HATHA-RAJA YOGA INTENZIV s početkom 13. veljače u Zagrebu
DIVYA YOGA SCHOOL – RTY 200 Teacher Training Intenziv

Bilo da želite više naučiti o yogi i razviti dublju praksu ili ste zainteresirani da vam to postane životni poziv i možete podijeliti drugima, dobro došli ste na našu Školu koja je otvorena za sve ljude koji žele učiti više o mudrosti yoge i Veda iz kojih ona dolazi. Naš program edukacije duboko je utemeljen na tradiciji yoge poštujući njene etičke standarde i primarnu svrhu putem vjerodostojnih učitelja i znanja. Yoga je put samo-spoznaje i razvijanja dublje povezanosti sa svojom pravom prirodom duše. Tehnike koje dolaze iz nje su vrlo praktične i primjenjive u životu te služe na tome putu. Nakon završenog programa obuke biti ćete puni alata za razvijanje dublje osobne prakse, kao i da podučavate druge na razini početnog stupnja za učitelje, te se po želji možete registrirati u svjetske yoga udruge (200 RYT). Ovaj program daje intezivne mogućnosti za fizički, mentalni i duhovni razvoj kroz sustavnu i sveobuhvatnu naobrazbu.

Kroz edukaciju vas vodi Sandra Petra Pintarić sa stručnim suradnicima: Kristijan Kolega (Kakudmi das) za znanje Veda i filozofije yoge, Syama Anandini (osnove drevnog Sanskrita) i Igor Križanić (anatomija i fiziologija za yoga učitelje). Ovo je predivna prilika da učite od predanih i iskusnih yogija i bhakta o glavnim tradicijama yoge te unaprijedite svoju praksu i znanje. Učit će se mnoge asane i druge drevne tehnike yoge kao alat na putu samospoznaje koje dolaze preko poduke Sri Dharma Mittre, legendarnog učitelja i istinskog yogija koji je svojim primjerom inspiracija mnogima učiteljima u svijetu. To je znanje Himalajskih yogija od Sri Dharminog učitelja (Swami Kailashananda aka Yogi Gupta) koji je proveo 12 godina u Himalajama sa svojim učiteljem.
Znanje Veda je najstarije znanje na svijetu koje detaljno opisuje sve aspekte naših života i praktičnim uputama vodi nas kroz životno iskustvo kao jedan od najdivnijih putokaza kako uistinu biti sretna i ispunjena duša. Ono je zapisano prije 5000 godina ali proteže se kroz sva doba i bezvremensko je. U različitim dobima primjenuje se u skladu sa mjestom, vremenom i okolnostima na odgovarajući način.

Ova Inteziv obuka otvorena je za sve koji žele učiti o yogi, imaju iskrenu želju za napredovanjem u znanju i produbljivanju prakse. Ovo je početni stupanj (od njih 3) koji vrijedi 200h i omogućava dalje kontinuiranu edukaciju u trajanju od nekoliko godina.

PROGRAM 200 sati

Tehnike obuke/praksa: asane, pranayame, kriye, tratak, bandhe, mudre, mantra i zvuk, duboka jogijska iscjeljujuća relaksacija, koncentracija, meditacija. Veliki broj yoga položaja-asana, varijacije od početnika do naprednih, prilagodba, korištenje blokova, remena, kolutova i drugih pomagala.

– Metodologija podučavanja: demonstracije, promatranja, ispravljanja (verbalna, vizualna, ručna “hands-on”), asistiranje/korekcije, kvalitete učitelja, slaganje sata, proces učenja i podučavanja, aspekti daljnjeg dijeljenja tehnika i znanja. Princip Vinyasa i slaganje.

– Anatomija & Psihologija: detaljna zapadna fizička anatomija i fiziologija (svi vitalni sustavi, organi, žlijezde, kosti, mišići i dr.). Yoga anatomija – anatomija ljudskog tijela po vedskom sustavu, 5 elemenata prirode i njihov utjecaj na čovjeka, shariras (tijela), pancha kosha sistem (omotači), energetska anatomija (čakre, nadiji, prana, kundalini). Yoga psihologija, um. Principi yoga terapije. Dobrobiti, kontraindikacije, posebna prilagodba. Pročišćavanje (detox). Psihološke teme i smjernice za učitelje.

– Filozofija: Yoga životni stil, etika yoge: yoga filozofija, Vede (Bhagavad Gita, Yoga sutra, Hatha Yoga Pradipika). Glavne teme vedske literature, 9 glavnih tradicija yoge i znanje o 8 udova yoge (Ashtanga yoga). Poznate škole yoge i učitelji. Odnos učitelj-učenik, etički kodeks. Yogijska etička načela, prehrana. Holistička yoga, naturopatija i razvijanje psihičkih vještina yogija. Kako na etičan i jogijski način podučavati, voditi studio i promovirati yogu.

– Vede: mudrost yoge, vedske definicije i pojmovi, vedska ontologija, gune, karma, materijalna i duhovna priroda, elementi i simboli, uvod u kontemplaciju i meditaciju.

– Practicum, ostali i izborni satovi: Uključuje praksu podučavanja, primanje povratnih informacija, promatranje, asistiranje, pomaganje, razmjena. Kontakt satovi kroz praksu sa učiteljem, sa mentorom, domaće zadaće kroz praksu i ostali kućni rad. Specijalizirani ciklusi tehnika i znanja. Karma yoga. Radionice.

 Vrsta yoge: Hatha yoga, Hatha Vinyasa, Dharma Mittra Yoga, Raja yoga (Ashtanga yoga-Patanjali) ili yoga uma, Restorative, Jnana yoga (yoga znanja), Bhakti yoga (yoga predanosti i devocije).

Termini održavanja predavanja:

1. semestar: 13-18. veljače i 2. semestar: 13-18. ožujka, 2018.g.

Praktični dio se odrađuje u Zagrebu ili kod mentora u drugim gradovima.

Sandra je dugogodišnji yoga praktikant i učiteljica yoge sa skoro 20 godina iskustva i predanosti yogi. Učila je yogu od najeminentnijih svjetskih učitelja današnjice (Sri Sri Ravi Shankar, Sacinandana Swami, Dharma Mittra) kao i od drugih brojnih svjetski poznatih učitelja Hatha, Ashtanga, Iyengar, Kundalini, Jivamukti, Vinyasa i Power yoge. Internacionalno je prihvaćena senior učiteljica Dharma yoge, suvoditeljica i osnivačica Divya yoga centra i Škole iz Zagreba od 2009. g. (www.yogazagreb.com), te osnivačica Dharma Yoga Zagreb od 2011.g. Sandra je yogini i umjetnička duša (www.vastuhealingarts.com) predana praksi Hatha-Raja i Bhakti yoge te učenju znanja Veda i raznih grana yoge.

Prijave su u toku, a više informacija potražite na linku: http://www.yogazagreb.com/200-sati-osnovna-obuka—intenziv-program-sa-sandrom-p-pintaric.html

Prethodna objavaDva odnosa i tajnovitost – Karmičke veze, alfa muškarci i žene “curice”
Slijedeća objavaImaj miran um, spavaj kao pas – 9 aktivnosti koje će vam donijeti duži život
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.