Piše: Olivera Jevtić RAMONA – vodeći duhovni učitelj Apolonskih Svetlosnih Paralelnih Znanja

Rađamo se kroz muškarca i ženu, kroz suptilan ples energija Sunca i Mjeseca, kroz iskru vatrene ljubavi u plamenu postojanja. Taj iskonski impuls za rađanjem novih života nosimo u središtu naše duše i bića, kao potpuno prirodnu težnju da stvorimo porod s onima koje volimo.

No, što kada ta želja i težnja ne može biti ostvarena? Kada jedan ili oba partnera imaju problema sa sterlitetom? Ili, pak, kada su oboje potpuno reproduktivno sposobni, ali se začeće jednostavno ne događa? Ili slučajevi kada ni vantjelesna oplodnja ne daje rezultate?

U svim navedenim slučajevima uzrok problema je duhovne prirode i nalazi se na duhovnoj ravni. Duhovna ravan postojanja naša je najviša instanca, možemo je promatrati kao vrh piramide. Zatim slijede intuitivna, mentalna (psihološko stanje, stavovi i uvjerenja, energija misli), emotivna i fizička ravan koja pripada našem organskom tijelu. Unutar ovih pet nivoa djeluje prirodna snaga vertikalnog hijerarhijskog sistema. Dakle, kada je problem duhovne prirode, on se na duhovnom nivou mora i rješavati, otklanjati i tada se, otklanjanjem tog uzroka, kao domino efekt, oslobađaju nametnute, stvorene energetske blokade kroz sve nivoe, kroz sva tijela, te kao rezultat dolazi i do samoiscjeljenja, odnosno iscjeljenja problema koji je postojao unutar samog tijela, organa.

Ključno pitanje današnjice je što je dio navedenog i dalje najvećem broju ljudi običnom okom „nevidljiv“. Ali unutar toga, postoje oni čija je svijest otvorenija, a intuicija prijemčivija i vodi ih korak dalje, da istraže još nešto više i iznađu način za rješavanje svog problema. Upravo se na taj način i odvija prirodna selekcija i evolucija čovječanstva, u najširem promatrano.

S duhovnog aspekta, pitanja steriliteta, nemogućnosti začeća ili nemogućnosti iznošenja cijelog procesa stvaranja i rađanja novog života splet su jednog ili više uzročnika: energije duhovnog naslijeđa iz porodične loze porijekla, lične karme i sudbine, energije prostora, umjetno stvorenih negativnih nameta.

U dielu energija duhovnog naslijeđa porodične loze, najčešće su u pitanju energije koje ne pripadaju svijetu živih tzv. nesmirenosti. To je slučaj u porodicama u kojima su se događale nasilne smrti, i kada su pojedinci napuštali inkarnaciju prije njenog prirodnog završetka, kao i porodične loze u kojima je jedan ili više članova napustilo inkarnaciju uslijed izgubljene bitke s rakom koji duhovno predstavlja veliku neiskazanu tugu, razočarenja i emotivnu bol. Ili porodice u kojima su se kroz generacije dešavale velike svađe, sudski procesi, preotimanje imovine, nečasne radnje…

Dio lične karme je naslijeđe koje prenosimo iz naših vlastitih prethodnih inkarnacija, kao duhovne lične lekcije koje trebamo spoznati, naučiti, razriješiti i primijeniti u ovoj inkarnaciji. Naša sudbina ogleda se kroz datum rođenja, odnosno mjesec i godinu – koji predstavljaju Kvalitete Duha. U tom smislu, na dobar dio sudbine možemo sami utjecati ako živimo u skladu s našim božanskim razlogom rođenja. Baveći se preporučenim poslom koji nam sudbinski donosi najviše uspjeha, primjenjujući preporučeni stil ishrane za pojedini Kvalitet, svjesno njegujući pozitivne aspekte Kvaliteta u kojima smo rođeni, kroz riječi, djela, namjere, kroz duhovne tehnike samorazvoja.

Duhovna dijagnostika koju radimo suprug Predrag i ja, daje vrlo precizan uvid u kom dijelu se nalazi problem i koje je prirode, a preporučene metode samoiscjeljenja su potpuno prirodne. Dio procesa iscjelenja su i duhovni napici – biljne mješavine čaja „KAMO“ iz riznice Apolonskih Znanja. I dan danas se pripremaju prema posebnoj ceremoniji miješanja božanskog bilja čija je tajna pripreme tisućugodišnja i isključivo usmenim putem prenošena, čime je zaštićena originalnost i uspješnost u duhovnom iscjeljenju. U njihovoj osnovi su svete biljke koje simboliziraju bosiljak – Mudrost, lipa – Ljepotu, ružmarin – Intuiciju. Mudrost, Ljepota i Intuicija su Elementi Svjetla.

Veliki uspjeh u razrješavanju pitanja steriliteta uvijek iznova se potvrđuje kroz dugogodišnju praksu gdje je svet naš zemaljski ugledalo na stotine djece. Dobrodošlicu smo nedavno poželjeli i Miji, Anđeli, Draganu, Vuku i Leonu. Nastavlja se ples energija Sunca i Mjeseca, kroz iskru vatrene ljubavi u plamenu postojanja. Rađaju se nova djeca  – djeca Ljubavi Svjetlosnog Doba!

S ljubavlju,

RAMONA.

www.apollosvetlosnaparalelnaznanja.com

1 KOMENTAR

Comments are closed.