Foto: pixabay.com

5. travnja/aprila 2023. imamo susret Sunca i Kirona. Ovo će biti ključni dan kada ćemo zaista moći osjetiti pune efekte novog ciklusa Kirona. Obratite pažnju na ono što vam se događa oko ovog dana. Obratite pažnju na to kako ste izazvani da ustanete iz svog bola i patnje i da krenete naprijed sa samopouzdanjem i optimizmom.

atma.hr – 52
U mitologiji, Kiron je ranjeni kentaur, ali nemojte smatrati da su njegove rane slabost. Tijekom godina i kroz svoj životni put, Kiron je naučio svoje rane pretvoriti u snagu. Naučio je da, iako ne može promijeniti prošlost ili rane koje je zadobio, može iskoristiti svoju snagu da ih pretvori u moćne saveznike na svom putu.

Kako je pjesnik, Rumi jednom napisao – “rana je mesto gdje svjetlost ulazi u tebe”, a to je upravo i Kironova poruka.

Njegove rane su mu dale sposobnost da pomaže drugima i uči ih kako da svoje emotivne rane pretvore u moć, zbog toga ga nazivaju “iscjelitelj ranjenika”. U astrologiji, Kiron je asteroid koji predstavlja traume i rane u našim životima koje ne možemo promijeniti.

Ove rane su nam se možda dogodile u djetinjstvu, možda su povezane s ljudima oko nas, mogu biti stvari iz naše prošlosti, ili su jednostavno rane nakon raznih životnih izazova. Bez obzira na rane koje smo zadobili na ovom životnom putu, Kiron nas podsjeća da ih ne treba smatrati slabostima, već stvarima koje nas čine jačim, suosjećajnijim.

Ove rane su dio onoga što jesmo. Ne moraju nužno biti izliječene i umotane u lijepu mašnu. Umjesto toga, to su stvari koje trebamo prihvatiti o sebi; to su stvari koje trebamo voljeti kod sebe.

Jer tek kada to radimo, tek kada prestanemo lizati svoje rane i kada ih posjedujemo, možemo ih pretvoriti u snagu i pustiti svjetlost unutra.

atma.hr – 52
Kiron u Ovnu

Kiron je trenutno u Ovnu do 2027. godine. Pod ovom energijom, on traži od nas da prestanemo dodirivati svoje rane i da se prestanemo živcirati zbog njih – umjesto toga, traži da nastavimo naprijed sa svojim životom.

Pod vodstvom ove vatrene energije Ovna, Kiron nas potiče da krenemo naprijed na novi teritorij. On nas potiče da rodimo ratnika u sebi i da se sjetimo snage, mudrosti i suosjećanja koje naše rane imaju potencijal da nam donesu.

Pod ovom energijom, Kiron želi da nas nauči da možemo živjeti svoj život punim plućima čak i ako smo ranjeni. On želi da znamo da možemo sve.

Može biti primamljivo sažalijevati se ili glumiti žrtvu kada dođu određene okolnosti, posebno okolnosti koje nemamo snage promijeniti. Ne možemo promijeniti tko je naša obitelj, ne možemo promijeniti prošlost i ne možemo promijeniti postupke ili ponašanje drugih.

Sve što možemo učiniit je da preuzmemo odgovornost za sebe; sve što možemo učiniti je da naučimo biti zahvalni za ono što nam je dato. Sve što možemo napraviti je da prihvatimo naše okolnosti i naučimo da se osjećamo udobno u svemu što nam se nađe na putu.

atma.hr – 52
Konjunkcija Sunca i Kirona 2023. godine

5. travnja/aprila 2023. imamo susret Sunca i Kirona. Ovo će biti ključni dan kada ćemo zaista moći osjetiti pune efekte novog ciklusa Kirona. Obratite pažnju na ono što vam se događa oko ovog dana. Obratite pažnju na to kako ste izazvani da ustanete iz svog bola i patnje i da krenete naprijed sa samopouzdanjem i optimizmom.

Kironovo putovanje kroz Ovna nas podsjeća da smo jaki onoliko koliko vjerujemo da jesmo. Podsjeća nas da naše rane ne treba stalno dirati ili bockati, i ne trebamo pokušavati da sve “popravimo”. Umjesto toga, možemo naučiti jednostavno nastaviti sa stvarima, možemo naučiti nastaviti da idemo naprijed bez osjećaja ograničenja.

Nakon što Kiron završi svoje putovanje u Ovnu, svi ćemo dobiti priliku da promijenimo svoj pristup tretiranja rana i da pogledamo naše putovanje ka vedrijem i boljem. Možda ne moramo nastavljati kopati duboko; možda ne moramo nastaviti tražiti sljedeću stvar koja će oduzeti sve naše brige i patnje.

Možda je sada trenutak kada trebamo prihvatiti sebe i biti takvi kakvi jesmo. Vrijeme je da prihvatite stvari kakve jesu, kao i prošlost koju vučete sa sobom. Neke bolne stvari su sada samo dio vašeg iskustva, ali to nas sada čini jačim, mudrijim i suosjećajnijim prema drugima.

sensa.mondo

banner za stvari DRVO SRECE