Eclipse vector created by vectorpocket - www.freepik.com

Na samom završetku čekaju vas intenzivne emocije i naleti strasti, dok ćete se zbog osmog stupnja Škorpiona naći licem u lice s tajnom koja vam može promijeniti život. Možete očekivati da će isplivati neke potisnute informacije, da će laži biti razotkrivene i da će konačno sve biti jasno. Iako će možda boljeti neka saznanja, ona su vam neophodna da biste bili “mirne duše” i otvorenih očiju i kako biste sagledali stvari realno.

atma.hr – 52
Za sve one koji vole čuti savjet astrologa, dobro se pripremite jer od 23. avgusta/kolovoza počinje retrogradni Merkur koji će mnogim znakovima pomrsiti konce.

Vrlo intenzivan retrogradni Merkur počinje 23.8. i završava se 15.9., a nijedan znak neće biti pošteđen njegovog utjecaja!

Bit će u znaku Djevice, te će u fokusu biti nezavršeni poslovi i financije.

Ljudi rođeni u ovom znaku obično su fokusirani na detalje i sitnice i praktični kada je riječ o poslu i završavanju zadataka, a skloni su završiti sve što su započeli. Zahvaljujući svojoj ustrajnosti, ispunjavaju sve ciljeve.

Ako se u narednom periodu osjetite umorno i dezorijentirano, kao da niste sasvim svoji, postoji velika vjerojatnost da će to biti od djelovanja retrogradnog Merkura.

Za većinu znakova Zodijaka nastupit će “komunikacijska kriza” – bukvalno ćete imati poteškoće u razgovoru i odnosu s drugima, a mogle bi nastupiti i smetnje u vidu kasno dobivenih i pogrešno protumačenih poruka.

Pošto retrogradnost Merkura sada počinje u Djevici, promjenjivom zemljanom znaku povezanom s logikom, napornim radom, zdravljem, analizom, kompetencijom i inteligencijom, to bi moglo dovesti do toga da se ostvarenje vaših planova zaustavi naglo.

atma.hr – 52
Iako Merkur tehnički vlada Djevicom, što umanjuje dio negativnog utjecaja, možete očekivati da će vas ovo iskustvo prisiliti da se vratite osnovama i ponovo izgradite svoj Univerzum.

Vrijeme je da stvari budu efikasnije i bolje organizirane jer Djevica žudi za smislenošću.

Očekuje se da će ovaj retrogradni Merkur najviše utjecati na putovanje, obrazovanje i način na koji se prepuštamo iskustvima jer počinje na 21. stupnju (stupnju Strijelca).

On izaziva glad za znanjem i dobro zasluženim prosvjetljenjima pa ćete se tijekom ove retrogradnosti moći malo isključiti iz vanjskog sveta i naći put ka unutrašnjem “ja”. Usput biste mogli otkriti ponešto novo o sebi.

Na samom završetku čekaju vas intenzivne emocije i naleti strasti, dok ćete se zbog osmog stupnja Škorpiona naći licem u lice s tajnom koja vam može promijeniti život.

Možete očekivati da će isplivati neke potisnute informacije, da će laži biti razotkrivene i da će konačno sve biti jasno. Iako će možda boljeti neka saznanja, ona su vam neophodna da biste bili “mirne duše” i otvorenih očiju i kako biste sagledali stvari realno.

Ne ignorirajte ono što ne želite vidjeti jer će vas samo istina zaista osloboditi.

stil.kurir