Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da šetnja čini više za vašu kreativnost od sjedenja i da su osobe, koje svakodnevno šeću za čak 60% kreativnije. “Veliki broj ljudi ističe da tijekom šetanja dođu do rješenja nekog problema”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Marily Oppezzo. U novom istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory and Cognition, znanstvenici su uspoređivali učinak sjedenja, hodanja na svježem zraku i hodanja u zatvorenome.

U istraživanju je sudjelovalo 176 odraslih osoba. Oni su trebali ispunjavati zadatke koji znanstvenicima služe za mjerenje kreativnosti.

atma.hr – 52
Rezultati su pokazali da je hodanje na svježem zraku imalo najbolji učinak na kreativnost svih sudionika.

Osobe, koje su šetale u prirodi, su imale za 60% izraženiju sposobnost povezivanja ideja i dolaska do originalnog rješenja problema.

Znanstvenici ističu da će šetnja u prirodi opustiti um, a istovremeno probuditi kreativnost jer se izlažemo različitim podražajima, za razliku od šetanja u zatvorenom prostoru.

Znanstvenici ističu da je ovo istraživanje preliminarno i da je potrebno obaviti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika.

CentarZdravlja.net

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here