Earth space photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Venera je ovih dana u tranzitu kroz Mjesečev dom, na proputovanju je kroz znak Raka. U znak Raka ušla je 18.7. i ovdje će proboraviti do 11.8. Kada je u Mjesečevoj kući posvećena je domu i obitelji i svemu što se vezuje uz te pojmove. Tijekom Venerinog tranzita znakom Raka i mi ostali koji nemamo takvu Veneru u svojim natalnim postavkama postajemo emotivniji i nostalgičniji no inače. Dobrota, brižnost, vjernost i ljubav krase Veneru u Raku, a mogli bi i nas u ta tri tjedna njenog boravka u znaku emotivnosti. Čak i muškarci tijekom ovog perioda postaju više posvećeni obitelji, a njima bliske Venere (ili Mjeseci) postaju centar njihovog svijeta.

atma.hr – 52
Što možemo očekivati od Venerinog tranzita kroz znak Raka na polju ljubavi i financija-najčešće je pitanje?

Tijekom srpnja imala je kvadrat s Jupiterom pa su neki ozbiljno sumnjali u partnerovu vjernost, neki drugi dali si oduška i malo pretjerali s konzumacijom hrane (i pića), malo pretjerali u trošenju ili doživjeli nepredviđene troškove i nelagodu na putovanju u vidu gužvi, zastoja i sl. No dani pred nama ipak donose Veneri (i nama s njom) znatno udobnije i protočnije energije.

U kolovoz ulazimo s vrlo aktivnom Venerom i njenim protočnim, sekstilnim, kontaktima ka ekipi u Biku. Već od 2.8. (a događanja se osjećaju već koji dan ranije) u sekstilu je s Marsom, Uranom i Sjevernim Mjesečevim Čvorom u znaku Bika! Budući je sekstil u pitanju (60* je rastojanje među njima) ipak se i Venere moraju malo potruditi (za razliku od trigona-120* kada se situacije, ljudi i događaji „namještaju“ sami od sebe ili kako neki kažu „padaju s neba“).

2.8. Venera najprije dolazi u kontakt u energiji sekstila sa Sjevernim Mjesečevim Čvorom ili Rahu-om glavom zmaja odnosno dijelom duše koji nas vodi putem realizacije njenih želja! Rahu ima svoj par, svoju drugu polovicu, a to je Južni Mjesečev čvor ili Ketu, rep zmaja koji predstavlja dio Duše koji je vodi u prošlost (Karmu) i uvijek su nasuprot jedan drugom… JMČ sada je u znaku Škorpiona tako da je Venera u kontaktu i s njim, ali u energiji trigona! Ovo su vrlo suptilne energije, energije božanskog upliva i zato ih mnogi zovu predodređenost ili ono što je zapisano ili sudbinskim događanjima! Ovako aktivirana Osa Čvorova od strane Venere govori kako je došao trenutak karmičke zadaće kojoj idemo u susret ili ona ka nama. Velika je mogućnost da u danima pred nama neka prošlost pokuca na naša vrata i kroz njih uđe velika ljubav, karmička priča. Ljubav koja egzistira od tko zna kad i tko zna gdje (Venera trigon Ketu). Ili će na ta vrata pokucati i uči konačan trenutak zauzimanja novog pravca u ljubavi i u svemu što Venera simbolizira (Venera sekstil Rahu).

atma.hr – 52
Nakon kontakta s Osom Čvorova koja je zapravo inicijalna kapisla slijedi iznenadni, munjeviti i neočekivani susret Venere s Uranom!

Slobodnima ovaj susret boginje ljubavi i novca s nebeskim alarmom može donijeti u život nekoga nekonvencionalnog, otkačenog i drugačijeg s ciljem da ih probudi i dobro prodrma iz učmalosti kako samačkog života tako i iz učmalosti partnerskog odnosa. Takve veze kreću kao grom iz vedrog neba, na prvi pogled. Budu lude i nezaboravne, ali često i s ograničenim vijekom trajanja. Možda zato i kažu da sve što je dobro kratko traje. Ali kako se bavimo duhovnošću znamo da to nije u potpunosti istina jer svako zašto ima svoje zato, a u ovom slučaju to je buđenje. Treba se s vremena na vrijeme žestoko probuditi i spoznati koliko smo živi i koliko energije i strasti teče našim venama. Kada su zauzeti u pitanju ovaj tranzit može donijeti „problem“ u smislu da jednu stranu probudi osjećaj da je drugdje trava zelenija, ali evo ima informaciju pa neka razmisli je li baš tako i koliko dugo će ta trava biti zelenija negdje dalje. Možda je rješenje u postojećem odnosu probuditi energije, iznenaditi i uvesti originalne novine. To bi i bilo rješenje ukoliko je stanje svijesti na visokom nivou, ali najčešće nije… Kontakt Venere i Urana uvijek donosi iznenadne i nepredviđene situacije osim na polju ljubavi tako i u financijskom dijelu života! Kao i uvijek kada je Uran u igri, želja za slobodom i neovisnošću u ljubavi je prisutna, ali i velika nervoza kada su u pitanju razne želje…

Buran i romantičan slijed događaja donose nam Venera i Uran! Ali to nije sve jer najvažniji začin kada su muško ženski i ljubavni odnosi u pitanju je Mars u kontaktu s Venerom!

Mars i Venera u harmoničnom aspektu donose zaljubljivanja i vrlo strastvene veze, divne osjećaje i susrete pune seksualnog naboja! A oni kojima ipak horoskop u ovim danima ne podržava buđenje leptirića u stomaku, mogu očekivati dobro raspoloženje, ugodna druženja ili susret s ljudima koji bi mogli biti vrlo bitni u postizanju nekakvog uspjeha tj. cilja u nadolazećem periodu! Ovaj kontakt Venere i Marsa dok traje, donosi osjećaj sreće, priliv energije i želju za akcijom, ali i vrijeme kada ugađate drugima. Dopustite da i drugi ugađaju i vama jer zaslužili ste to!

U danima oko 7.8. Venera u znaku Raka stavlja ružičaste naočale na oči i istovremeno svuda oko nje (nas) lebde oblaci sreće. Jasno vam je iz prethodne rečenice da je očekuje druženje, trigonski kontakt s retrogradnim Neptunom u Ribama!

Koliko vode, koliko emocija, koliko nada, želja i očekivanja! Koliko romantičnih osjećanja, ali i isto takvih poteza. Tijekom tranzita Venere u trigonu s Neptunom u nama se javlja duboka želja za čarobnom ljubavlju i nježnom romansom, srodnom dušom. Ali osim želje, ovaj tranzit i donosi i romansu i srodnu dušu napose onima koji taj aspekt imaju u natalnoj postavci (ali i u solarnom horoskopu)! Ovako udruženi znaju nam donijeti u život i nekoga neobičnog i drugačijeg. Nekoga čiji pogled i prisutnost budi u nama osjećaj kao da smo hipnotizirani ili pod ljubavnom čarolijom. Postajemo nježni, romantični, skloni izljevu emocija. Venera u Raku je nježna i romantična, a Neptun u Ribama dodatno daje začin nježnosti i romanse. Upravo ta doza romantične komponente igra važnu ulogu i vodi put oblaka, u samo sedmo nebo. Zato se stvara i ovisnost o tom nekom i želja da se svaki trenutak provede zajedno. Ružičaste naočale i tom bojom obojan pogled je neizbježan prilikom ovoga tranzita, a time i svi u našem okruženju kao i okruženje samo…

I kako uvijek poslije kiše dođe sunce i obratno tako i Venera u danima oko 8.8. ulazi u vrlo intenzivnu i nezgodnu energiju opozicije s Plutonom u Jarcu.

atma.hr – 52
Kada je Pluton u igri i još k tome u retrogradnom kretanju znamo da je aktiviran energetski zapis, sjećanje da ljubav umire u srcu voljenog/ voljene kao i odbijanje od strane istog/iste. Ukratko, ukoliko se u vašem ljubavnom životu nakupilo puno problema u vidu nesigurnosti u vezu i partnera kao i manjak samopoštovanja, bit će intenzivirani ovim aspektom! Kroz ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole i manipulaciju. S ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A uništi se iz dubokog i podsvjesnog straha od napuštanja, straha da ćemo biti ostavljeni. Ovo je aspekt intenziteta kojega nije moguće ne osjetiti. Venera opozicija Pluton je veliki pritisak na ljubavni život, veze i brakove. Ovako u tranzitu mogu donijeti i tajne veze, zabranjene veze, veze za jednu noć, prijevare. Nakon kojih više ništa nije isto. I nakon čega slijedi razlaz. Zato pokušajte, koliko je moguće pod ovim intenzitetom, izbjeći nametanje moći, kontrolu, manipulaciju i agresiju svake vrste. Također duboko, duboko se zagledajte u sebe. Zapitajte se, ali i osvijestite koji su to strahovi toliko ukorijenjeni u vama, koje su to nesigurnosti i kompleksi prisutni u samoj srži vašega bića dok ih ovaj tranzit tako bolno okida?!

PS Kako Venera simbolizira i vrijednosti i novac, a Pluton moć i veliki novac, ovaj aspekt može ukazati i na krah u tom smislu tj. poslužiti kao uvertira u jesenja događanja na mundanom planu.

Iz svega gore navedenog jasno vam je da su dani pred nama oni koje bi mnogi mogli dugo pamtiti po pitanju ljubavi, zadovoljstava i financija! Ugodite si u predstojećem periodu ili dopustite drugima da to učine umjesto vas jer ljeto će brzo proći, a vrlo burna, jesen već čeka iza ugla….. SRETNO!

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas

Prethodna objavaSaturn/Mars – ne odustajem, unatoč svemu!
Slijedeća objavaOne osvajaju izgledom i energijom: 3 znaka Zodijaka kojima muškarci ne mogu odoljeti!
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.