Ulazimo u novu godinu s retrogradnim Merkurom koji traje od 29. prosinca/decembra do 18. siječnja/januara 2023. godine. Evo kako pod ovim aspektom donositi novogodišnje odluke!

atma.hr – 52
Merkur, planet komunikacije kreće retrogradno 29. prosinca/decembra, što znači da nas, prema mišljenjima astrologa, ovaj nepovoljan planetarni aspekt očekuje i za vrijeme dočeka Nove godine. Ovo je četvrti retrogradni Merkur u 2022. godini, a istovremeno i prvi u 2023., jer će trajati do 18. siječnja/januara.

Kada krene retrogradno, kaže se da Merkur putuje unazad, a najveći utjecaj ima na polje komunikacije i način na koji razmišljamo. Moguće je da će komunikacija biti usporena, da će neke poruke, ako ne budemo obazrivi, biti pogrešno prenesene, ali donosi i susrete s ljudima iz prošlosti.

To mogu biti stari prijatelji s kojima ste izgubili kontakt, rođaci s kojima se dugo niste vidjeli i bivši partneri s kojima imamo nedovršene poslove.

Krajem godine mnogi prave popise želja i donose novogodišnje odluke. Je li za to sad dobro vrijeme kada je Merkur u retrogradnoj fazi? Naravno da jest, samo treba promijeni pristup i na pravi način kanalizirati svoju energiju.

Umjesto da sve planove i odluke kreirate direktno krajem godine, tijekom tri tjedna razmatrajte što je to što pokreće pozitivne promjene u 2023. godini. Pošto Merkur upravlja našim mentalnim procesima, njegovo retrogradno stanje može nas pomalo zbuniti. Skloni smo se više fokusirati na prošlost nego na budućnost.

Iako nije povoljno živjeti u prošlosti, sada vam ova retrospekcija može značiti da donesete odluke na temelju svojih želja. Možete se vratiti i vidjeti neke stare pobjede, iskoristiti svoje stare talente, ali i primijetiti gdje ste griješili. U ovom periodu je važno da osvijestite što je to što vas sprječava da osvojite svoje snove i da se toga oslobodite.

atma.hr – 52
Ovaj „period pregleda“ prošlosti retrogradnog Merkura može biti pozitivan. Često donosimo odluke na temelju želja, zbog čega toliko idealističkih obećanja propadne do proljeća. S retrogradnim Merkurom do 18.1., možete doći do dna onoga što vas sprječava da ostvarite svoje ciljeve za 2023. godinu.

Kada Merkur izađe iz sjene, 23.1.2023. godine, moguće je da vas očekuje značajna odskočna daska i prilika da na temelju svega sagledanog donesete realne odluke koje će potaknuti vaš razvoj.

Iako retrogradni Merkur glasi za aspekt koji je negativan, ne postoji razlog za paniku. Ipak, važno je da u ovom periodu uspostavite unutrašnji mir, da se ponovo povežete sa sobom, odmorite, preispitate svoje težnje… Obratite više pažnje na svoj unutrašnji svijet i stupite u dublji kontakt sa svojim mislima i emocijama.

banner za knjige sretan novac

Na sami doček Nove godine najvažnije je da se okružite pozitivnim i dobrim ljudima koji će vam pomoći, ali i dati inspiraciju i motivirati vas kada se osjećate “zaglavljeno”.

Ako putujete za doček Nove godine, spakirajte se na vrijeme, dobro sve isplanirajte, organizirajte i obratite pažnju jeste li sve ponijeli i provjerite rezervacije.

Ne zaboravite – radost ništa ne može pokvariti! Uđite s puno sreće i lijepe energije u 2023. godinu!

sensa.mondo