emocijama i svaka ostavlja svoj trag. Naše životno iskustvo je naša snaga, naša mudrost, ono nešto što je samo naše pa zašto bismo to skrivale?

„I can’t think of any better representation of
Beauty
than someone who is unafraid to be herself“
Ema Stone

Svaka emocija ,bila ona pozitivna ili negativna je potrebna. Na neki svoj način gradi naš sustav, oblikuje ga. No, ono što nije dobro je kad emocija zastane u tijelu, napravi blokadu. Tada je ona vidljiva na neki „ne lijep način“, tada smeta na emotivnom, energetskom i estetskom nivou.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini kroz godinu imamo pet godišnjih doba (jesen, zima, proljeće, ljeto, kasno ljeto) i u svakom je određeni element najviše zastupljen. Svaki element nosi i neku emociju.Tih 5 elemenata čine nas i sve oko nas. Kako bismo bili zdravi na svim nivoima, kolanje energije kroz ovih 5 elemenata treba biti u ravnoteži.

Ideja ovih radionica se rodila kako bi omogućili samosvjesnim ženama da putem holističkih tehnika prorade neke svoje emocije, zatvore određena poglavlja, a rezultat će biti vidljiv u zrcalu.

1.Radionica: Jesen – element metal – tuga
Prva radionica posvećena je godišnjem dobu jeseni, element metal i emocija tuga. Tuga je jedna od najdubljih emocija i pripada u one emocije kojma treba vremena da se odrade. Jer tužni smo kada nam se dogodi nešto što nam ne odgovara, a ne možemo na to utjecati, ne možemo promijeniti. Stoga to trebamo prihvatiti, naučiti živjeti s time.
Pridružite nam se na zajedničkom druženju kroz ove tretmane!

GDJE: Holistčki atelja Tara, Aleja pomoraca 23/17.kat

KADA:
• 17.10.2021.Akupunktura: 17:00h-18:30h
• 20.10.2021.Joga za lice: 18:30h -20:00h
• 22.10.2021.Zvučna meditacija: 18:30h-20:00h

CIJENA I PRIJAVA: Cijena radionice iznosi 400,00kn za sva tri tretmana, za aktivne članove HAT iznosi 350,00kn (aktivni članovi su oni koji imaju važeću članarinu). Zbog ograničenog broja, prijave su obavezne. Prijaviti se možete putem e-mail [email protected] a prijava je važeća uplatom punog iznosa radionice.

O TEHNIKAMA I TERAPEUTKINJAMA – tri krasne metode i tri predivne žene
Akupunktura je prema mišljenju Svjetske zdravstvene organizacije, jednostavna, sigurna, učinkovita, znanstveno dokazana i ekonomična metoda liječenja s nepobitnim učincima na organizam. Njezina su osnovna načela nerazdvojivost duhovnog od tjelesnog, svrstavanje svih prirodnih pojava u neki od drevnih pet elemenata i, što je najvažnije, ravnoteža sveprisutnih osnovnih principa Yina i Yanga, posebice u taoizmu, koji sklad i ravnotežu postavlja kao preduvjet zdravlja i sreće. Akupunktura je jedna od metoda liječenja u tradicionalnoj kineskoj medicini, koja se provodi ubadanjem tankih igala u određene točke na koži. Kineski koncept bolesti i zdravlja pretpostavlja da tijelom kruži vitalna energija Qi (chi) po točno određenim putovima koji se nazivaju kanali ili meridijani. Kanali su u komunikaciji s površinom kože na točno određenim mjestima – akupunkturnim točkama, te se manipulacijom na tim mjestima može utjecati na protok energije. Stimuliranjem pojedinih točaka u različitim kombinacijama liječnik uravnotežuje protok vitalne energije Qi kroz tijelo.

Marina Milošević:
Marina MilosevicMarina Milošević dr.med, spec.neurologije, rođena je 1986. godine u Sinju. Završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te specijalizaciju iz neurologije. Zaposlena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Kao posebno područje interesa ističe holistički pristup liječenju, liječenje čovjeka, a ne bolesti.
Završila tečaj akupunkture Hrvatskog društva za akupunkturu.
Joga za lice jedan je zanimljiv alat za povezivanje sa samim sobom kroz niz lakših i težih vježbica za lice. Poznato nam je da određena stanja, situacije i emocije kroz koje prolazimo kroz život ostavljaju vidljiv i jasan trag na licu. Jogom za lice, djelovanjem na određene zone, otpuštamo nakupljene blokade, vaćamo potrebnu prokrvljenost, prehranu tkiva, regeneriraju se mišići, kožni i mišićni tonus, dolazi do opuštanja živčanog ustava i otpuštanja svega što nam ne treba.

Ivana Crnčić
Ivana CrncicIvana Crnčić – instruktorica joge i joge lica, nakon dugogodišnjeg bavljenja jogom i podučavanja iste otkriva jedan nevjerojatno zanimljiv svijet joge lica. Samu edukaciju završila je kod Danielle Collins, a trenutno se educira za Gua sha metodu tretiranja lica. Fascinirana ljudskim licem kao mapom koja pokazuje sve što proživljavamo i sve što smo proživjeli, a ujedno i kao alatom za postizanje raznih ciljeva i dobrobiti za naš cjelokupni sistem, istražuje što je još sve moguće s našim licem postići. Individualan pristup i što bolje razumijevanje potreba svake osobe s kojom se susreće, motiviraju je u radu. Osim joge i joge lica, velik dio vremena posvećuje radu kroz sistemske konstelacije te organizira radionice i povlačenja na kojima kombinira ove 2 tehnike.
Predsjednica je Zagreb yoga centra i članica Kuće dijaloga, udruge koja okuplja sistemske terapeute.

Zvukoterapija je nježna, profinjena i suptilna, ali i vrlo moćna metoda koja nas momentalno i sigurno dovodi u suzvučje s nama samima i sa svime što nas okružuje.
Provodi se zvučnim zdjelama, gongovima i drugim tradicionalnim instrumentima ugodna zvuka. U rukama znalca ovi nam instrumenti pjevaju o našem iskonu, dopiru do skrivenih dijelova našeg bića, pobuđuju ono najbolje u nama i čiste taloge koje je u naš unutarnji svijet doplavio život. U naše tijelo, misli i emocije donose red, mir, sklad i tišinu.Zvuk zvučnih zdjela i gongova sinonim je za sklad, red i zdravlje.
Zvučna meditacija je tretman u kojem se na nježan način spajaju djelotvorna djelovanja meditacije i terapijskih zdjela. Njihova sinergija ima pozitivan učinak na sve dijelove našeg bića.

Koraljka Janeković
Koraljka JanekovicPo temeljnoj struci i životnom pozivu ova edukacijska rehabilitatorica (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – 1987.)i magistra znanosti iz područja medicine – Dječja i adolescentna psihijatrija (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1995.)više od tri desetljeća radi s osobama s najtežim oblicima višestrukih oštećenja. Upravo su je osobe kojima je posvetila život poticale na predano istraživanje novih metoda rada i nalaženje alternativnih putova do njihovih osobnosti.

Opsežnu edukaciju iz područja zvukoterapije završila je na Peter Hessa akademiji u Zagrebu i stekla međunarodni certifikat Praktičarke zvučne masaže prema metodi Petera Hess, Ekspertkinje KLIK programa (program zvučno-pedagoške komunikacije s djecom – Klingende Kommunikation) ekspertkinje za primjenu zvuka u terapiji pacijenata s neurološkim oboljenjima i sviračice gonga.

Bavi se istraživanjima primjene zvuka u terapijske svrhe te je objavila nekoliko stručnih i znanstvenih radova. Svoja znanja, iskustva i opažanja redovito dijeli sa sustručnjacima u domovini i inozemstvu, na kongresima, konferencijama, stručnim i znanstvenim skupovima na kojima održava predavanja i radionice o terapijskoj primjeni zvuka u radu s osobama s posebnim potrebama.

Zvučne zdjele i gongovi momentalno su je i bespovratno očarali pri prvom susretu. Njihov zvuk i vibracija dotiču najdublje i najtananije dijelove njenog bića. Zvučne su zdjele u suzvučju s njenom dušom. S njenim svjetonazorom i vrijednostima koje poštuje.

Njezina znanja, vještine i iskustvo dostupni su svima u Centru zvučne terapije – “Vidacita”.
Bez obzira na njezinu bezuvjetnu ljubav prema zvukoterapiji, ili upravo zbog nje, Koraljka ne voli mistificiranje njezinog terapijskog djelovanja. Fizika temeljito objašnjava djelovanje zvuka i vibracije terapijskih zvučnih zdjela i gongova na ukupnost našeg funkcioniranja, odnosno na cjelovitost našeg bića. Dakako, ako su nošene rukama znalca.