U Marsov dan uplovili smo s Mjesecom u posljednjoj dekadi emotivnog i osjetljivog znaka Raka i pod protočnom trigonskom energijom Mjeseca i Neptuna iz Riba. Ta energija u danu pred nama bit će nam i blagi vjetar u leđa kroz izraženu intuiciju, a time i sposobnost prave reakcije u određenoj situaciji ili u određenom trenutku!

Oni koji čekaju na inspiraciju (kao ja na pr.) ili se bave umjetnošću mogli bi imati svojih “pet minuta“, ostali oslonite se na unutarnji glas i vjerujte mu, napose kasnije tijekom dana kada je Mjesec suprotstavljen i Veneri i Plutonu! U tim trenucima mogao bi vas preplaviti osjećaj beznađa ili takva nekakva situacija. Možda osjećaj ili situacija gdje se vidite kao izmanipulirani…

atma.hr – 52
Kada su veze u pitanju, kako obiteljske relacije tako i partnerske, kontrolirajte se maksimalno jer mogućnost svađa je pojačana, ali svađa poslije kojih više ništa neće biti isto. Pa tako ni povratak. Posebno su na udaru odnosi koji se već neko vrijeme ljuljaju, a sve zbog kontrole, posesivnosti, ljubomore i manipulacije… Pod ovakvim aspektima nikako ne bi bilo mudro niti zaploviti u novu vezu jer odnos bi bio težak i kratkotrajan! Ne zaboravite da nam je od nedjelje i Venera u retrogradnom hodu tako da se današnja opozicija Mjeseca s Venerom i Plutonom u Jarcu odlično uklapa u simboliku Venerine retrogradnosti i konjunkcije s Plutonom!

Zato danas uključite intuiciju i slušajte svoj unutarnji glas! Molitvom ili meditacijom dovedite se u stanje mira i balansa.

Znamo da tranzit Sunca i inače ima veliki znača,j a danas do 17h Sunce boravi na specifičnom 29* znaka Strijelca kada prelazi u znak Jarca!

Energije na kolektivno nesvjesnom se značajno mijenjaju, a dodatno ovom promjenom znaka označavamo i promjenu godišnjeg doba. Kalendarski nastupa zima, naravno na „našoj“ strani Zemljine polutke. Ovo je dan najdulje noći (traje oko 15h) i dan kada svjetlo dana najkraće traje (oko 8h)! Ali već za koji dan, točnije od 25.12. dani postaju sve dulji. Zato kršćani upravo u ovom periodu proslavljaju svoj najveći blagdan rođenja Krista!

Dan zimskog solsticija stare civilizacije slavile su kao veliki praznik! Jer dan najdulje noći simbolički predstavlja smrt (pomračenje svijesti), a odmah potom slijedi novo rođenje! Ove godine prelazak Sunca u znak Jarca odvija se u zanimljivim energijama, u energiji kvadrata njihovog vladara Saturna s rx Uranom u Biku kao i pod energijom rx Venere u konjunkciji s Plutonom. Ove energije Jarčevima u znaku i podznaku kao i svima s osobnim planetama u znaku Jarca donijeti će sublimaciju proteklih nekoliko (teških) godina i od proljeća napokon i konačno okretanje novog lista i nove stranice u životima.

atma.hr – 52
Podsjetit ćemo se što Sunce u znaku Jarca donosi svome vlasniku. Osobe sa Suncem u Jarcu opisujemo kao ozbiljne, disciplinirane i ustrajne. Uz to ide i oprez, ali i štedljivost pa i doza pesimizma. Na Jarčeve se možemo osloniti i pouzdati u njihovu vjernost! A od njih možemo učiti razvijati strpljenje, dosljednost kako prema sebi tako i prema drugima kao i prema situacijama i okolnostima. Naravno da uz to ide i odgovornost koja vodi do samog vrha!

Sretan vam Solarni povratak dragi Jarčevi!

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas