Gorski kristal je najmoćniji iscjeljujući kamen.

Svojom energijom simbolizira “Božje bijelo svijetlo na Zemlji”. Djeluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i zlodjela.

Ovaj izvanredni kristal u narodu je poznat pod različitim nazivima od kojih pojedini savršeno opisuju neke njegove moći. Zbog prozirnog izgleda koji podsjeća na led mnoge drevne kulture smatrale su ga nekom vrstom okamenjenog leda te su ga nazvali “led vječnosti”.

Poznat je i kao “kamen snage” zbog njegovog snažnog pozitivnog djelovanja na fizičku snagu organizma. Nazivaju ga i “ogledalo duše” jer odražava duhovno stanje čovjeka. Ako ste nemirni, neraspoloženi ili pod utjecajem nekih drugih negativnih emocija, ovaj kristal će se zamutiti, a ako ste raspoloženi i smireni on će imati bistar i jasan izgled.

Gorski kristal budi u našoj duši Božansko svijetlo, spaja je s Univerzumom. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvjetljuje naše osjećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas tko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva.

Gorski kristal vrlo pozitivno utječe na duhovno i duševno stanje te je odlična prevencija protiv raznih oboljenja. Gorski kristal ima univerzalnu sposobnost iscjeljivanja tako da ga je moguće koristiti na svim energetskim zonama ili čakrama i preventivno protiv svih bolesti.

On apsorbira, pohranjuje, otpušta i regulira energiju i odlično uklanja blokade. Njegov puni energijski spektar aktivira sve razine svijesti. Pojačava energiju i iscjeljenje.
Pomaže u liječenju od trauma, strahova i drugih psihičkih smetnji. Ublažava bijes, ljutnju i osjećaj krivnje. Uravnotežuje emocije. Prima, aktivira, pohranjuje, prenosi, transformira i pojačava energiju, uključujući misli i informacije. Kirilianova fotografija je pokazala da držanje kvarca u rukama udvostručava vaše biomagnetsko polje.

Na duhovnom nivou, ovaj kristal podiže energiju do najvišeg mogućeg nivoa. Pošto sadrži sve moguće boje, prozirni kvarc djeluje na svim nivoima postojanja.  Pojačava izvanosjetilne sposobnosti i povezuje vas s vašom duhovnom svrhom.

Kvarc je najefikasniji prijemnik za programiranje. Izvrstan je za meditaciju, telepatiju, spoznaju uvida. Pojačava imunitet, snagu, imaginaciju, snove. Može se koristiti s mnogim drugim kristalima jer dozira njihove energije.

 Pomoću gorskog kristala možemo točno odrediti i utvrditi blokade i bolesna mjesta koja su u početnom stadiju i tako odrediti pravovremeno liječenje. Za prevenciju najbolje ga je nositi kao ogrlicu, privjesak ili koristit njegov eliksir.

Gorski kristal trebao bi biti u svakom domu, gdje pročišćava energiju, poboljšava međuljudske odnose unutar obitelji. U kombinaciji s rozenkvarcom to je najdjelotvorniji prirodni filter protiv zračenja negativnog statičkog elektriciteta tj. za zaštitu od zračenja kompjutera, televizije i ostalih električnih aparata. Djelotvoran je i kao zaštita od podzemnih zračenja.

Ljekovito djelovanje:

Gorski kristal najdjelotvorniji utjecaj ima na neurološke bolesti, kod mučnina, vrtoglavice, glavobolja i migrena.

Položen na čakru grla pozitivno djeluje na funkciju štitne žlijezde, u srčanoj čakri na rad srca, krvotok i pluća, dovodi kisik u tijelo, u pupčanoj čakri na probavu.

Gorski kristal čišćenje:

Gorski kristal čisti se temeljito nekoliko minuta pod mlazom tekuće vode ili preko noći u posudi s vodom.

Nekad se preporučuje gorski kristal stavit uz Hematit kako bi se ispraznio ili očistio.

Gorski kristal punjenje:

Gorski kristal puni se direktno i neograničeno na suncu.

miniStilska ogrlica Gorski kristal

Stilska ogrlica izrađena je od poludragog kamena Gorskog kristala te metalnih komponenata.

Među njima su dva veća dekorativna elementa od tibetanskog srebra. Ukrasna kopča je od metala presvučenog srebrom.

Cijena: 350 kn

Prethodna objavaVaše emocije – sluga ili gospodar
Slijedeća objavaŠto te briga kako izgledam i koliko imam godina?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.