Sri Yantra

45

Yantra doslovno znači “instrument”. U drevnoj vedskoj kulturi, yantre, Božanski simboli svete geometrije, bili su korišteni u svrhu meditacije i prosvjetljenja. Sri Yantra je najstarija poznata yantra, ujedno i najkompleksnija, te se smatra oblikom Devi, najviše Shakti.

Vjeruje se da se svi bogovi i sve shakti nalaze u Sri Yantri. Sri Yantra sadrži sve energije unutarnjeg i vanjskog svemira u cjelosti, te u svoj njihovoj kompleksnosti. Meditacija uz Sri Yantru pomaže nam uravnotežiti sve energije na svim razinama, istovremeno u naš život unoseći mnoge blagoslove poput jače koncentracije, pročišćenja srca, te privlačenja ljubavi, mudrosti i bogatstva. Sri Yantra uklanja negativne vibracije i transformira ih u pozitivne.

Dualne kvalitete muške i ženske energije u Sri Yantri su predstavljene kroz međusobno isprepletene trokute. Prema tome, Sri Yantra predstavlja božansko zajedništvo muške i ženske energije.

Meditacija uz Sri Yantru je također jedan od najboljih alata koji se koristi u Jyotishu i Vastuu.

“Meditacija i bojanje Sri Yantri izvrsni su alati za pronalaženje unutarnje ravnoteže, jer bojanje je meditacija.” – Paramahamsa Vishwananda

9 Koraka prema Božanskom

Na tečaju Sri Yantre uz meditaciju i bojanje ne radi se samo o bojanju Sri Yantre. Prije bojanja svake od 9 razina (avarana) Sri Yantre, radi se meditacija uz određeni aspekt Božanske Majke, te određene čakre unutar našeg energetskog tijela. Sri Yantra se sastoji od 9 mandala koje nas vode prema Božanskom. Svaki dio Sri Yantre predstavlja jednu od naših čakri, jedan dio našeg tijela, te jedan od nadija, energetskih kanala u našem suptilnom tijelu. Zapravo, kao što je Paramahamsa Vishwananda rekao, cijeli svemir se nalazi unutar Sri Yantre. Ne radi se toliko o bojanju Sri Yantre izvana, već o graviranju Sri Yantre u naš energetski sustav. To je vrlo dubok proces samo-transformacije i uzdizanja prema Božanskom. Sama meditacija, čak i bez bojanja, je zaista prekrasna, te vrlo moćna.

45

Sri Vidya Puja

Sri Vidya puja jedna je od najstarijih, najtajnijih i najljepših načina štovanja Božanske Majke u obliku Sri Yantre. Puju može voditi samo osoba inicirana u Sri Vidya mantru. Puna verzija puje traje više od 9 sati. Na ovom tečaju Govindadas će napraviti kraću verziju puje (otprilike 2 sata), kako bi svi mogli imati dobrobiti od nje. Za vrijeme puje prizivaju se različiti oblici i blagoslovi Devi, Božanske Majke. Sve Sri Yantre koje će sudionici tečaja obojati, na kraju tečaja će biti aktivirane. (Ukoliko otprije imaš Sri Yantru ili Meru piramidu, možeš ju donijeti na puju da ju aktiviramo.) Ovo je predivan ritual buđenja Božanskog unutar sebe, te jačanja povezanosti s Božanskom Majkom.

Za sudjelovanje u puji nužno je dati barem simboličnu donaciju za Božansku Majku. Također možeš donijeti i voće ili cvijeće za puju.

Posebno vrijeme – Navaratri

Za ovaj prvi tečaj Sri Yantre uz meditaciju i bojanje odabrali smo vrlo posebno vrijeme – Navaratri, popularni hinduistički festival još poznat i kao “devet noći Božanske Majke“. Za vrijeme ovih devet noći, Božansko se slavi u obliku majke cijelog svemira. Na samom tečaju pričat ćemo o Navaratriju i njegovoj važnosti, kao i o devet oblika Božanske Majke koje se slave za vrijeme ovih devet dana.

Ukoliko se želiš povezati s Božanskom Majkom na još dubljoj razini, razmisli o postu za vrijeme ovih dana, kao što je i tradicija u Indiji. U drevna vremena, ljudi su obično postili 40 dana prije crtanja Sri Yantre kako bi pročistili svoj um i pripremili se za ovaj sveti proces. U svakom slučaju, svakog polaznika molimo da se za vrijeme ovog tečaja pridržava striktno vegeterijanske prehrane (bez mesa, jaja i želatine) kako bi mogli primiti što više božanskih vibracija.

Detalji o tečaju

Na tečaju dobivaš:

  • duboke uvide i znanje o Sri Yantri dano od Paramahamse Sri Swamija Vishwanande
  • knjižicu sa vođenom meditacijom sa Sri Yantrom (na engleskom jeziku)
    materijale za bojanje (akrilne boje, kistovi…)
  • Sri Yantra šablone za bojanje
  • aktivaciju svoje novo-obojane Sri Yantre

Sri Yantra tečaj uz meditaciju i bojanje Sri Yantre vodit će Govindadas (Igor Mihajlović). Govindadas je certificirani učitelj meditacije uz bojanje Sri Yantre u tradiciji svog Satgurua, Paramahamse Vishwanande. Nakon mnogo godina istraživanja Sri Yantre, Govindadas konačno 2017. godine dobiva inicijaciju od Paramahamse Vishwanande u tajnu Sri Vidya mantru. Govindadas je također i Vastu savjetnik, te Project Mantra instruktor.

Datum: 23. – 24. rujna, Zagreb
Vrijeme: 11:00 – 17:00 (oba dana)
Cijena: 400 kn za plaćanje unaprijed ili 500 kn na dan tečaja.
Kontakt: [email protected]

Za više informacija o tečaju klikni ovdje.

4harmony.eu/hrhttps://www.facebook.com/4harmony.hrvatska/

61
Prethodna objava6 otmičara duše
Slijedeća objavaDirektan Saturn u Strijelcu (26.08. do 21.12.) – Konačno dišemo punim plućima, slijede NAGRADE!
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.