Foto: pexels.com

Donosimo vam recept za ukusnu tortu u kombinaciji povrća, orašastih plodova i voća koja se priprema bez pečenja. Slasticu iz jelovnika sirove prehrane možete isprobati kada ste željni novih gastronomskih delicija u kojima ćete uživati, ali i društvu i obitelji ponuditi desert za pamćenje.

atma.hr – 78




Sastojci:

  • 7 mrkvi
  • 2 ½ šalice brazilskih oraha
  • ½ šalice lanenih sjemenki (namakanih preko noći)
  • 1 šalica meda
  • 1 šalica naribanog sušenog kokosa
  • 1 šalica grožđica
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 žličica cimeta

Preljev:

  • 1 šalica meda
  • 1 šalica brazilskih oraha
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

atma.hr – 39

Priprema:

Naribajte mrkvu.

Brazilske orahe i lanene sjemenke posebno izmeljite u blenderu.

Grožđice, ekstrakt vanilije, naribani kokos, cimet i med izmiješajte u blenderu.

Kad ste dobili jednoličnu smjesu, umiješajte mljevene orahe i lanene sjemenke te još malo miješajte.

Smjesu stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje, poravnajte i stavite na 1 sat u hladnjak.

Preljev napravite tako što ćete sve sastojke (za preljev) staviti u blender i napraviti kremastu homogenu smjesu.

atma.hr – 78




Rastavite kalup i biskvit premažite preljevom.

Tortu možete ukrasiti cijelim orasima.

Dobar tek!

alternativa-za-vas

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here