Konzumacija iscijeđenog soka iz sirove biljke ili ploda je odličan način za unos svih najboljih tvari iz biljnog materijala, stoga i kod liječenja kanabisom treba i te kako uzeti u obzir njezin sirovi sok. Kanabis, između ostalog, sadrži tetrahidrokanabinol (THC) te kanabidiol (CBD), a oba spoja imaju ljekovito djelovanje. Kanabidioli (kanabinoidi u kanabisu) uravnotežuju djelovanje THC-a. Kao i kod svake druge biljke, naglašava se konzumacija cjelovite biljke kanabisa (lišća i pupova) zbog svih njezinih ljekovitih spojeva.

Irena Dujmušić

nexus-svjetlost.com
U svakoj biljci spojevi djeluju tako da jedni druge ‘usmjeravaju’, neki djeluju tako da ublažuju negativne učinke drugih, drugi potenciraju dobre i u tome je snaga svake biljke – međusobni učinci spojeva. Druga prednost sirovog soka kanabisa je ta što se grijanjem potencira samo THC, dok se drugi korisni spojevi gube, toplina ih uništava.

Kanabidioli iz marihuane pomažu premostiti jaz u neuroprijenosu u središnjem živčanom sustavu, pružajući dvosmjerni sustav komunikacije čime oponaša prijenos neurona u ljudskom tijelu, za razliku od jednosmjernog prijenosa koji promovira upalu.

Dr. William Courtney, nekadašnji skeptik, a danas jedan od najvećih zagovornika sirovog soka od marihuane liječio je Kristen Peskuski kojoj je reumatoidni artritis dijagnosticiran u dobi od 16 godina. Imala je i sistemski lupus, endometriozu, i niz drugih bolesti i stanja i sirovi kanabis pomogao da se skine s čak 40 lijekova. Ona tvrdi da joj je sirovi kanabis spasio život, budući da je ona jednostavno bolovala od poremećaja endokanabinoidnog sustava. Naime, kod ljudi postoji ovaj sustav koji utječe na mnoge druge sustave, a djeluje na principu kanabinoidnih receptora i kanabinoida. U slučaju kada taj sustav ne djeluje pravilno, u pomoć pristižu kanabinoidi iz marihuane koji savršeno pristaju na ljudske kanabinoidne receptore čime omogućuju pravilno funkcioniranje. Upravo su istraživanja o marihuani dovela do otkrića kanabinoidnog sustava.

Brojna su istraživanja koja se bave upravo tom temom, i zapravo su još u povojima, tako da ćemo na konačne znanstvene nalaze o interakcijama i djelovanjima raznih receptora i proteina još morati pričekati, a do tada, liječenje je isključivo na našu vlastitu odgovornost. Mnogi se upravo toga i drže, bez velike podrške znanstvene zajednice, no usprkos tome imaju velikih uspjeha u liječenju, bez obzira na koji se oblik liječenja odlučili – uljem ili sirovim kanabisom, inhalacijom ili mazanjem i nitko još nije ostao bez rezultata.
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.05.2014.
Slijedeća objavaProvjerite ovdje koliko ste privlačni ljudima
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.