Večeras, 18. svibnja dobro je raditi vizualizaciju ili napraviti plan promjena koje priželjkujete i koje bi mogli privući ako se usmjerite na njih.
Mlad Mjesec će biti 18. svibnja 2015. godine pri kraju u Biku, na 26. stupnju Bika – zemljanog, osjetilnog znaka, koji teži stabilnosti i ne voli promjene. Mlađak u posljednjoj dekadi Bika i prelazak Mjeseca iz Bika u Blizance još istog dana nagovještava da će se promjene i novine koje slijede brže odvijati, jer neće biti inertnosti, pasivnosti i nespremnosti za promjene kojima je Bik sklon.

Ovog puta se već miješaju utjecaji i Blizanaca i nešto konkretno, materijalno, ili osjetilno što donosi Bik, sada nije samo opipljivo. Utjecaj nadolazećih Blizanaca ukazuje da ideje i komunikacija, dobra informiranost, znanje i razmjena mogu u velikoj mjeri utjecati na promjene i novine koje će nastupiti u našem životu u sljedećih tjedan dana. Na dan 18. svibnja dobro je raditi vizualizaciju ili napraviti plan promjena koje priželjkujete i koje bi mogli privući ako se usmjerite na njih.

Venera, koja vlada Bikom je u razdoblju mladog Mjeseca u Raku i dalje u sekstilu sa Neptunom u Ribama (izlazeći aspekt) i ukazuje da će u promjenama koje dolaze biti i ljepote i zadovoljstva za mnoge, da će donijeti nekima blaženstvo, milinu, ljubav, ali i da će povoljno utjecati i na zaradu posebno vodenim i zemljanim znacima.

Najpovoljniji dan za početak novina je 19. svibnja – drugi dan mladog Mjeseca, a najpovoljnije vrijeme od 12 do 14 sati kada će mlad Mjesec biti u sekstilu sa Jupiterom u Lavu.

Istovremeno će nešto prije podneva – od 10 do 12 sati oko podneva Mjesec Blizancima biti u konjukciji s retrogradnim Merkurom.

Vrlo je važno da u novine koje započnete u tom razdoblju uključite i neke osobe s kojima ste ranije bili u kontaktu, ili da se nadovežete na neke informacije i saznanja koje imate od ranije. U tom razdoblju budite oprezni s dogovorima i ne žurite, a već neposredno poslije 12 sati pa sve do 14 časova, ono što budete započeli može donijeti dobre rezultate.

Optimizma i pozitivnih osjećanja će biti, a kontakti s osobama koje su u simbolici Jupitera u Lavu, one koje su uspješne, koje zrače pozitivnošću, ljubavlju, plemenitošću mogu vam pomoći u ostvarenje započetih stvari. Također može pomoći znanje koje dolazi od autoriteta. Pozitivan stav i otvorenost ka širenju i napretku je ono što će pospješiti promjene.

Najviše će promjena osjetiti osobe koje su rođene ovih dana – od 14. do 20. svibnja, ili koje imaju oko 26. stupnja Mjesec, podznak ili vrh sedme kuće (DC), desete kuće (MC), ili četvrte kuće (IC), ili pak neku planetu, te zatim osobe koje imaju neku planetu oko 26. stupnja u Škorpionu, Lavu, Vodenjaku i naravno Rakovi, posebno oni u podznaku, jer su oni pod velikim utjecajem Mjeseca.

Utjecaj na vaš podznak
OVNOVI, vi možete uvesti novine na planu zarade i troškova – bilo da nešto mijenjate u načinu na koji stječete novac, ili trošite.

Osobe s BIKOM u podznaku, vi trebate nešto mijenjati u vanjskom izgledu, energiji, ponašanju – bilo da je to promjena osobnog imidža i načina na koje sebe predstavljate drugima ili traganje za nečim što bi povećalo vašu energiju.

BLIZANCI, vi ćete imati vrlo skrivene promjene – bilo da je riječ o unutarnjim procesima i promjenama na podsvjesnom planu, bilo da ste posvećeni nekim aktivnostima koje krijete od ostalih.

RAKOVI, vama će mlad Mjesec donijeti novine u odnosima s drugima i mogućnost promjena na financijskom planu, kroz nove projekte, ili kroz timski rad, ili preko prijatelja.

LAVOVI, vama će mlad Mjesec donijeti promjene u ostvarenju životnih ambicija, karijeri, te je dobro da krenete s novinama i da ih dobro isplanirate i uključite i druge u njihovo ostvarenje.

DJEVICE, vama će novine biti vezane za odnose s inozemstvom, ili promjene vezane za studiranje, ili pak za životnu filozofiju itd.

VAGE, vama će mlad Mjesec donijeti mogućnost da drugi utječu na vaše financijsko stanje. Ako ste u braku, partneru stiže promjena u zaradi, ili pak šansa za neku pomoć od drugih.
ŠKORPIONI, vas očekuje mogućnost promjena na planu partnerstva: nekima novog partnera, a drugima mogućnost da nešto mijenjaju u svom partnerstvu, kako bi bili sretni i osjećali se voljenim.

Osobe sa podznakom u STRIJELCU, vi možete očekivati ​​promjene vezane za posao, ili zdravlje. Ovo je vrijeme kada je dobro započeti neki novi posao, paralelan, ako već nešto radite što vam može uvećati prihode.

Osobe s JARCEM u podznaku, možete započeti neku novu ljubavnu vezu, ili – ako ste roditelji, uvesti neke novine u vezi s djetetom. Povoljno je vrijeme i za neki hobi, koji možete započeti, ali i za nastupanja u javnosti.

Osobe sa podznakom u VODENJAKU, vi ćete imati promjene u domu i obitelji i tu je dobro da nešto novo poduzmete. Ako imate podznak oko sredine Vodenjaka, moći ćete više komunicirati i imate bolje kontakte s osobama iz bližeg okruženja. Kako je tada i Merkur retrogradan u Blizancima, postoji mogućnost da obnovite neke kontakte od ranije. Ako ste učenici ili studenti, vrijeme je da utvrdite nešto što ste ranije učili i popravite ocjene.

Osobe sa podznakom u RIBAMA, vi ćete doživjeti promjene u odnosima s drugima. Vi ćete se više kretati, komunicirati s drugima, ali bit će tu i susreta i sastanaka s osobama koje niste duže vrijeme vidjeli ili čuli. Dobro bi bilo da budete pažljivi u prometu, kao i u dogovorima, zbog retrogradnog Merkura. On može utjecati ali samo tako što ćete dogovor postići tek iz drugog, ili trećeg puta, što može usporiti, ali ne i zaustaviti promjene koje dolaze.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović / lovesensa.rs