Solarna eklipsa u Škorpionu donosi promjene kojih nećemo odmah niti biti svjesni. Ništa spektakularno se neće dogoditi na površini našeg života, ali unutar nas hoće. Nije ovo priča o odumiranju, ovo je priča o oživljavanju sebe. Ima li nas negdje i previše, tamo gdje nas uopće ne bi trebalo ni biti? I gdje si nedostajemo. U kojim dijelovima života smo ugasili svijetla pozornice? Tamo gdje pada znak škorpiona u vašem horoskopu, tamo će doći vrijeme za promjene.

atma.hr – 52
Solarna eklipsa dočekuje nas na 2* znaka Škorpiona. Udružena snagom Venere u Škorpionu koja je tek dotakla njezino tlo. Solarne i lunarne eklipse uvijek su znakovi velikih promjena koje često osjećamo i do 6 mjeseci. Prvi efekti eklipse uvijek se vide mjesec dana od njezinog događaja.

I ne znam što reći o dubini tebi koja sjediš na rubu postelje i pitaš se jesu li svi izbori zaista tvoji? I ne znam što reći o dubini, tebi koji sanjaš da preplivaš sve što te čini tako dalekim? Postoje li prečice da zaustavimo bol? Postoji li način odlaženja koji nikoga ne boli? Postoje li rastanci s kojima smo pomireni? Postoje li ljudi koji zaista ne trebaju vrijeme za promjene? Je li se itko ikada probudio kao nov čovjek?

Znam da ti je dosta uvjeravanja da vrijeme liječi sve rane jer ne liječi. Znam da ti je dosta svih apokaliptičnih najava. Svih vremenskih ljestvica postavljenih ispred tebe. Svih okvira da nešto moraš u neko određeno vrijeme. Znam da ti je dosta svih uputa – e sad kreni!

Tebi kojoj se više nikud ni ne kreće. I zamrznuto stojiš u mjestu misleći da je svaki novi dan poraz, a ne pobjeda. I da se ne mičeš s mjesta. I da nisi napredovala. A jesi. Znaš kako znam? Jer je prebolijevanje i promjena proces, a ne događaj. Skidanje kila. Preseljenje. Promjena posla. Početak karijere. Razvod. Brak. Ljubav. Sve stvari od kojih smo napravili „događaje“, oni to nisu. Ne možeš stajati na pozornici života i očekivati aplauze za nešto što je tek krajnji cilj.

Nitko se nije riješio ovisnosti danas. Nitko nije prebolio jučer. Nitko nije u točno određeno vrijeme, sat ili minut promijenio svoj život. Možda ustaneš jednog dana s odlukom da je došlo vrijeme za promjene, ali vjeruj, promjena se nikad nije dogodila baš tog dana… I sasvim je u redu da ti netko konačno kaže: tvoj proces je tvoja promjena. I nigdje nisi zakasnila. Baš sve stižeš…

atma.hr – 52
Koliko puta frustriramo sebe činjenicom da nismo uspjeli izaći iz nekog odnosa, da ne možemo nekoga pustiti, da nismo preboljeli smrti voljenih, da nismo ostvarili ciljeve na vrijeme? Koliko puta kažnjavamo sebe mišlju da nismo dovoljno dobri jer nismo postigli najbolje vrijeme „utrčavanja“ u cilj.  A sasvim je dovoljno dobro i da samo ušetaš u njega, zar ne?

Solarna eklipsa u Škorpionu donosi promjene kojih nećemo odmah niti biti svjesni. Ništa spektakularno se neće dogoditi na površini našeg života, ali unutar nas hoće. Nije ovo priča o odumiranju, ovo je priča o oživljavanju sebe. Ima li nas negdje i previše, tamo gdje nas uopće ne bi trebalo ni biti? I gdje si nedostajemo. U kojim dijelovima života smo ugasili svijetla pozornice? Tamo gdje pada znak škorpiona u vašem horoskopu, tamo će doći vrijeme za promjene.

Transformacije. Otpuštanja energija. Ljudi. Ljubomore. Tjeskobnih emocija. Za jedno novo buđenje. Emotivnije od svih do sada. Za okršaje duše koja ovog puta zna: više od svega što me čeka, već sam preživjela.

Sanja Paraminski

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA
Prethodna objavaMlad Mjesec i djelomična pomrčina Sunca u Škorpionu 25.10. – Prognoza za sve znakove Zodijaka
Slijedeća objavaLjubav ili karma: 16 znakova da ste u karmičkoj vezi
Avatar photo
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.