Dok um vlada, tijelo nema šansu – i to je ključ svih bolesti i tjelesnih stanja u kojima se nalazimo.

Živjeti u trenutku. Svi mi tome težimo. Jer živjeti u sadašnjem trenutku donosi nam mir, radost, spokoji, svjesnost.

Dugo godina živjela sam s potpunim košmarom u svojoj glavi i sve što sam željela samo je bilo biti u miru. A naravno u svemu tome najviše je patilo moje tijelo.

Kada nam je “buka” u glavi, kada smo stalno u mislima, vrtimo sve moguće scenarije po glavi, rješavamo probleme i situacije, brinemo brige i brinemo što ćemo sutra, ili za šest mjeseci mi smo samo u našim mislima. Tijelo tu kao da ne postoji, jer od tolike galame u glavi tijelo ne može dobiti našu pažnju. I ne možemo se za njega brinuti na način koji mu odgovara.

Vrlo često zaboravljamo da je naše tijelo naš hram. Da je ono naše isto toliko koliko i naše misl, ali brinući sve te brige, živeći sve te strahove, izvršavajući sve te obaveze koje su pred nama tijelo padne na kraj popisa.

Pretrpavamo ga indunstrijskom i nezdravom hranom jer se nemamo vremena posvetiti pripremi hrane, preumorni smo i tako nam je jednostavnije. Fizički gotovo da i nismo aktivni jer nas naše misli iscrpe tolikoda nam nije ni na kraj pameti ići vježbati ili prošetati. I to nam se gotovo svima događa.

Na tijelo najčešće obratimo pažnju kada se počne buniti i “stvarati nam probleme”. Kada nakupimo puno previše kila, dobijemo dijabetes, alergiju u kasnijim godinama koju prije nismo imali, napadaje panike, anksioznost koja nas umara i crpi ili kakvu drugu bolest onda tijelo postane važno. I onda tu padamou krug negativnih osjećaja, kritike, ljutnje, pitanja “Zašto baš meni?”, i sve ono o čemu smo brinuli prije, na što smo se ljutili i što nam je smetalo u životu prebacimo opet na to naše ionako izmučeno tijelo. Počinjemo ga mrziti, počinjemo biti ljuti na tu bolest ili stanje, nezadovoljni smo izgledom, imamo gađenje prema sebi, ili pak igramo ulogu žrtve i jadni smo još više, jer eto nije mi dosta teško, sada još moram imati i bolest.

Da bi bili emocionalno dobro, da bi mogli njegovati pozitivne stavove, pozitivne misle, radost, mir i ljubav i naše tijelo mora biti dobro, mora biti “nahranjeno”, mora biti aktivno jer tijelo je za to stvoreno.

Naš um, naše misli, naše osjećaje i naše tijelo trebamo promatrati kao dio neodvojive cjeline, jer to i jesu. Nemoguće je biti fizički i tjelesno dobro i imati košmar u glavi i obratno, nemoguće je imati mir u glavi i tijelo koje nije u dobrom stanju. Zdravo tijelo i zdrav duh uvijek idu ruku pod ruku.

I ja sam bila ta koja nije na tijelo obraćala nikakvu pažnju, živjela sam u svojim problemima, košmarima i emocijama s kojima se nikako nisam znala ni mogla nositi. To me dovelo do poremećaja u hranjenju, do 30 kg previše i do 10 kilograma premalo. Napadaji panike popraćeni stanjima depresije i nemoći i nevoljkosti bili su mi gotovo na tjednoj bazi. Neazadovoljstvo i bijes koji su ključali u meni bili su gotovo nepodnošljivi.

Naravno kada smo mi u stanju neprestanog košmara u u glavi niti ne možemo biti svijesni svoga tijela jer nemamo kada.  Nemamo jednostavno ni vremena ni snage za to. Zato je nužno smiriti svoje misli, smanjiti svoje brige, otpustiti ljutnju i strah i sve traume koje imamo i koje nas vuku u te poznate načine razmišljanja i reagiranja.

Moj način rješavanja emocionalnih i mentalnih blokada počeo je kada sam se susrela s EFT-jem, tapkanjem. Jer kako sam sve više tapkala i oslobađala se tog košmara u glavi, kako sam postajala svjesnija i živjela više u trenutku postala sam svjesna svoga tijela, poruka koje mi šalje i onoga što njemu treba. Postala sam svjesna kada sam zaista gladna,  a kada jedem zbog emocija. Koje nezdrave navike i ovisnosti imam i da mi tijelo na njih ne reagira najbolje. Postala sam svjesna toga da tijelo voli fizičku aktivnost, da trčanje, plivanje, hodanje koriste ne samo tijelu nego da se i mentalno i emocionalno osjećam bolje. I tu su moje tijelo i um postali jedno.

Jer dok um vlada, tijelo nema šansu.

Želim tako i svima vama da osvjestite svoje tijelo jer na taj način ćete moći brinuti o njemu na način koji njemu najbolje odgovara.

Radosno,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
[email protected]
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com




Prethodna objavaKad čovjek sretne svoju dušu
Slijedeća objavaEvo zašto je spavanje na lijevoj strani tijela fenomenalno!
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.