Velike farmaceutske tvrtke su sve više na meti javnosti kao i sudova, optužene za stavljanje profita ispred bolesnika, za vrćenje lažnih marketinških kampanja i još puno više… Ovdje su neke od najšokantnijih činjenica o farmaceutskoj industriji.
1. Cijena lijekova raste brže nego cijena bilo čega drugog što pacijent plaća: Cijene najčešće propisivanih lijekova rutinski se dižu, ponekad i nekoliko puta godišnje. Neki lijekovi imaju marže od 1.000 posto u odnosu na trošak svojih sastojaka.

2. Vaš liječnik može imati skriveni motiv iza recepta u što smo se imali prilike uvjeriti i u nedavnoj aferi u Hrvatskoj: Farmaceutski prodajni predstavnici često daju “darove” kako bi nagovorili liječnike da propisuju lijekove koje oni prodaju. Ovi predstavnici obično nemaju liječničko ili znanstveno obrazovanje.

3. Farmaceutske tvrtke troše više na marketing nego na istraživanja: Gotovo dvostruko više!

4. Farmaceutske tvrtke su krive su za prijevaru USA socijalnog zdravstvenog osiguranja za starije i nemoćne Medicare: Farmaceutskim tvrtkama se sudi na USA saveznim sudovima zbog iskorištavanja Medicare osiguranja. Div AstraZeneca morao je platiti više od 340 milijuna dolara kazne jer su trenirali liječnike kako varati Medicare.
5. Kombinirano bogatstvo top 5 farmaceutskih tvrtki premašuje BDP cijele Afrike južno od Sahare: U stvari, kombinirana vrijednost 5 najvećih svjetskih farmaceutskih tvrtki je duplo veća nego BDP ovog najvećeg dijela Afrike.

6. Amerikanci plaćaju za lijekove na recept više nego itko drugi na svijetu: Samo npr u 2002. čak oko 200 milijarde dolara!!!

7. “Novi” lijekovi zapravo nisu novi: Dvije trećine “novih” lijekova na recept su identični postojećim lijekovima ili samo modificirane verzije.

8. Farmaceutske tvrtke iskorištavaju nerazvijene zemlje za obavljanje kliničkih ispitivanja: U zemljama u razvoju, vladin nadzor je slab.

Uzmite zdravlje u svoje ruke koliko god možete.

Dr J. Mercola

Izvor: mercola.com

Prethodna objavaOvo je 7 znakova raka pluća koje ne smijete ignorirati!
Slijedeća objavaUtjecaj polubogova i ostalih viših sila na naš život
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.