Slon u mnogim kulturama simbolizira moć i ugled, a kao amajlija donosi boljitak na svim životnim planovima, posebno u sferi zdravlja. Pojavljuje se u raznim tradicijama na različite načine, no svi se slažu oko najbitnije činjenice, a to je da slonovi donose sreću.

Slon je simbol snage i plemenitosti, snaga ženske strane, plodnosti, seksualne snage, dobre sreće i bogatstva.

Promatrano s aspekta psihologije, slon se osim svega već navedenog uzima i kao simbol za smirenost, povučenost. Njegova pojava u snovima nam često signalizira da trebamo jasno pokazati svoj stav i uhvatiti se u koštac s nekim problemom. Isto tako, ovisno od detalja sna, slon može značiti i da je vrijeme zastanemo, analiziramo postupke iz prošlosti i naučimo se strpljivosti.

Prema budističkoj tradiciji, slon je jedan od osam svetih životinja. Često je prikazan s lotosovim cvijetom na leđima, na kojem sjedi Buddha. Vjeruje se da je Buddha začet tako što je u obličju bijelog slona uzašao u utrobu svoje majke.

U hinduizmu Ganeša je polubog koji ima slonovsku glavu te je vrlo popularan u Indiji, donosi sreću i bogatstvo. Mnogi hindusi obožavaju Ganešu kako bi im otklonio svjetovne prepreke i donio materijalno blagostanje.

S druge strane iskreni tragatelji duhovne istine štuju Ganešu kako bi im otklonio prepreke na duhovnom putu.

Slon s plavim okom -Privjesak na dugom lančiću

Talisman koji štiti od loše sreće i uroka

Materijal: 304 nehrđajući čelik

Veličina privjeska: 3.1 x 2.9 cm

Duljina lančića: 51 cm

Cijena: 129 kn

 

Prethodna objavaGorski kristal ogrlica Suza
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.10.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.