Foto: unsplash.com

Zvuči li vam poznato neka od ovih izjava: “Tako sam slomljena.”, “Tako sam umorna.”, “Tako sam glupa.” A popis ide dalje …

Uvijek govori dobro o drugima…
Bilo da znate ili ne, ili sviđalo vam se ili ne, vi recitirate afirmacije svom podsvjesnom umu kako biste programirali svoja uvjerenja o sebi i svom životu. Nažalost, negativne afirmacije jednako su učinkovite u našim životima kao i pozitivne afirmacije.

To je univerzalni zakon privlačnosti na djelu koji dokazuje: “Mi privlačimo u naše živote ono što odlučimo misliti, govoriti i ono što vjerujemo o sebi i našoj percipiranoj stvarnosti”.

Ili, kao što volim reći fokus nam daje snagu. Jednostavno mijenjanje niskog vibracijskog razmišljanja, riječi i uvjerenja s visokim vibracijskim afirmacijama reprogramirat će podsvjesni um, time i vaš život i ono što privlačite u njega, piše Educate inspire change.

Fokus nam daje snagu. To je stvarno tako jednostavno, ali za neke je lakše to reći nego učiniti. Albert Einstein definirao je ludilo kao “istu stvar koju radite iznova i iznova i očekujete različite rezultate”.

Ti nisi ovo tijelo…

Sigurna sam da nam se svima, u jednom trenutku ili u drugom, činilo da ćemo poludjeti, jer stvari jednostavno nisu funkcionirale na način na koji smo htjeli. Ali, zastanite i razmislite o tome na trenutak, što ste sami rekli?

Ponovno pročitajte prvu rečenicu ovog članka … upravo sada.

Velike su šanse da ste željeli nešto drugačije od gore navedenih izjava, ali to je ono s čim ste programirali svoj život. Ovdje i sada možete napraviti promjenu – budite pozitivni i započnite s pozitivnim afirmacijama.

Afirmacije koje počinju s “Ja sam” pokazale su se najučinkovitijim načinom reprogramiranja našeg podsvjesnog uma kako bismo privukli pozitivne rezultate u naš život. To se dokazalo puno puta. Pragmatično je, a ne filozofsko.

To je Univerzalni zakon. Fokus nam daje snagu.

Prva stvar koju trebate učiniti jest odlučiti biti pozitivni i biti usredotočeni na pozitivnost, bez obzira na situaciju. Osposobljavanje vašeg uma da razmišlja i ostane pozitivan zahtijeva disciplinu i praksu, ali rezultati su fenomenalni.

77

Možete početi s ovim afirmacijama i ponavljati ih što češće, bilo verbalno ili u vašem umu:

“Ja sam pozitivan u mojim riječima i mislima.”

“Ja sam sretan sa svojim životom”.

“Ja sam jak i hrabar u svemu što radim.”

“Ja sam blagoslovljen.”

“Ja sam siguran.”

Također možete zatražiti od svoje obitelji i prijatelja da vam pomognu s vašim novim načinom pozitivnog razmišljanja tako što će vas prekinuti kad god kažete nešto negativno.

Nakon nekoliko tjedana vidjet ćete da su se negativni komentari uvelike smanjili i da se osjećate puno bolje.

Da biste ojačali svoj novi način razmišljanja, slušajte često pozitivne afirmacije. Dok slušate, ponovite afirmacije glasno ili u glavi. Slušanje podsvjesnih afirmacija također ima veliki utjecaj na ono što zaobilazi vaš svjesni um i djeluje izravno na vašu podsvijest.

Uvijek govori dobro o drugima…
Ostanite pozitivni i pojačajte svoju vjeru tako što ćete slušati i ponavljati svoje afirmacije i živjeti kao da su se već manifestirale u fizičkom svijetu. Zapamtite, sve što se nalazi u fizičkom području, započelo je kao misao u nečijoj mašti.

“Mi privlačimo u naše živote ono o čemu odlučimo misliti, govoriti i vjerovati vezano za sebe i našu percipiranu stvarnost”.

Fokus nam daje snagu.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

60 OSHO – STRAH

OSHO - STRAH

Kako razumjeti i prihvatiti životnu neizvjesnost

„Promatrajte sve svoje postupka, sva svoja uvjerenja i otkrijte da li su zasnovani na stvarnosti, iskustvu, ili na strahu. Sve što je zasnovano na strahu se treba odmah odbaciti, bez ikakvog premišljanja. To je samo oklop.“

U ovoj knjizi Osho istražuje strah, od refleksne reakcije na fizičku opasnost do racionalnih i iracionalnih strahova uma. Potrebno je shvatiti strah, uvidjeti korijene straha, vjerovati sebi i drugima, anulirati strah – da bi se živjelo u potpunosti. Na kraju knjige su meditativni eksperimenti kao pomoć za uspostavljanje novog odnosa sa strahom.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.