Lavlja kapija se otvara 8.8. donoseći nam obilje energije kojom osnažujemo nove početke i anuliramo negativne energije. Tada se otvaraju nove mogućnosti i posebna plodnost za svakoga od nas. Naravno, kako bi se objasnili detalji ove energije, značajno je objasniti kako ona astrološki i astronomski nastaje.

atma.hr – 52
Jedna od najsjajnijih zvijezda, Sirijus je na ovaj datum na 14° znaka Raka. Zbog kašnjenja brzine svjetlosti, ove zvijezde se usmjere prema vrhovima piramida u Gizi točno mjesec dana kasnije, jer se tada ujednači Sunce sa pozicijom Sirijusa. Tako se otvara tzv “Lavlja kapija” jer je u periodu vladavine Lava i donosi nam materijalizaciju onoga što se nama doima plodnim.

Astrološki, ove godine je energija zvijezde Sirijus osnažena Uranom, koji nam daje sjetvu našeg truda do sada. Kao i uvijek, neki znakovi će odlično osjetiti i primiti ovu energiju, dok će neki malo kasnije istu doživjeti, ali je svakome naklonjeno na manjem, ili većem nivou ono u što je ulagao energiju. Generalno, osobe koje su numerološki 8 ili 4 i rođene u vatrenim znakovima će najbolje primiti ovu energiju i jako je bitno da na ovaj dan prate sve znakove. U posljednjih 80 do 100 godina ovo je najsnažnija energija Lavlje kapije do sad!

Prijedlog minerala za ovaj period su definitivno oni u žutom i narančastom tonu, a izdvojiti treba topaz, kristal aragonita, citrin, ćilibar i karneol. Meditacije sa tamjanom, incensom Sunca, meda i ćilibara će nas ojačati da prihvatimo očišćene ove energije od svih negativnih misli okoline.

Ana Dominik Rodić, adominicnaturalservice.wordpress.com

atma.hr – 52
Ostajem otvorena da mi se javite i sa zadovoljstvom ćemo zajedno tumačiti ono što Vas zanima. Kontaktirajte me također kako bi Vam pomogla ako ste uznemireni, jer i sami znate da ovako delikatne i lijepe energije ne možemo primiti kroz osjećaj nemira i nelagode.

Možete se javiti putem e-maila: [email protected] i WhatsApp ili Vibera: +38762566337