Besplatno uvodno predavanje o programu Instituta za širenje svijesti održat će se 3.12.2014 u 20.45h u Zagrebu, Pink Elephant Yoga House, Gundulićeva 63.

Postoje na tisuće definicija svijesti. Ja je osobno volim definirati kao “stanje koje dozvoljava percepciju”. Onako kako učimo koristiti našu svijest, tako percipiramo svijet oko sebe.

Od rođenja, kako bismo se uklopili u naše društvo, međusobno se razumjeli i dosljedno komunicirali jedni s drugima, prihvaćamo jedan određeni opis svijeta. Prihvatili smo, zapravo, jedan dogovor.

Cijelo društvo utemeljeno je na dogovoru: društvena pravila, zakoni, politika… sve su to dogovori koji nam omogućavaju dosljedan društveni život. Mi smo društvena bića i trebamo imati zajednički plan na kojem možemo efikasno komunicirati.

Kada naiđemo na nešto nepoznato trebamo smisliti neki novi dogovor kako bismo prihvatili nešto što do tada nije bilo “dogovoreno”.

1034110_43988659

Činjenica da se opis svijeta temelji na arbitrarnom dogovoru trebala bi biti dovoljna kako bismo znali da je ono što smatramo stvarnim samo jedan od bezbroj mogućih opisa te iste stvarnosti. Toliko smo se navikli birati jedan određeni način opisivanja da smo gotovo zaboravili da ima beskonačno mnogo mogućih opisa prividne stvarnosti. Na takav smo način suzili našu sposobnost percipiranja i zatočili se u jednoj jedinoj stvarnosti koja je zapravo… nestvarna!

Dobar primjer su znanstveni zakoni: dovoljna je jedna nova teorija prihvaćena od strane znanstvenog autoriteta kako bi se stari “znanstveni” zakon srušio i stvorio novi. Ali svijet se nije promijenio… Ostao je isti. Promijenila se samo naša perspektiva, naš način opisivanja, naš dogovor.

Što mi zapravo promatramo? Što percipiramo?

Šamani kažu da percepcija označava dovođenje u red nečega što je potpuno neshvatljivo.

Kada šaman promatra svijet, ili bolje rečeno univerzum, on vidi polje energetskih svjetlosnih niti. Vidi da je i ljudsko biće napravljeno od tih istih niti.

1117539_13038677

Kad osoba nešto percipira, kada koristi svoju svijest, zapravo skuplja određeni broj niti u jednu točku i intenzivno ih rasvjetljuje.

Točka u kojoj se energetske niti skupljaju zove se “točka sastavljanja” ili “spojna točka”.

Mi svi percipiramo naš svijet na isti način jer se spojna točka nalazi na istom mjestu energetske jezgre kod svih ljudskih bića.

Toliko smo navikli držati spojnu točku na istom mjestu da smo potpuno zaboravili da imamo sposobnost svjesnog pomicanja spojne točke i više ne znamo kako to činiti.

Micanje spojne točke i svjesno upravljanje percepcijom izvanredni su primjeri predmeta proučavanja Instituta za širenje svijesti.

Program Instituta za širenje svijesti naglašava važnost i moć ljudskih sposobnosti koje su gotovo neograničene, iako su možda skrivene ili zaboravljene.

Zahvaljujući tim sposobnostima svi mi možemo vidjeti svoju stvarnost s različitih točaka gledišta, upoznati drugačije stvarnosti i, iznad svega, shvatiti da ograničenja postoje samo u našim mislima.

To je način na koji konačno možemo dozvoliti da iskonsko, nefiltrirano znanje postane dio naše svijesti i da njegove “posljedice” kao što su blagostanje, zdravlje, sreća i ljubav postanu sastavni dio našeg života.

1171414_85227993

Sve to možete i sami otkriti ukoliko probudite želju za istraživanjem!

Program Instituta za širenje svijesti ne traži od vas dogmatično prihvaćanje “određene istine” već vam daje upute i alate koji će vam omogućiti da uz vlastiti trud bolje upoznate sebe i vlastite sposobnosti, lakše razumijete i prihvatite druge i konačno, na takav način, transformacijom vlastite svijesti, doprinesete neizvjesnoj i neophodnoj promjeni kolektivne svijesti.

Rad Instituta za širenje svijesti odvija se u 3 školske godine i obuhvaća teme kao što su:

 • shvaćanje vlastitih životnih prioriteta
 • čišćenje neuravnoteženih stanja svijesti kao što su laži i prešućivanja
 • svijest i navike
 • suočavanje sa strahovima
 • oslobađanje od osuda
 • emocije
 • shvaćanje želja i ciljeva
 • čišćenje prošlosti
 • dosljednost
 • upravljanje svjesnošću: svjesno sanjanje
 • razvoj intuicije
 • univerzum i suptilne percepcije
 • rad s kristalima
 • kreativnost
 • svijest iznad emocija
 • uzvišena stanja svijesti
 • put do samospoznaje
 • mijenjanje svijeta

03.12.2014. Zagreb – Besplatno uvodno predavanje

Besplatno uvodno predavanje o programu Instituta za širenje svijesti održat će se 3.12.2014 u 20.45h u Zagrebu, Pink Elephant Yoga House, Gundulićeva 63.

Vidimo se!

Marco Bianco
www.pinkelephant.hr
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 27.11.2014.
Slijedeća objavaEunoia – kada mozak manipulira kretanje vode
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.