Unošenjem prehambenih namirnica koje izazivaju kiselost tijela i manjkom fizičke aktivnosti, tjelesne stanice nisu dovoljno opskrbljene kisikom, pri čemu se stvara kiselost organizma. Stanice raka koje su anaerobne, dokazao je, nastaju kao obrambeni mehanizam zdravih stanica koje pokušavaju preživjeti u kiselom okruženju bez kisika.

Njemački znanstvenik dr. Otto Warburg otkrio je još davne 1923. godine uzročnik raka te je  1931. godine za svoje otkriće dobio Nobelovu nagradu. Njegova dostignuća nažalost su zataškana jer je nedugo nakon velikog otkrića petrokemijska industrija preuzela je potpunu kontrolu nad medicinom i od nje napravila industriju bolesti i smrti.

Warburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološke snage i antifiziološkog načina života.

Unošenjem prehanbenih namirnica koje izazivaju kiselost tijela i manjkom fizičke aktivnosti, tjelesne stanice nisu dovoljno opskrbljene kisikom, pri čemu se stvara kiselost organizma. Stanice raka koje su anaerobne, dokazao je, nastaju kao obrambeni mehanizam zdravih stanica koje pokušavaju preživjeti u kiselom okruženju bez kisika.

Dr. Otto stoga je predložio novi pristup liječenju raka, a to je alkalna (lužnata) prehrana koja se temelji na unosu namirnica koje u organizmu stvaraju alkalno okruženje.

Budući da je ljudsko tijelo lagano lužnato te se ph vrijednosti kreću u rasponu od 7,36 do 7,44, bitno je postići upravo tu ravnotežu pH vrijednosti.

Prevelika kiselost organizma uz rak uzrokuje i druge poremećaje kao što su usporenost i rad organizma, pad energije, slabije zdravlje te problemi s težinom.

Znanstvenikova “dijeta” sastoji se od oko 75 posto namirnica koje su alkalne i 25 posto namirnica koje su kisele. Pri tome treba imati na umu da neke namirnice iako imaju kiseo okus, na zijelo imaju lužnati učinak. Tako na primjer limun ima jaki lužnati učinak na tijelo dok s druge strane šećer ima jaki kiseli učinak.

Prema Warburgu namirnice koje imaju kiseli učinak na tijelo su:

  • Rafinirani šećeri
  • Meso
  • Proizvodi životinjskog podrijetla
  • Rafinirane soli
  • Rafinirano brašno i derivati
  • Margarin
  • Kofein
  • Alkohol
  • Duhan
  • Antibiotici
  • Industrijski prerađena hrana

Smanjite unos ovih namirnica i održite svoje tijelo alkalnim jer kako je najpoznatiji kirurg na svijetu Dr. George W. Crile iz Cleavlanda izjavio: “Sve smrti takozvane “prirodne” nisu ništa drugo nego kranja točka kisele zasićenosti tijela”.

http://www.dnevno.hr/zdravlje/102493-sprijecite-rak-alkalnom-prehranom.html

Prethodna objavaZdravstvene prednosti origana
Slijedeća objavaUttanasana – položaj kojim ćete opustiti misli i tijelo
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here