Saznajte više o Dumo terapiji direktno iz intervjua sa Vladimirom Kristofićem, terapeuta i edukatora!

atma.hr – 45

Što je Dumo terapija?

Ova terapija potiče iz Libije, gdje se koristi kao tradicionalna narodna medicina. Koristi se u svrhu oporavka i preventive od povreda, stoga predstavlja vrstu terapije pogodnu za obnavljanje tkiva mišića. Zbog svog djelovanja na oporavak mišićnog vlakna, ova metoda terapije iznimno je popularna među sportašima.

Mišić predstavlja tkivo koje nam, pretvarajući kemijsku energiju u mehaničku, omogućava radnju kretanja, što čini uz pomoć dvije svoje najvažnije karakteristike – kontraktilnosti i fleksibilnosti. Ako je bilo koja od ove dvije karakteristike narušena, dolazi do upale mišićnog tkiva, a u nekim slučajevima i do povreda. Dumo terapija vrši brz i učinkovit oporavak mišićnog tkiva, a pritom ne spada u agresivne metode oporavka.

Kako se izvodi tretman?

Tretman se izvodi na taj način što se na tijelo nanese posebna formula prirodnih ulja, koja utječu direktno na nagomilane laktate. Korišteni preparati, namijenjeni su isključivo za reakciju s mišićnim tkivom, dok pritom ne djeluju na okolna tkiva, stoga samom terapijom mora upravljati osoblje stručno osposobljeno za rad s preparatima, te s bitnim znanjem o strukturi, radu i funkciji samih mišića.

Kako djeluje tretman?

Sam tretman je zanimljiv i atraktivan zbog same reakcije preparata na upaljenim mišićima. Kemijska reakcija upaljenog mišića i preparata prilično je burna, te kada na mjestima dodira dođe do direktnog kontakta javlja se isparivanje iz tijela(dim). Pored same atraktivnosti, ne treba zaboraviti da je oporavak učinkovit i neizostavan.

atma.hr – 45

Edukacija:

Edukacija traje 2 dana (vikend) 8.i 9.02.2020.
Subota – od 10 h do 16 h
Nedjelja – od 10 h – 16 h

Edukacija uključuje učenje pravilnog izvođenja masaže, koja spada u prvu fazu pripreme pred terapiju. Važnost pravilne masaže ogleda se u tome što od nje ovisi kako će tijelo reagirati na cjelokupnu terapiju. Također, na edukaciji se uči pravilno rukovanje preparatima, njihova uporaba i djelovanje tijekom same terapije.

Edukacija je namijenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, sportskim trenerima, kao i svima onima koji posjeduju osnovno znanje anatomije i fiziologije.

Cijena edukacije iznosi : 2.300,00kn

DOBIVA SE CERTIFIKAT SA HOLOGRAMOM I TROSTRUKOM ZAŠTITOM!

Certifikat je neophodan, jer će se nabavka preparata obavljati isključivo preko serijskog broja na dokumentu.

Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman dumo terapije.

Edukaciju vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Vladimir Krištofić završio je ORFI školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti.

Također, kvalificirani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na Institutu „International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- Engleska“.

Specijalizaciju je završio na akademiji holističkih terapeuta u Omanu u gradu Muscat, na čijoj je klinici za rehabilitaciju završio i stažiranje.

dumoterapija300X250

Član je udruge svjetskih terapeuta „The International Institute for Complementary Therapists (IICT)“, a pored toga i certificirani predavač za obuku o Holističkoj i Hidžama terapiji po odobrenju IICT Academy.

Za sve terapeute koji završe našu edukaciju, osigurana je nabava preparata uvezenih iz Libije. Vladimir Kristofić – terapeut i edukator.

Uvoznik preparata: Hidžama centar Beograd

Za prijave i informacije javite se na broj mobitela 091 5352502 ili na e-mail [email protected]