Zakoračili smo u ovu godinu sa željom da se osjetimo živima. Potrebna nam je vatra, potrebno nam je da gorimo, pretvorimo se u plamen, buktinju, spoznamo žar, otresemo pepeo i nastavimo dalje. Želimo stvarati uspomene.

Pričamo ovih dana o planovima, željama i ciljevima. Osjećamo neke “lude” planove, ne izgovaramo ih glasno, ali vjerujemo u njih, jer jesu ostvarivi. Sve je ostvarivo. Opekli smo se, ali ne bježimo od plamena. Spoznali smo njegovu moć i želimo još. Naučili smo da djela govore. Naučili su nas da riječi nemaju težinu.

Shvatili smo da put do cilja vrijedi više od konačnog odredišta. I usudili smo se krenuti. Razdoblje pred nama buditi će u nama uspavane snove, stare ljubavi, gušene emocije i skrivenu snagu.

Tranzitno Sunce je u Ribama. Bude se umjetnici, ljubavnici, spontani duhovi i intuitivne duše. Ne bojte se nepoznatog, novih prilika i nepoznatih, dosad neotkrivenih, emocija. Posebno u razdoblju od 13. do 18. ožujka, kada će tranzitni Saturn u Strijelcu obrazovati aspekt kvadrata s tranzitnim Suncem u Ribama.

Tranzitni Merkur mijenja znak 26. veljače i ulazi u Ribe. Mislili ste da se ljubav više ne umije pokazati, iskazati, osjetiti i doživjeti? Pričekajte, otvorite se i spoznajte njezinu snagu. Samo bez bježanja. Poriv ka bježanju je izvjestan, jer nam je pomalo teško povjerovati da postoji ono što toliko želimo i vjerujemo da je bijeg spas.

A naučili smo već da se od sebe ne može pobjeći. Ljubav je u nama gdje god bili. U razdoblju od 10. do 13. ožujka, kada tranzitni Saturn u Strijelcu bude obrazovao aspekt kvadrata sa tranzitnim Merkurom u Ribama, sakrijte kofere, čvrsto koračajte po pločniku i prepustite se. Bez straha, bez poriva da pobjegnete, bez laži i odbacivanja dara ljubavi.

Tranzitna Venera u Ovnu 4. ožujka kreće retrogradnim hodom, sa 13. stupnja Ovna, i bit će retrogradna do 4. travnja. Razdoblje retrogradne Venere jeste razdoblje preispitivanja, razgovora koje smo pokušavali preskočiti, istina koje nismo željeli prihvatiti. Kažu da nije poželjno ulaziti u emotivne odnose tijekom retrogradnog hoda Venere, ali ako natalno imate retrogradnu Veneru, očekujte da će netko probuditi vaše emocije, jer sada je vaše vrijeme.

Razdoblje retrogradne Venere može donijeti i neke vijesti od starih ljubavi. Stižu odgovori na koje smo dugo čekali. Sada nam to možda i neće značiti, jer smo krenuli dalje i ostavili iza nas tuđe pogrešne odluke. Shvatili smo da nije do nas. Shvatili smo da je svako odgovoran za ono što osjeća.

Spoznali smo da ono što nas je jednom boljelo, ono što se zarilo ispod kože i skrilo, ipak nije bilo apsolutno loše po nas. Sada smo svjesni toga. I spremni smo krenuti dalje.

Iskoristite period retrogradne Venere u Ovnu da neke nedovršene priče razjasnite. Potrebno je prihvatiti istinu, jer nas istina vodi ka nekim novim danima.

Tranzitni Mars mijenja znak i 11. ožujka ulazi u Bika. Slijedi nam period promišljenih akcija. Sve što u tom razdoblju budemo radili imati će čvrste temelje i jasnu viziju nekih budućih dana. Može nam se učiniti da smo usporili, da nam fali energije i da balansiramo između želje i akcije. Tajna je u tome da Mars u Biku umije čekati pogodan trenutak. I kada ga dočeka, umije da ga iskoristi na najbolji mogući način.

Tranzitni Merkur ulazi u Ovna 14. ožujka. Možda će akcije zahtijevati više vremena, ali će se dogovori brzo sklapati. Poruke će stizati bez prethodnih preispitivanja, emocije će se jasno otkrivati, jer smo sada sigurni u ono što osjećamo.

Pripazite samo u razdoblju od 17. do 21. ožujka, kada će tranzitni Merkur biti u konjunkciji s retrogradnom Venerom u Ovnu, da ne povjerujete u neprovjerene informacije. Vjerujte svom osjećaju. Pričekajte da vrijeme pokaže što je istina. Jer istina se ne može poništiti.

Uživajte, volite i povjerujte u magiju!

Darovi neba po podznacima (18. veljače do 18. ožujka)

Podznak Ovan: Mislili ste da skriveno uvijek ostaje skriveno. Naredni period otkriti će vam da istina uvijek pronađe pukotinu kroz koju će zasijati. Nije to loše i ne bježite od spoznaje. Vrijeme je da priznate sebi emocije koje su u vama već izvjesno vrijeme. Vrijeme je da priznate sebi istine o pojedinim ljudima. I vrijeme je da konkretizirate što je ono što želite u ljubavi. Posjetit će vas duhovi prošlosti, da bi vam ukazali na neke pogrešne odluke, i na posljedice tih odluka. Ne bojte se priznati sebi da ljubav nije bol. I da ono što vas je boljelo zapravo nije bila ljubav. Ne dopustite sebi da zapostavite obveze na poslu ili fakultetu, jer će ih biti više nego obično. Razvijajte svoje talente, jer novac može stići zahvaljujući njima.

Podznak Bik: Postoji jedna ljubav o kojoj dugo šutite, mislite da je prošla i da ste je preboljeli. Naredni period vas može dovesti u situaciju da budete direktno suočeni sa potiskivanim emocijama. Razgovarajte s prijateljima, jer će nekome od njih biti potrebna vaša pomoć ili savjeti. Pokušajte ne reagirati na provokacije i svaki sukob riješite razgovorom.

Podznak Blizanci: Obratite pažnju na vaše poslovno okruženje. Ne žele vam svi dobro. Ne otkrivajte svima svoje ciljeve. Možda saznate da netko priča loše o vama, ali pustite ih. Vi ostvarujete svoje ciljeve, a oni samo pričaju. Vaši prijatelji će vam tražiti ljubavne savjete, pa budite tu za njih. Poželjeti ćete u jednom periodu osamiti se i posvetiti vrijeme samo onome što vas usrećuje. I to je potpuno u redu. Uživajte u tim trenucima.

Podznak Rak: Obiteljska situacija može biti pomalo napeta. Pokušajte razgovarati s dragim ljudima i pronaći vremena za njih. Zapitajte se zašto vam govore neke stvari i zbog čega su zabrinuti za vas. Na poslu će biti potrebno da se dodatno angažirate. A studenti će osjećati kako im nedostaje energije za sve planove. Samo bez posustajanja. Neki planovi koji su ranije pokrenuti, ali nisu realizirani, u narednom periodu se ponovo pokreću. Prijatelji će vam pomoći da ostvarite neke ciljeve.

Podznak Lav: Ljubav vam u narednom periodu budi uspavane strahove, poriv da pobjegnete i negirate postojanje emocija. A znate vrlo dobro da je bijeg nemoguć. Bijeg nije u vašoj prirodi. Studenti će se posvetiti nekim starim predmetima. Moguć je novčani dobitak.

Podznak Djevica: Obiteljska situacija pomalo je teška i napeta. Ljubav vam vraća osmijeh na lice i olakšava svoje korake. Ne razmišljajte previše o emocijama, samo se prepustite. Ljubav se srcem spoznaje. Studenti će imati dovoljno energije da se posvete obavezama na fakultetu.

Podznak Vaga: U narednom periodu poželjeti ćete promjene. Očekuju vas neke odluke, koje će vam pomoći da ostvarite svoje potencijale. Na poslu može doći do sukoba s kolegama, pa obratite pozornost na ljude koji su u vašem okruženju. Stare ljubavi se ponovno bude. Neki odnosi se privode kraju, neke istine se otkrivaju. Vrijeme je da se suočite sa strahovima. I da shvatite da se strahovi javljaju tamo gdje bježimo od istina.

Podznak Škorpion: Naredni period povoljan je za neke lijepe emotivne priče. Poželjeti ćete provoditi vrijeme s voljenom osobom, i bit ćete otvoreniji nego inače. To može biti neobično ljudima u svom okruženju. Ali vi ćete biti zadovoljni i sretni. Pokušajte ne trošiti više od onoga što možete. Potrebno je da naučite štedjeti. Ljubav je ušetala u vaše živote, prihvatite je i uživajte.

Podznak Strijelac: Naredni period može donijeti sukobe sa starijim osobama. Povucite se i ne dokazujte uporno kako svi drugi griješe, jer time samo sebi nanosite štetu. Ako postoji netko tko vam se sviđa, ali niste sigurni u osjećaje te osobe, naredni period će vam pokazati može li biti nečega između vas. Ne odustajte lako od ljubavi. Na poslu će biti potrebno da se potrudite više nego obično, ali isplatit će vam se. Očekuju vas lijepi susreti s prijateljima.

Podznak Jarac: Poslušajte savjete koji dolaze do vas, jer ponekad ne želite sebi priznati da su vam potrebni. Posvetite se svojim obvezama, potrudite se realizirati neke svoje ciljeve, jer je naredni period povoljan za to. Odvojite vrijeme za ljude koje volite, jer ste se u posljednje vrijeme udaljili od svih. Ljubav dolazi, budite strpljivi i povjerujte u nju. Vrijeme je da netko i u vama probuditi uspavane emocije.

Podznak Vodenjak: Vaši prijatelji željeti će provodite više vremena s njima. Potrudite se uskladiti sve svoje obveze, ali ne zapostavljajti vama drage osobe. Više ćete se kretati u narednom razdoblju. Moguć je i kraći put. Studenti će shvatiti da je vrijeme da se posvete svojim obavezama, i bit će zadovoljni učinkom. Prihvatite pozive prijatelja i iskusite nešto novo.

Podznak Ribe: Naredni period će vas probuditi. Željeti ćete nadoknaditi neke prilike, koje ste u prethodnom periodu propustili, budi se vaša uspavana energija i za vas nema nemoguće. Novčana situacija se popravlja. Krenite u susret svojim ciljevima, jer su oni dostižni. Ne bježite zbog straha. Strah može biti produktivan.

Sretno!

Rajna Cvetković

astroportal.in

Prethodna objavaIscijelite se i podignite vibraciju: Set 7 kristala za 7 čakri
Slijedeća objavaMislite li da će vam se u budućnosti dogoditi prosvjetljenje?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.