META-Zdravlje je osnova za funkcioniranje integrativne medicine. Promatra zdravlje globalno, a ujedno vrlo specifično pa može zato djelovati pomalo paradoksalno. Svi pristupi, tehnike i modaliteti koji doprinose premošćivanju zdravstvenog problema i doprinose uspostavljanju autoregulacije organizma, su dobrodošli.

META-Zdravlje se fokusira na tjelesno-mentalno-društveno zdravlje i svjesnost o tjelesnoj inteligenciji. Naše tijelo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da samo sebe uništava. Stoga, kada se bolest pojavi, za to postoje vrlo određeni razlozi. META-Zdravlje objašnjava veoma specifično vezu emocionalnih konflikata i uvjerenja sa specifičnim tkivima organa, objašnjava glavne točke u procesu emocionalno pokrenutih tema, kao i faze iscjeljenja koje su određene preciznom biološkom logikom organizma.

Je li moguće da razumijevajući i osluškujući svoj organizam prepoznamo znakove pored puta prije nego što se bolest dogodi (ako je kako se uči to razumijevanje i osluškivanje)?

To sve ovisi o pojedincu. Netko je jače konstitucije i slabije osjeća znakove pored puta, neko je slabije konstitucije i mnogo brže ih osjeti. Bitno je da čim osjetimo neke znakove, obratimo pažnju na njih i zapitamo se što je u pozadini tih znakova kako ne bi problem postao još veći.

Najbolja prevencija je ukloniti okidače i korijene onog što nam predstavlja stres na duboko emocionalno energetskom nivou. Svako od nas je svjestan što ga stresira, kao i što mu stvara opsesivne misli. Danas postoje vrlo efikasne tehnike koje djeluju, prije nego što se pojave znakovi pored puta. Moja omiljena tehnika je EFT, tj Tehnika Emocionalne Slobode, koju inače najčešće koriste praktičari META-Zdravlja zbog svoje izuzetne efikasnosti.

Koliko su emocije važne za nastanak bolesti u organizmu?

Već duže vrijeme čak i vrlo konzervativna Američka medicinska asocijacija navodi podatak da zdravstveni problemi u 85% slučaja inicijalno krenu na emocionalnom nivou.

Ima i onih koji smatraju da je taj postotak čak i veći. Jedan od mojih mentora, Dr. Pesek je još prije 19 godina navodio čak 95%.

Moze li se naučiti način “borbe” protiv stresa i da li je za svakoga isti?

Postoje različiti načini oslobađanja stresa od manje do više efikasnih. S obzirom da mi je efikasnost uvijek bitna, koristim one koji su te prirode. EFT je uvjerljivo na vrhu liste.

Kako to naš um određuje koji simptom će netko manifestirati?

U određenoj situaciji naš um odreagira tumačenjem situacije spram svojih jedinstvenih programa podsvjesti i pridoda značenje na nivou uma toj situaciji. U nekoj situaciji može biti pridodato više značenja, ili samo jedno, ili ni jedno. U zavisnosti od pridodatih značenja naše percepcije pokreću se određeni programi po kojima naše biološko biće funkcionira. Na primjer, ako žena otkrije da joj muž nije vjeran, može doživjeti jedan ili više konflikata kao što su – konflikt napuštenosti, konflikt manje vrijednosti, konflikt teritorijalnog straha (jer može ostati bez člana svog teritorija), konflikt teritorijalnog bijesa, konflikt odbačenosti, ili možda ni jedan od njih. Možda se čak i razveseli što joj se ukazala prilika da se riješi muža!

Od načina na koji je percipirana situacija, od intenziteta doživljaja i veličine postojećeg okidača zavisi i koji će biti intenzitet simptoma.

U svemu ovom je značajan utjecaj ostalih nivoa našeg bića kao što je mentalni nivo (naša uvjerenja) i fizički nivo. Pojačivači tipa sekundarne dobiti imaju svoju ulogu u održavanju zdravstvenog problema i gotovo svako kronično stanje ima ovakve utjecaje. Ponekad se moraju uzeti u obzir i intuitivni i spiritualni nivo našeg bića makar, ne često.

Može li primjena tehnike koja se nauči na seminaru dovesti do izlječenja od postojeće bolesti ili je samo naglasak na preventivi? Što se dobije kao “alat” poslije završenog seminara?

Dvodnevni uvodni seminar je samo početak edukacije u META-Zdravlju. Praktičarski nivo traje najmanje 6 mjeseci kroz 125 sati edukacije. Iza kojeg slijedi edukacija za Master Praktičare.

META-Zdravlje nije tehnika liječenja. Edukacijom u META-Zdravlju se stječe znanje i razumijevanje koje je korisno zdravstvenim i alternativnim radnicima, kao i entuzijastima zdravlja. Tko god se bavi zdravljem već ima određena znanja i tehnike koje koristi. Oni koji nisu konvencionalne medicinske ili alternativne struke, nego jednostavno entuzijasti zdravlja, razumijeti će bolje sebe i ono što im se događa na fizičkom nivou. Na taj način mogu krenuti putem promjene koja će im omogućiti povratak zdravlja. Ono što je sigurno, izbjeći će se panika zbog zdravstvenog problema.

Prijave na edukaciju:

Zagreb 14. i 15.10.2017.

095 86 49 786 ili http://tehnikaemocionalneslobode.com/home/seminari-okrugla-duga/on-line-prijava/

Uvod u META-Zdravlje, dvodnevni seminar je i preduvijet za mnoge druge edukacije u okviru META-Zdravlja. Ako vas zanima tema Poremećaji u raspoloženju i ponašanju, prijavite se preko online prijave i organizator će vam dati sve potrebne informacije.

Jasmina Kovačev
EFT Master trener, Master trener META-Zdravlja
NLP Master, i jos mnogo toga….

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Autor knjige “Preobrazite svoje slabosti u snagu”
Kreator edukacije “Okrugla Duga”

Prethodna objava20.09. Zagreb – Strah i anksioznost- dvodnevno emocionalno čišćenje
Slijedeća objavaPostoji li mračna strana empatije?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.